CYBERPUNK2020 [Mad Cyber Pshycos Hunt]

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Goth
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 20804960
Kontakt:

Post autor: Goth »

Endo

Bawiac sie wtykiem interfaceu wyraznie sie zamyslil. Po chwili podrapal sie w czolo.

- A co z EMP?
narazie brak
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Kloner

Widocznie się ożywił. Dopiero teraz widać że mimo zachowania idioty i licznych kompleksów, jest on inteligentny. Siedzi chwile w zamyśleniu, po czym zwraca się do asystenta:
-Dobra ja mam kilka pytań. Po pierwsze dla której korporacji pracujemy? Po drugie. Czy dostaniemy jakąś zaliczne na lepszy sprzęt? Po trzecie. Ile mamy czasu na wykonanie misji? Po czwarte-tu zwraca się do Spawacza- Znasz się na elektronice czy wiesz coś więcej o takich konstrukcjach?-Kiedy skończył mówić zamilkł, czekając na odpowiedź
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Poza sesją: Hikari mówił że dzisiaj go nie będzie
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Spawacz

- To czym mamy ich zabić? Sarkazmem?

Spawacz widocznie jest zdenerwowany. Cała ta sytuacja go przewyższa. W dodatku ten motocyklista, z którym będzie musiał współpracować...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Spawacz

- Kloner, myślę o fali EMP, mogłaby powstrzymać te borgi, chyba że mają jakieś specjalne osłony. Borgi cechują się nadludzką siłą, refleksem i szybkością. Nikt z nas tu zebranych nie ma z nimi szans w bezpośredniej walce. Nawet gdy są w pojedynce. Mój kolega był borgiem. Wyszedł poza krawędź. Dostał cyberpsychozy. Tylko ja uciekłem. To na zawsze mi zostanie w pamięci. Trzeba znaleźć na tych borgów jakiś sposób. Albo armię...
Kloner
Chorąży
Chorąży

Kloner

Zwraca się do asystenata:
-Daj mu plany tych borgów-tu wskazuje na spawacza
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Kikto

Dziewczyna caly czas siedzi milczac. Przygryza lekko dolna warge w zamysleniu i slucha z zainteresowaniem toczacej sie rozmowy. Przyglada sie rowniez swym nowym towarzyszom. Ich zachowaniu, spojrzeniom, gestom, postawie, przysluchuje sie rowniez tonacji glosu... Stara sie ustalic najslabsze ogniwo w zespole. Nastepnym obiektem jej swidrujacych oczu bedzie asystencik.

Po pewnym czasie Kikyo nieznacznie nachylila sie w strone Homera i szepnela:
- Zapamietaj jak najwiecej, potem sprawdzisz dla mnie kilka rzeczy....
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Spawacz

- Plany bardzo by mi się przydały - mówi z dyskretnym uśmiechem na twarzy Spawacz. - Jeśli je masz, daj nam, mogą się przydać. W końcu chyba chcecie, byśmy dorwali te maszyny.
Goth
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Endo

Podpierajac podbrodek o zlaczone razem dlonie ktore opieraly sie na blacie stolika wymamrotal.

- Zasadniczo jest jedna bron bazujaca na ladunku kumulacyjnym EMP polaczonym z dzialaniem pocisku sabot. Niestety znajdujace sie egzemplaze tego cacka sa jedynie na wyposazeniu jednej korporacji oraz kilku jednostek psychosquadu. Mowie o MaxTac. Nie wiem czy borgi mialy z nimi stycznosc jesli tak to czy dostepne sa raporty o uzytym przeciwko celom oddzialu uzbrojeniu?

Wodzac kciukiem po policzku.

- Zasadniczo rowniez zeby zniwelowac uwarunkowania kalibru tej broni tylko ja. O ile sie orientuje.

Usmiechnal sie sam do siebie.

- Jestem w stanie pilotowac PW. Jesli jestem w bledzie nie krepujcie sie mnie zaskoczyc. Wolalbym uniknac bezposredniego kontaktu ktory w warunkach bojowych wynosi okolo 2km kwadratowych. Wszytko oczywiscie zalezy od indywidualnych uwarunkowan aczkolwiek fakt pozostaje faktem.

Obarczyl przelotnym spojzenie twarze siedzacych przy stoliku.

- Wysztko to gdybanie. Nie mamy ani dostepu do koszarow Arasaki ani zadnego PW. Co wiecej brakuje nam istotnego ogniwa... netrunnera ktory bylby w stanie wlamac sie do systemu kontroli i ewentualnie przejac jeden z prototypow w celu pokonania innych. Staystycznie kalkulujac ostani przeciwnik mialby tylko 11% szans na przetrwanie ataku z czego pierwszy ponad 80%.
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 grudnia 2005, 18:37 przez Goth, łącznie zmieniany 1 raz.
narazie brak
Kloner
Chorąży
Chorąży

Kloner

-Widzisz- tu się uśmiecha- dostać się do koszar, lub załatwienie PW to niepowinien byc BARDZO DUŻY problem- Podpiera podbrudek na złożonych dłoniach opartych łokciami o blat stołu. Na jego twarzy maluje się szyderczy uśmiech- Jeśli chcesz moge zobaczyć co da się zrobić w tej sprawie- Kończy mówić bardzo wolno
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Spawacz

- Nawet jak będziesz miał PW - Spawacz łapie się za podbródek - będziesz za wolny by dorównać tym borgom szybkością i refleksem. - Poza tym pamiętajmy o trudnościach PW w terenach zabudowanych. Ten pomysł z pewnością odpada. Co powiecie na granaty EMP, jeśli moglibyśmy je dostać, byłoby nam prościej...

