Warhammer - Chaos na farmie Murrmannów

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Steven Garfield

-Był tu złodziej! Rozciął mi nogę i uciekł do karczmy, być może stamtąd też się ewakuował. Ma na imię Randal, musicie go złapać. Rano powinien być na przystani, gdybyście go w nocy nie znaleźli.
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Randal

Staram się przekraść na przystań i ukryć w łodzi która popłyniemy rano
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Poza sesją: Mała uwaga do powyższego posta pana Klonera (vel Randal). Może byś nie wykorzystywał informacji innych graczy, których twoja postać NIE POSIADA. Zmieniasz zdanie jak kurek na wietrze. To jest jeszcze zrozumiałe, ale dlaczego do cholery będąc poza karczmą (pobliże stodoły) nagle doznajesz olśnienia, że pewnie ktoś powiedział, że bedziesz na przystani więc od razu się tam udajesz, żeby się tam ukryć.

PS: Drogi MG, bardzo przepraszam ale musiałem.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Kloner
Chorąży
Chorąży

Poza sesją: Dlaczego rav wiedział że z kradnę? Ja ani w jednym poście nienapisałem (do któregoś z graczy) ze idę kraść
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Poza sesją:
Primo: Wracasz do karczmy "z pięknym pozłacanym talerzem" pod pachą, nie swoją sakiewką, i garnczkiem smalcu (też nie swoim). Jest środek nocy,
"Niestety poza tawerną nie ma w tym miasteczku nic ciekawego. Ot, kilkanaście domów, sklepik, karczma... ",
W karczmie jesteśmy my, a sklepik jest zamknięty. Nie mogłeś nigdzie tego wszystkiego kupić.

Secundo: Jesteś złodziejem. Znamy się od kilkunastu dni. Jest to okres na tyle długi żeby każdy z drużyny wiedział czym się zajmujesz i zarazem za krótki na to żeby jeden czlonek "drużyny" zawsze osłaniał drugiego. Czyli mówiąc krótko nie wszyscy muszą lubić zlodzieja w drużynie.

PS: Z góry dziękuję za pozwolenie wykorzystania cytatów MG.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Kloner
Chorąży
Chorąży

Poza sesją:

Primo: (jak to ładnie ujołeś) Ten ładny pozłacany tależ to ja mam chyba schowany, nie? Mi się to wydaje oczywiste

Secundo: Czy ja kiedyś komuś mówiłem że jestem złodziejem? Nie. Niewiem jak ty ale ja bym nikomu niemówił czym się zajmuje (zwłaszcza osobom które znam od kilkunastu dni z czego 90% było przesiedzone w karczmie)
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Poza sesją:
Primo: NIE NAPISAŁEŚ że chowasz pozłacany talerz.
Wniosek: Grasz złodzieja albo bardzo mało inteligentnego albo bardzo pewnego siebie (aż do przesady) albo złodzieja będącego bardzo krótko w swoim fachu.

Secundo: Nie koniecznie siedzimy przez cały ten okres w karczmie. Mieliśmy jakąś przeprawę ze zbójami więc się troche chyba poznaliśmy? W warhammerze wszystkie profesje są bardzo charakterystyczne. Już po krótkim okresie czasu można się łatwo zorientować kto jest kim (o ile gracz dobrze oddaje charakter swojej postaci). Na przykład: Marina biega wszędzie z lutnią i śpiewa wszędzie gdzie może. Garfield biega z mieczem a Vern w zbroi płytowej i toporem bojowym. Od razu widać że są wojownikami. Ty biegasz z dziesięciometrową liną z kotwiczką, procą, sztylecikiem oraz wytrychami (o nich nie koniecznie musieliśmy jednak wiedzieć). Jesteś małym, zakapturzonym halflingiem. Wyglądasz albo na zabójcę, albo na zlodzieja. Ponieważ twoja rasa jest dobra (ewentualnie neutralna) mozesz być tylko złodziejem.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Kloner
Chorąży
Chorąży

Poza sesją:

Cóż myślałem że to oczywiste że niebignę z tym tależem pod pachą. A swoją drogą skoro jesteśmy z ravem w dróżynie to po co chciał mnie wydać? Pozatym mój hafling mógł pomyśleć o tym że lepiej było by się ukryć na łodzi i zaoszczędzić sobie rano kłopotów. a co do charakteru niziołka przeczytaj sobie ten temat: http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... &start=136
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Ouzaru :)

