Marzenia Graczy
-
- Pomywacz
- Numer GG: 179228
- Kontakt:
Re: Marzenia Graczy
Odkopuję. Jestem zUy.
Moje marzenia jako gracz:
- Grać nieprzerwanie przez co najmniej rok, w tempie cotygodniowym (minimum 40 sesji w roku, uwzględniajac wypadki i święta), z jedną ekipą, najlepiej na jednej postaci. Oczywiście - grać naprawdę dobrze, z naprawdę dobrą ekipą, w naprawdę dobrą rozgrywkę i cykl kampanii.
- Osiągnąć szeroką rozpiętość w rozwoju postaci, pomiędzy tym kim zaczynała, a tym kim się stała. Może to przebiegać różnie mechanicznie, w zalezności od systemu - dla D&D 3rd to może być od 1. do 10+ poziomu (grunt, by o 10 poziomów lub więcej nastapił rozwój), dla Maga: Wstąpienie - osiągnięcie Arete 4 i przynajmniej jednej Sfery na 4 plus oczywiście liczne rozwinięcia Pozycji, Atrybutów (minimum 3 podwyższenia) i Zdolności, dla WFRP 1st - środek w trzeciej profesji (i to kiedy druga profesja wymaga wiele PD do pełnego wykorzystania rozwoju, jak np.: Zwiadowca) grając od zera, dla WFRP 2nd - od zera do ukończenia drugiej profesji wymagającej wiele PD do ukończenia, dla Wolsunga - minimum 20 Osiągnięć i ~100 PD (grając od 1 i 0 PD odpowiednio) i tak dalej. Oczywiście ten rozwój nie musi być stricte związany z mechaniką zdolności postaci - może być związany ze swiatem, jak np.: ustanowienie poletka z twierdzą (własnego lub na rzecz drużyny) wraz z wieloma nadzwyczajnymi i ambitnymi osiągnięciami i wydarzeniami.
- Przekroczyć parę rekordów - 18 sesji grania jedną postacią w jednym cyklu kampanii, 19 sesji - w jednym cyklu kampanii.
Moje marzenia jako gracz:
- Grać nieprzerwanie przez co najmniej rok, w tempie cotygodniowym (minimum 40 sesji w roku, uwzględniajac wypadki i święta), z jedną ekipą, najlepiej na jednej postaci. Oczywiście - grać naprawdę dobrze, z naprawdę dobrą ekipą, w naprawdę dobrą rozgrywkę i cykl kampanii.
- Osiągnąć szeroką rozpiętość w rozwoju postaci, pomiędzy tym kim zaczynała, a tym kim się stała. Może to przebiegać różnie mechanicznie, w zalezności od systemu - dla D&D 3rd to może być od 1. do 10+ poziomu (grunt, by o 10 poziomów lub więcej nastapił rozwój), dla Maga: Wstąpienie - osiągnięcie Arete 4 i przynajmniej jednej Sfery na 4 plus oczywiście liczne rozwinięcia Pozycji, Atrybutów (minimum 3 podwyższenia) i Zdolności, dla WFRP 1st - środek w trzeciej profesji (i to kiedy druga profesja wymaga wiele PD do pełnego wykorzystania rozwoju, jak np.: Zwiadowca) grając od zera, dla WFRP 2nd - od zera do ukończenia drugiej profesji wymagającej wiele PD do ukończenia, dla Wolsunga - minimum 20 Osiągnięć i ~100 PD (grając od 1 i 0 PD odpowiednio) i tak dalej. Oczywiście ten rozwój nie musi być stricte związany z mechaniką zdolności postaci - może być związany ze swiatem, jak np.: ustanowienie poletka z twierdzą (własnego lub na rzecz drużyny) wraz z wieloma nadzwyczajnymi i ambitnymi osiągnięciami i wydarzeniami.
- Przekroczyć parę rekordów - 18 sesji grania jedną postacią w jednym cyklu kampanii, 19 sesji - w jednym cyklu kampanii.
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Za dużo liczb w twoim poście -.-
Naprawdę jesteś w stanie grać co tydzień sesję? Nawet nie chodzi o możliwości dopasowania się czasowo drużyny, ale o sam fakt grania w KAŻDY weekend.
Moim marzeniem jako gracza jest powiększenie drużyny o jedną, dwie osoby. Do tego przydałaby się konsekwencja jeśli chodzi o umawiania się na sesję- nie odwołujemy po północy, jeśli następnego dnia ma być sesja
Naprawdę jesteś w stanie grać co tydzień sesję? Nawet nie chodzi o możliwości dopasowania się czasowo drużyny, ale o sam fakt grania w KAŻDY weekend.