Spawacz jest trochę spięty. Sytuacja dla niego wydaje się absurdalna. Jeśli PsychoSquad nie powstrzymał tych borgów, jak grupa paru krawędziarzy ma to zrobić. Jest to z pewnością przekichana sprawa. Spawacz robi dobrą minę do złej gry. Siada wygodnie na sofie i oczekuje na kolejne pomysły, popijając spokojnie drinka.
Goth
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Endo

- Granaty EMP sa w sam raz na bliska odleglosc ja mowie o broni posiadajacej zasieg razenia poltora kilometra w warunkach ekstremalnych 3km. Co do twojego drugiego zarzutu chcialbym go obalic. PW zostaly skonstruowane do tego wlasnie celu. Niektore wrecz idealnie nadaja sie do tego zadania nawet jesli ma w nich znajdowac ktos kogo zadaniem jest rzucanie granatow.
narazie brak
Kloner
Chorąży
Chorąży

Kloner

Siedzi spokojnie. Na jego twarzy maluje się mina zamyślona, ale czy aby napewno? Jest dalej bardzo uważny.
Goth
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Endo

Kontynuwoal rozpoczety wywod.

- Nie wiemy z jakimi oddzialami psychosquadu borgi mialy stycznosc. Watpie by poslano MaxTac...

Wymawiajac nazwe oddzialu wrecz niedoslyszalnie zgrzytnal zebami.

- Oni maja zezwolenie na wyburzanie dzielnic miejskich bez zarzadzania ewakuacji. Chyba rozumiesz wszelkie konsekwencje wyslania takiej jednostki do centrum jakiegokolwiek miasta.

Karcaco spojzal na rozmowce.

- Jednak w twoim rozumowaniu dostrzegam nutke nadzieji. Sadze ze twoje doswiadczenie techniczne pomoze nam w opracowaniu najlepszego planu. Wszak burza muzgow to jedna z metod uswiecajacych srodki. Nie trzeba przeciez siegac po bron dyskutujac o powaznych sprawach jakimi jest przykladowo kwestia naszego przetrwania w sytuacji kontaktu z borgiem.

Jego twarz dziwnie rozpromieniala. Spokojnie czekal na reakcje Spawacza.
narazie brak
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Kikyo

Japonka westchnela nieznacznie.
*Taaaa... mezczyzni w swoim zywiole. Jeden wielki niezrozumialy techniczny bełkot. Idzie sie powiesc. Znajac zycie, gdy dojdzie do spotkania z tymi ustrojstwami, zaden z nich nie bedzie mial odwagi tego zaatakowac. I kogo posla z granatem? Oczywiscie kobiete... A jedyna baba jestem tu JA* - Kikyo rozmyslajac wkurzyla sie lekko. Spojrzala na swego znajomego, Homera, w nadzieji iz na jego twarzy dojrzy choc nute zrozumienia dla toczacej sie rozmowy. *Mam nadzieje, ze pozniej przetlumaczy mi to wszystko z "ich" na "moje". Jak ja niecierpie tego cybernetycznego swiata :/*
Dziewczyna nadal siedzi prosto i stara sie wygladac na uwaznego sluchacza. Jednak po pewnym czasie rozmowa zaczyna ja nudzic, a wzrok bladzic dookola.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Homer

Słucha uważnie wywodów swoich (chyba już teraz) współpracowników. *Ale prostacy. Jak zwykle są wspaniali i najsilniejsi ale jak przychodzi co do czego to zwracają się do mnie po pomoc.* Homer uśmiecha się kącikami ust.
- Mogę pomóc w załatwieniu jakiegoś dojścia do PW albo przy włamaniu się do siedziby Arasaki. Tak się jakoś złożyło że jestem netrunnerem. Jeśli mieliście kiedyś przestrane i było to związane z jakąś korporacją to mogliście o mnie słyszeć. Ale musieliście mieć mało wtedy gotówki bo moje usługi nie są tanie a ja o was jakoś nie słyszałem. Jestem Homer J. Simpson.

Tu Homer uśmiecha się promiennie do reszty współpracowników. W końcu te mięśniaki żyjące tylko w tym powolnym świecie jak zwykle potrzebują jego umiejętności.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Spawacz

Lekko się zgarbił. Patrzy na swoją dłoń, zwijając ją w pięść i powoli rozluźniając. Padające niebieskie światło zmienia kolor jego oczu na ostry zielony kolor. *No, może się myliłem co do tego motocyklisty. Może ułoży się z tego jakaś ciekawsza współpraca. Ale lepiej być czujnym.* Spaw chwilę pozostał w bezruchu, nie zwracając uwagi na otoczenie. Po chwili na jego twarzy wymalowało się oświecenie.

- Homer i Kloner powinni zająć się skombinowaniem nam PW. Homer niech poszuka info w Sieci, a Kloner może coś skołuje na Ulicy. Potrzebujemy raczej cięższego modelu, chyba że planujemy rzucić samobójczo motocyklistę z granatem w ręku w celu zneutralizowania borga. Jeśli umiesz tym dobrze sterować, nie mam nic przeciwko. Kolejną rzeczą, którą potrzebujemy, są granaty EMP. Z nimi może być problem. Są bardzo rzadkie. Potrzebujemy trzech, po jednym na każdego borga i jeden zapasowy. Powinniśmy także kupić flary termiczne, by zwieść czujniki termograficzne borgów i radioflary, by zmylić jego cyberaudio. Tylko co zrobimy po odpaleniu EMP? Ja proponuję materiały wybuchowe albo jakąś nerwową truciznę, by unieruchomić jego mózg. Jeśłi macie jakieś pomysły, podawajcie je.
Zablokowany