Przeklęte drowy
![](./styles/WildWest/theme/images/bg-lastrow-2.jpg)
-
- Marynarz
- Kontakt:
Kurai
Otwieram oczy, dookola przyjemna ciemnosc. Powracam powoli z miasta mego dziecinstwa, z dni szczesliwych i prostych w swym okrucienstwie... Rozgladam sie, znowu jestem wsrod tych ludzi, znowu jestem na misji. Jesli tylko ksiezyc tej nocy nie bedzie zbyt duzy i jasny, moze uda mi sie przetrwac bez bolu glowy... *Co to ja mialam? Ach tak... Kopalnia...*
- To co robimy, panowie? Hagena jeszcze nie ma??
Otwieram oczy, dookola przyjemna ciemnosc. Powracam powoli z miasta mego dziecinstwa, z dni szczesliwych i prostych w swym okrucienstwie... Rozgladam sie, znowu jestem wsrod tych ludzi, znowu jestem na misji. Jesli tylko ksiezyc tej nocy nie bedzie zbyt duzy i jasny, moze uda mi sie przetrwac bez bolu glowy... *Co to ja mialam? Ach tak... Kopalnia...*
- To co robimy, panowie? Hagena jeszcze nie ma??
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Majtek
Kurai, Marqus, Ituriel
Zbieracie się z miejsca. Z tego, co pamiętacie z wcześniejszych wypraw do Waterdeep, to zajazd powinien być jakieś dwie godziny marszu na wschód przy trakcie handlowym, wioska zaś chyba z godzinę drogi z miejsca postoju przez las. Ale nie jesteście pewni drogi.
Zbieracie się z miejsca. Z tego, co pamiętacie z wcześniejszych wypraw do Waterdeep, to zajazd powinien być jakieś dwie godziny marszu na wschód przy trakcie handlowym, wioska zaś chyba z godzinę drogi z miejsca postoju przez las. Ale nie jesteście pewni drogi.
No one like us, we don't care
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
-
- Marynarz
- Lokalizacja: Z pól mej wyobraźni, wypełnione są tańczącymi z wiatrem miłości iskrami i pięknem Harmonii życia.
- Kontakt:
Gnomie , dzieki Ci za wielką przysuge lecz w chwili obecnej nie stać mnie na taki wydatek , bede szczesliwy mogac odkupic od Ciebie ów część za 400 zk , sztyletu niestety nie moge Ci sprzedać zbyt bardzo mi sie podoba. Mam andzieje z epozytywnie rozpatrzysz moja oferte. Chcialbym sie pozatym dowiedziec czy czlowiek , wlasciciel tego przedmiotu zyje ... zawsze moglo mussie przydazyc to ze spadl ze schodow lub tez potknals ie o cos na ulicy jesli jednak nie to chcialbym cos o tym wiedziec. Wracajac do mojego pytania o kamieniach z zakleta magia ognia , posiadasz takowe ???
Gorin-no Sho ... moją drogą jest pokonywanie innych bez szansy na przegraną. Jam jest wasalem samego siebie, me imie Hagen.
-
- Majtek
Ituriel Marqus Kurai
Ituriel powinien znać drogę
jest człowiekiem lasu, więc prowadzi was do wioski. Połowę dystansu przemierzacie w dość ostrej ulewie. Na szczęście las was chroni, choć niektóre wredne krople deszczu wpadają wam za koszule sprawiając nieprzyjemne mrowienie na plecech. Do wioski dochodzicie po zmierzchu, jest ciemno jak w murzyńskiej chacie w XVIII wieku
Wieśniacy dość nieufnie was przyjmują, widocznie miecze źle na nich wpływają, no i ta pantera biegająca za kurami... Udaje się wam załapać za nocleg u jednej rodziny, siedzicie wraz z gospodarzem i jego żoną + 10 dzieci przy jednym dłuuugim stole. Kolacja jest dość skromna: chleb, ser i wino. Bardzo paskudne wino rozmieszane z wodą w proporcjach urągających wszelkiej przyzwoitości. Jednak wygląd chałupy wskazuje, że rodzina do najbogatrzych to na pewno nie należy ( świnki dwie, trzy kozy i krowa mieszkają z nimi po jednym dachem ) Gospodarz stara się być miły.
A dokąd to droga prowadzi he ??? pyta was dłubiąc sobie w nosie i zagryzając potężnego gila z nosa chlebem Dawno takich gości tu u nas w osadzie nie było, łoj nie było wtóruje mu małżonka. Dzieciaki z ciekawością was lustrują, widać, że jesteście dla nich wielką atrakcją
Hagen
400 złotych monet powiadasz .... niech będzie !!! mówi Gnom zadowolony z interesu. Za nóź mógłbym Ci dać no 180 złotych monet, ale pewnie nie będziesz chciał, co ??? ciągle liczy na to, że uda mu się ta transakcja. Poprzedniego właściciela nie znam, niestety, a kamieni też nie posiadam, nad czym ubolewam ale .... wiem, kto takie ma, i kto mógłby Ci je hm ... pożyczyć z promienistym uśmiechem na twarzy Gnom patrzy na Ciebie. Wygląda na zadowolonego, że być może odda ci przysługę
Ituriel powinien znać drogę
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A dokąd to droga prowadzi he ??? pyta was dłubiąc sobie w nosie i zagryzając potężnego gila z nosa chlebem Dawno takich gości tu u nas w osadzie nie było, łoj nie było wtóruje mu małżonka. Dzieciaki z ciekawością was lustrują, widać, że jesteście dla nich wielką atrakcją
Hagen
400 złotych monet powiadasz .... niech będzie !!! mówi Gnom zadowolony z interesu. Za nóź mógłbym Ci dać no 180 złotych monet, ale pewnie nie będziesz chciał, co ??? ciągle liczy na to, że uda mu się ta transakcja. Poprzedniego właściciela nie znam, niestety, a kamieni też nie posiadam, nad czym ubolewam ale .... wiem, kto takie ma, i kto mógłby Ci je hm ... pożyczyć z promienistym uśmiechem na twarzy Gnom patrzy na Ciebie. Wygląda na zadowolonego, że być może odda ci przysługę
No one like us, we don't care
-
- Marynarz
- Kontakt:
-dzieki za goscine i za ten wysmienity posilek al to nie twoja sprawa,niezadawaj pytan.Gdzie jest jakas stodola zebym mogl sie przespac?
kiedy sie najem ide do stodoly,zucam im na stol 3 zlote monety(to pewnie dla nich bardzo duzo,ale trzeba miec gest
).W stodole zagrzebuje sie w sianku i ide spac,miecz mam pod reka
kiedy sie najem ide do stodoly,zucam im na stol 3 zlote monety(to pewnie dla nich bardzo duzo,ale trzeba miec gest
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
...be like GSE...