Moim marzeniem jako gracza jest powiększenie drużyny o jedną, dwie osoby. Do tego przydałaby się konsekwencja jeśli chodzi o umawiania się na sesję- nie odwołujemy po północy, jeśli następnego dnia ma być sesja
00088888000
-
- Pomywacz
- Kontakt:
Chcę grać, póki mam taką możliwość. Jak na razie - jeszcze ona istnieje.Alien pisze:Naprawdę jesteś w stanie grać co tydzień sesję? Nawet nie chodzi o możliwości dopasowania się czasowo drużyny, ale o sam fakt grania w KAŻDY weekend.
-
- Kok
Mi się udaje zagrać sesję na miesiąc/dwa - i to zwykle w roli mg, mimo że czuję się graczem
Ps. czytam twojego bloga
Ps. czytam twojego bloga
00088888000
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Czy to naprawdę takie wygórowane marzenia? Mam wrażenie, że podstawą RPG jest rozwój postaci - czyli trudno chęć zdobycia 10+ poziomu uznać za szczególne marzenie. Co do sesji co tydzień, to da się, my gramy od wielu lat co piątek, czasami także w soboty i okazjonalnie solówki z MG w weekendy na dopięcie pewnych rzeczy, w których reszta drużyny nie musi/nie może uczestniczyć. W sumie więc Twoje marzenie w moich oczach sprowadza się do posiadania solidnej ekipy, z którą będzie można grać, a która nie rozpadnie się nie wiadomo jak szybko z nie wiadomo jak banalnych powodów. Ale może się mylę.von Mansfeld pisze:Moje marzenia jako gracz: (...)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Pomywacz
- Kontakt:
Cóż... najpierw trzeba mieć tę ekipę, która zechce wspólnie grać choćby przez rok. Jak do tej pory, udało mi sie natrafić na parę ekip, z którymi grałem przez więcej niż pół roku. A powody rozpadów były różne, głównie "zmęczenie mistrza gry".BAZYL pisze: Czy to naprawdę takie wygórowane marzenia? Mam wrażenie, że podstawą RPG jest rozwój postaci - czyli trudno chęć zdobycia 10+ poziomu uznać za szczególne marzenie. Co do sesji co tydzień, to da się, my gramy od wielu lat co piątek, czasami także w soboty i okazjonalnie solówki z MG w weekendy na dopięcie pewnych rzeczy, w których reszta drużyny nie musi/nie może uczestniczyć. W sumie więc Twoje marzenie w moich oczach sprowadza się do posiadania solidnej ekipy, z którą będzie można grać, a która nie rozpadnie się nie wiadomo jak szybko z nie wiadomo jak banalnych powodów. Ale może się mylę.
-
- Marynarz
- Numer GG: 19534484
- Kontakt:
Grałam z Weve przez trzy tygodnie, prawie codziennie, bywało, że po dwie sesje w ciągu dnia.
Wprawdzie po tym czuł się trochę wypalony, ale przez pewien czas można grać naprawdę intensywnie
I tak moja postać do Monastyru ma już za sobą ponad 20 sesji
Cóż, ja gram w prequel pewnej historii z Weve. Wiem, że postać, która jest obecnie moim mężem umrze, a właściwie zostanie zabita przez postać Aliena. (Przedtem zabijając moją postać ) Moim marzeniem jest aby historia potoczyła się jakoś inaczej.
I żebyśmy oboje pozostali przy życiu w jakiś cudowny sposób
Wprawdzie po tym czuł się trochę wypalony, ale przez pewien czas można grać naprawdę intensywnie
I tak moja postać do Monastyru ma już za sobą ponad 20 sesji
Cóż, ja gram w prequel pewnej historii z Weve. Wiem, że postać, która jest obecnie moim mężem umrze, a właściwie zostanie zabita przez postać Aliena. (Przedtem zabijając moją postać ) Moim marzeniem jest aby historia potoczyła się jakoś inaczej.
I żebyśmy oboje pozostali przy życiu w jakiś cudowny sposób
Kocham śpiewać, ku rozpaczy moich sąsiadów
-
- Kok
Nie ma gorszej kary dla gracza niż skasowanie dotychczasowych osiągnięć jego postaci
00088888000
-
- Marynarz
- Numer GG: 19534484
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Numer GG: 4382272
- Kontakt:
Marzeniem jest zagrać taką kampanie, że wryje się w mózg do końca życia. Niestety, póki co grałem tylko dobre albo bardzo dobre kampanie :<
Innym moim marzeniem jest, żeby moje postacie znalazły się w oficjalnych podręcznikach, żeby one tworzyły świat w którym gramy w wersji oficjalnej (okazje przegapiłem raz, gdy Kuźnia robiła konkurs odnośnie swoich postaci, no ale cóż...)
Innym moim marzeniem jest, żeby moje postacie znalazły się w oficjalnych podręcznikach, żeby one tworzyły świat w którym gramy w wersji oficjalnej (okazje przegapiłem raz, gdy Kuźnia robiła konkurs odnośnie swoich postaci, no ale cóż...)