Jesli moge niesmialo wtracic slowko, to uwazam, ze fds ma racje... Sorry, wszyscy chcemy sie dobrze bawic i kazdy stara sie grac jak najlepiej (z malymi wyjatkami istot dla zabawy rozwalajacych innym sesje, bo im sie nudzi i czemu by nie zabic straznika? :shock: ). Jesli juz sie pisze jakas deklaracje, to trzeba ponosic jej konsekwencje, a nie co dwie minuty zmieniac zdanie "bo nie chce, zeby mojej postaci sie cos stalo...". Gra jest po to, zeby sie uczyc. Robic bledy i dostawac za to w dupe! :twisted: Dzieki temu jest fajniej :) W realiach warhammera nie mozna tak sobie okradac i zabijac, przeciez jest straz i prawo, ktorego trzeba przestrzegac.
Coz... mysle, ze ta "rozmowa" nie ma wiekszego sensu, inaczej postrzegamy rozne sprawy. Dlatego moze wrocmy do sesji? I Kloner, skoro juz okradles tych biednych ludzi, ktorzy maja niewiele wiecej poza kotem, to teraz chociaz godnie (jak na zlodziejska godnosc) spotkaj sie z wymiarem sprawiedliwosci. MG caly czas dawala wszystkim odczuc w postach do Ciebie, ze w tym domu nie ma nic cennego! Po cholere sie tam pchales? By odgrywac postac? To teraz ja odgrywaj... Powodzenia ze straza :)
Kloner
Chorąży
Chorąży

Poza sesją: Niech ci będzie, ale ze strażą sobie poradze (biedni ludzie? Złoty tależ? Mój MG powiedział by mi że nic nieznajde i koniec :P) Dobra w takim razie siedzę w stodole.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Poza sesją:
Przeczytałem całość, czego ty chyba nie zrobiłeś. Pozwolę sobie przytoczyć cytat:
"Przyznaję jednak, że czasem człowiek (MG) dostaje już szału od różnych Graczy-szczeniaków, którym się wydaje że grając złą postacią podbudują swoje ego, więc poniekąd rozumiem gościa..."
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Poza sesją

Może byśmy coś napisali w sesji?? :lol: A pozatym od kilku (nastu) postów

nie widze tu MG :P
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

Poza sesją: fds czy ty jesteś MG tej sesji? bo jakoś mi się nie wydaje. :/

Ambartos

Śpię pod drzwiami karczmy non stop powtarzając "ktoś mi ukradł spodnie"
(do MG: czy naprawde mi je ktoś ukradł, czy tylko mi się zdaje?)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Vern

Stwierdzam że nie chce mi się spać i schodzę na dół.
M_M
Kok
Kok

Post autor: M_M »

Dostrzegam w poście Ouzaru moją postać :D
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Kłótnia skończona? Wystarczyło, że MG nie ma kilka h, a tu już wojna...
Randal: Ukrywasz się w stajni. Jest to podłużny dość duży budynek. W środku jest niewiele koni (3-4). Stajnia jest podzielona na boksy w których można się ukryć. Jest ich 6. W stajni śpi pijany stajenny. Raczej trudno będzie go dobudzić. Z oddali słyszysz głosy strażników przeszukujących karczmę.
Ambartos: Nikt Ci nie ukradł spodni. Po prostu jesteś pijany...
Steven: Wciąż jesteś w szoku po ataku Randala. Jak on mógł? - myślisz...
Fds i Marina: "Zajmujecie się sobą" w pokoju...Nagle do pokoju wpadają strażnicy. Zaskoczeni "niezwykłym" widokiem wymieniaja porozumiewawcze spojrzenia...
-Macie go?! O...przepraszam... - jęknął speszony dowódca gwardzistów, który wpadł do pokoju zobaczyć co spowodowało zamieszanie, po czym wszyscy(2 strażników+dowódca) wychodzą spłoszeni z pokoju...
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Poza sesją: LOL!!!

Steven Garfield

@#$%#&@$
Obrazek