Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Ostatnio gram hobbitem-złodziejem w KC i gnomem-iluzjonistą w DnD. No i spodobała mi się rasa zwana "mężczyzna" :D
Tylko nie wiem czemu reszta drużyny zawsze mnie uważa za małego pedałka...
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
mrufon
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6025304
Kontakt:

Post autor: mrufon »

Hehe, pewnie wynika to z niemożności pełnej konwersji psychiki...
"Życie przecieka między palcami, gdy nie turlasz kostkami" - Platon ;)

I am the Anti-Pope, Zlad the 666th!
SteeltH
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: SteeltH »

Ja tam wole człowiekiem pograc:D:D jakoś sie lepiej czuje ale niepogardze jakims krasnoludem czy elfem:D
BLACK METAL WAR MACHINE!!!
"Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem, ale najciężej jest pożegnać się z muzyką."
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Człowiekiem bardzo dobrze się gra. Dużo grałem człowiekiem przed tym, jak nie odkryłem mrocznych elfów i zanim przeczytałem Trylogię Mrocznego Elfa R.A. Salvatore'a, która zachęciła mnie do zagrania tą rasą. Mroczne elfy mają w sobie to coś, co czyni grę lepszą.

Nie lubię za to gry krasnoludem. "Baryły" (jak to nazwał mój MG) kładą nacisk na walkę wręcz i siłę / wytrzymałość. Ja wolę rasy będące bardziej zręczne. Moją ulubioną są oczywiście mroczne elfy. Drugie miejsce to niziołki. Trzecie miejsce zajmuje człowiek, ale tylko zły / chaotyczny, wyznający Mroczne Bóstwa :twisted: :twisted: :twisted:.
Trixtian
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Trixtian »

Nie będę oryginalny, przeważnie gram :) człowiekiem, staram się zawsze z nim utożsamiać i dać trochę ze swego charakteru.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Trixtian pisze:Nie będę oryginalny, przeważnie gram :) człowiekiem, staram się zawsze z nim utożsamiać i dać trochę ze swego charakteru.
Zawsze, gdy grałem człowiekiem, utożsamiałem się z nim. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale lepiej mi się grało robiąc bohatera na podobiznę (chociaż niewielką) samego siebie. Gdy gram mrocznym elfem, nie mam niestety takich możliwości (chyba, że mój elf będzie nerwowy, tak jak ja :lol:).
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

A ja lubię mieć postacie całkowicie różne ode mnie.
Jedna z ulubieńszych postaci, jakimi grałam, to praworządna-zła nekromantka Hogata. Lubię też grać mężczyznami i tak szczerze mówiąc ostatni raz grałam kobietą prawie 2 lata temu (sesje na IRCu się nie liczą, bo tam rządzi Halina Barbarzyńca ;D)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

.Ostatnio zmieniłem rasę i zagrałem człowiekiem by powspominać stare dobre czasy... Ale jak zawsze, w mojej postaci musiałobyć coś nie tak... Był nekromantą znającym zarówno magię nekromancką jak i tradycję ognia. Nadal lubię grać człowiekiem, ale pełną satysfakcję daje mi zagranie mrocznym elfem. Najlepiej, jak kogoś przesłuchuje (wtedy mogę bić więźnia biczem, walić go po twarzy i pokazywać innym graczom brutalność mrocznej rasy :twisted:). Dobre są także egzekucje (jeden z chłopów mnie obrażał, więc wyrwałem wieśniakowi język, a później wepchnąłem mu w gardło i się udusił :twisted:). Mroczna rasa jest brutalna i to w niej lubię.

Nie mówię nic o moim graczu, który przeginał z odgrywaniem mrocznego elfa. Nosił krew orka w bukłaku i każdego dnia chciał złożyć z nas ofiarę Khaine'owi :twisted:. Wg mnie nie było to zbytnio dobre podejście do mrocznej rasy.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Falka pisze:A ja lubię mieć postacie całkowicie różne ode mnie.
Nieda się grać postacią zupełnie inną niż jesteś... Lubisz takimi grać więc w pewnym sensie/ jakimś stopniu taką osobą jesteś, bo ci to przyjemność sprawia. Możesz się tak nie zachowywać i taka być.

Ja np. niepotrafię i nielubię grać ani Praworządnym, ani Chaotycznym. Poprostu taki jestem i nie potrafię z nic w świacie taką postacią dobrze zagrać.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Chaos pochłonie was wszystkich! Ja nadal reklamuję mroczną rasę. Ich brutalność, nienawiść do innych ras i wrodzona przebiegłość czyni z nich rasę jak najbardziej złą. Ale mógłbym zagrać dobrym mrocznym elfem. Mam na myśli postać przypominającą Drizzta, przeciwstawiającą się złym zasadom i społeczeństwie mrocznych elfów. Chociaż w WFRP chyba jeden elf na dziesiątki milionów byłby taki :lol:.
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

BLACKSouL pisze:Chaos pochłonie was wszystkich! Ja nadal reklamuję mroczną rasę. Ich brutalność, nienawiść do innych ras i wrodzona przebiegłość czyni z nich rasę jak najbardziej złą.
Każdy przedstawiciel każdej rasy może być zły do cna, choć faktycznie mroczne elfy są takie najczęściej. Nikt nie powiedział, że niziołek nie może być równie brutalny i podstępny co drow. :) Wiem, bo "mistrzowałem" jednemu graczowi mającemu niziołka - prawie psychopatę. Jeśli uznał, że trzeba wziąć kogoś na przesłuchanie, przywoływał wojownika, kumpla z drużyny, po czym łapał ofiarę i kazał wojownikowi ją tak długo bić, aż ofiara nie zacznie mówić. Sam tylko groził sztyletem.

Wyręczanie się kimś, a samemu nie kiwać palcem, to dopiero jest zło. :p
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Runiq ma racje. Każda rasa może być zła, i dobra. Moze byc np. dobry zagubiony ork, czy goblin. To już tylko zalerzy od wyobraźni MG
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

No i gracza odgrywającego postać :wink:
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży

Teoretycznie tak, ale jak MG sobie ubzdura że niziołek ma być miły i dobry to niema szans.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Wiesz, nie zgodzę sie z tobą. Jeśli ja chcę być zły, to ja samymi swoimi wypowiedziami to zaznaczę.
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży

Tak ale potem dostaniesz sankcje za złe odgrywanie postaci.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Mój MG jest taki uparty, że elfy są dobre, mroczne elfy są złe i koniec. Nic nie poradzisz. Niziołki są miłe, przytulne, itp. Jak gracz zrobił niziołka wyznającego Mroczne Bóstwa, to MG chciał mu kartę podrzeć i nie dawał PD za wczucie (chociaż wczuwał się bardzo dobrze).
ODPOWIEDZ