Broń!

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Bo ja wiem czy taki poręczny jak co chwila go przeładowywujesz?
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Chyba że auto-shotgun wtedy nie musisz go co chwilę ładować. Ale co do obrzynów, to chyba nie są poręczne.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

są i to bardzo. To naprawdę mała broń, a jak komuś wypalisz tym w brzuch to na 100% gość nie żyje.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Huehuehue pamiętam jak w F.E.A.R. ciągle latałem z shotgunem. Najlepsza broń w tej grze wg mnie.
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

Kloner pisze:są i to bardzo. To naprawdę mała broń, a jak komuś wypalisz tym w brzuch to na 100% gość nie żyje.
srut niema takiej duzej sily przebicia, wystarczy kevlarowa kamizelka i gosc bedzie mial "tylko" kilka polamanych zeber (a jak bedzie mial pecha to zebro sie baaardzo pechowo zlamie i przebije mu pluco... i gosc sie udusi wlasna krwia)

obrzyny sa potezne, ale tylko na mala odleglosc (do jakichs 5-10m), na wieksze odleglosci srut ma bardzo duzy rozrzut i niema juz takiego efektu.

ale PM-ki i pistolety sa moim zdaniem lepsze (na polu walki na wieksze odleglosci sa niezle, a w walce w miescie sie najlepiej sprawdzaja!)
DENVER
Szczur Lądowy

Post autor: DENVER »

moim zdaniem jak jakiś kbk to raczej w ukladzie bullpup (mniejszy odrzut i takie tam) np. AUG chociaz taki AR-15 też dobry (bo lekki).
dobra snajperka tez nie pogardze np. taka o kalibrze 0.50. niektore sa wstanie przebic ceglany mur.
jesli chodzi o pistolety to beretta - celny, z pojemnym magazynkiem i poreczny.
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Z pistoletów wole Glock'i (20 pocisków w magazynku i możliwość strzelania półserią... ech... :roll: )i Desert Eagle (kaliber 0.50 :D).

A broń w Counter-Strike jest mocno nierealistyczna, bo strzelałem z kałacha serią do gościa, który stał jakieś 5 metrów przede mną i nic mu się prawie nie stało (a on mnie zarąbał USP :p).
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Z pistoletów wolę ciężkie, niezbyt szybkostrzelne, z mocną siłą, np. Desert Eagle i wszelkiego rodzaju większe rewolwery.

Co do broni w CS, nie zgadzam się. Mógł Cię posłać z USP z jednego strzału w głowę (sam tak często robię), podczas gdy Ty prawdopodobnie strzelałeś mu po nogach / korpusie. Realistyczność broni w żadnej grze nie jest doskonała, ale CS ma jedną z lepszych. Tylko jeszcze kwestia tego w co celujesz.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ale to byl kalach, ktory w robi bardzo ladne dziury w przeciwniku. Do tego na pewno zrobil ich kilka(o ile nie nascie :P). Do tego odleglosc nie byla zbyt duza. Wg mnie przeciwnik powinien byc martwy (albo sie wykrwawiac :F)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Dobra kałach zrobi parę dziur ale w nogach. A wykrwawiający przeciwnik może Cię dobić celnym strzałem w głowę. I nie będziesz miał czasu na wykrwawianie :).
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Nie pamiętam, kiedy strzelałem po nogach. Zawsze strzelam w korpus lub głowę. Ewentualnie ping w tym momencie podskoczył, w co jednak wątpię, bo moim przeciwnikiem był bot ;p.

Realistyczność broni zależy też od wersji CS-a. Ja gram w 1.6. W Condition Zero lub w Source broń jest już realistyczna. Wystarczy porównać siłę ognia MP5 w starych wersjach, a w Source.
DENVER
Szczur Lądowy

Post autor: DENVER »

Jak grales z botami to mogl po prostu oszukiwac jak ja raz gralem w sourcea strzelilem jakiemus botowi z najsilniejszej snajperki prosto w glowe napewno trafilem bo mial nawet na niej czerwona plame a on wstal i zaczal do mnie nawalac
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Boty w ogóle są jakieś dziwne. Jakoś zawsze wiedzą, gdzie jestem :P (No ale mi to nie przeszkadza, nie muszę ich sam szukać :twisted: )
A żeby nie było offtopu - Desert Eagle jest najlepszy. Strzał, Head, Strzał, Head, Strzał... 8)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

Runiq pisze: Mi przypadło do gustu ostatnio OICW. Karabin z wmontowanym na stałe granatnikiem i celownikiem optycznym o regulowanym przybliżeniu. To jest coś! :D Musi być drogie...
[/quote]

OICW niema wbudowanego na stale granatnika! w kazdej chwili mozesz odlaczyc karabin i z niego strzelac (masz wtedy maly, brzydki pistolet maszynowy), a z granatnika tez sie chyba da strzelac jak pm-ka jest odmontowana.

no w cs-ie to:
- jako t: kalach (albo mp5/ump jak niemasz kasy) i desert eagle
- jako ct: m4/steyr (albo mp5/ump jak niemasz kasy) i desert eagle

do tego granat he i kamizelka z helmem.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Mój podstawowy eqip w CS:
- Mp5 lub SteyrAug (zwany Bullpup),
- Flashbang i HE Grenade,
- Kamizelka +hełm.
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

a w realu ktos z was posiada broń palną a mzoe strzela sportowo lub hobbystycznie ??
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Ja troszeczkę strzelałem, ale nigdy nie zdecydowałem się na jakieś rozwijanie moich umiejetności w tę stronę. Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do tego jak innych i skończyło się, że częściej strzelam z łuku niż z broni palnej - a zeby było śmieszniej mam ojca myśliwego i naprawdę nie byłoby problemu z rozwijaniem pasji - gdybym posiadał jakieś - w tym kierunku...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
ODPOWIEDZ