Yugi-oh
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Yugi-oh
Hmm... przed zagłębieniem się w magię chaosu radzę przeczytać mój debiutancki artykuł znajdujący się w 56 numerze tawerny i traktuje o wspomnianej wyżej karciance.
Chciałbym żebyście się wypowiedzieli na temat tej wspaniałej karcianki, czy graliście może kiedyś, czy nie, ja spróbowałem i fajne (ale magic lepszy). Tymbardziej, że ostatnio zauważyłem podróbki robione przez Konami (co jest raczej mało prawdopodobne) kosztujące około 8 zł. za zestaw mający około 40 kart. Wszystkie karty są takie jak w oryginale tylko są byle jak zrobione, łatwo się gną i te sprawy.
Jeśli ktoś szuka zasad informacji itd. polecam stronę http://www.shadowrealm.prv.pl
[/url]
Chciałbym żebyście się wypowiedzieli na temat tej wspaniałej karcianki, czy graliście może kiedyś, czy nie, ja spróbowałem i fajne (ale magic lepszy). Tymbardziej, że ostatnio zauważyłem podróbki robione przez Konami (co jest raczej mało prawdopodobne) kosztujące około 8 zł. za zestaw mający około 40 kart. Wszystkie karty są takie jak w oryginale tylko są byle jak zrobione, łatwo się gną i te sprawy.
Jeśli ktoś szuka zasad informacji itd. polecam stronę http://www.shadowrealm.prv.pl
[/url]
-
- Tawerniany Emeryt
- Numer GG: 0
- Kontakt:
-
- Szczur Lądowy
Yugi-oh to kompletne Dno, po co Ludzie wto grają. Co ta gra z sobą niesie?
Następna denna karcianka o mangowych potworkach.
Po co Po co grać w coś takiego. Już po pokemonach polska młodzierz i nie tylko miała wypaczone umysły, więc dlaczego znowu wyszło podobne (...)
Asthner: Ocenzurowałem, usunąłem wykrzykniki, nadmiarowe emotikony, poprawiłem grmatykę i ogólnie poznęcałem się nad tym postem. Podpadasz stary, strzeż się...
Następna denna karcianka o mangowych potworkach.
Po co Po co grać w coś takiego. Już po pokemonach polska młodzierz i nie tylko miała wypaczone umysły, więc dlaczego znowu wyszło podobne (...)
Asthner: Ocenzurowałem, usunąłem wykrzykniki, nadmiarowe emotikony, poprawiłem grmatykę i ogólnie poznęcałem się nad tym postem. Podpadasz stary, strzeż się...
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Pomywacz
- Kontakt:
Ludu grałem w yugi lepszy od magica wy się nie znacie na kartach.
Teraz mi się kasa skończyła (i tak powstał chocapik). Magic ma klimat
(hehe w kartach kliomat - debil, ale uwierzcie mi) ale w YGO jest
wiele więcej sposobów tworzenia tali (jak myśle o moim earth decku
hmm pycha). W skali do 6 dałbym
MTG 5-/6
YGO 5+/6
MTG
zalety - dużo boostów, fajny klimacik, jakiś dziwny ale fajny sposób rozgrywki.
wady - cena
YGO
zalety - dużo sposobów na talie, dobrze przemyślana rozgrywka wymaga
dużo myślenia, wygląd kart.
I nie słuchajcie tych u góry
wady - cena
Teraz mi się kasa skończyła (i tak powstał chocapik). Magic ma klimat
(hehe w kartach kliomat - debil, ale uwierzcie mi) ale w YGO jest
wiele więcej sposobów tworzenia tali (jak myśle o moim earth decku
hmm pycha). W skali do 6 dałbym
MTG 5-/6
YGO 5+/6
MTG
zalety - dużo boostów, fajny klimacik, jakiś dziwny ale fajny sposób rozgrywki.
wady - cena
YGO
zalety - dużo sposobów na talie, dobrze przemyślana rozgrywka wymaga
dużo myślenia, wygląd kart.
I nie słuchajcie tych u góry
wady - cena
Hehe I'm master antyYoda.
I have a power.
I have a power.
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Niepoważne? No i co z tego? Chcesz grać, graj. Moja mama bała się grać ze mną w Magica, że niby to takie dziecinne i w ogóle, ale jej przemówiłam do rozumu. Teraz sobie conajmniej jedną partyjkę rozgrywamy jak w domu jestem :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
Wiesz co ja gram (grałem) w pokemony. Karty genialnie wyglądają. Jak byłem na kilku turniejach to raczej niewidziałem dzieci w wieku od 10-14 lat ale osoby od 17-25, a nawet kilka starszych osób.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Mafia Radioaktywnych Krów
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Grałbym jeśli te rysunki by mi się podobały. Rysunki zamieszczone na kartach mi zbytnio nie podchodzą i wolę te zamieszczone na kartach Magica.Falka pisze:Niepoważne? No i co z tego? Chcesz grać, graj. Moja mama bała się grać ze mną w Magica, że niby to takie dziecinne i w ogóle, ale jej przemówiłam do rozumu. Teraz sobie conajmniej jedną partyjkę rozgrywamy jak w domu jestem
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
To Ty na obrazki patrzysz?!? Lol :D Książki też ze względu na ilustracje kupujesz? ;>
@Ra-V: moja mama jest dziwna. Anostatnio chce ze mną w RPG grać :D Na szczęście w domu bywam parę dni w ciągu roku, więc jeszcze nie dałam się namówić na 'rodzinną' sesję.
@Ra-V: moja mama jest dziwna. Anostatnio chce ze mną w RPG grać :D Na szczęście w domu bywam parę dni w ciągu roku, więc jeszcze nie dałam się namówić na 'rodzinną' sesję.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Bombardier
- Numer GG: 4464308
- Kontakt:
Ja z systemem Yu-Gi-Oh miałem stycznośc tylko w komputerowej wersji, w języku włoskim (na szczęscie znany mi pobieżnie Hiszpański, jest podobny włoskiemu), więc klimatu podłapć nijak nie mogłem, aczkolwiek mnogość rodzajów kart rzuciła się pozytywnie w oczy. Jak już mówiłem gralem tylko w wersję komputerową, więc nie rozumiem waszych problemów z wymiarami kart. A apropo Pokemonów, to kręciło mnie to w wieku ok. 10-11lat. Aczkolwiek mój 19 letni znajomy gra w pokemony i się tego nie wstydzi(a żebyście zobaczyli miny dzieciaków w "Bardzie" i i ch teksty w sylu: "Patrzcie, oni grają w pokemony!") ^^[/i]
-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt: