A co mnie obchodzi co Ciebie obchodzi? Obchodzić to powinno pasjonatów gatunku. Obchodzić to powinno ludzi, którzy lubią mieć szerszą perspektywę na gry. Więc tak, znajdę kilka osób które zainteresuje troszeczkę bardziej krytyczna i osadzona w szerszym kontekście recenzja gry, którą liże się po pewnych fragmentach za to, że jest indie i w ogóle takich już nie robią. Robią, i to nawet na PC. Wreszcie nie piszę nigdzie, że to gra gorsza z wszechmiar, tylko jak ktoś ma konsole to są lepsze. Jak ktoś ma konsole. Skupiam się na tym wątku bo żadna prasa - również ta multiplatformowa - nie poruszyła tego. Dlatego uważam, ze moim obowiązkiem było zaznaczyć to. Ba nawet zaznaczyłem, że to klasyczna, sztampowa giera.
Ale jak piszę w recenzji - skupiam się na PC, więc oszczędź sobie. Widziałeś hajp na forum Gog? Pisano o zmartwychwstaniu dungeon crawli. Nie dałoby się przenieść sterowania na konsole? Dziękuje bogu, że nie designujesz gier w które gram. To, że Ty sobie czegoś nie wyobrażasz - nie oznacza, że się nie da tego zrobić. Naprawdę. Oczywiście masz prawo wyrażać swoją opinię - ale wyrażasz ją tak, że ciężko mi nawet odpisywać na nią poważnie. Oskarżasz mnie o rzeczy których nie zrobiłem, czepiasz się tego, że piszę szerzej o grze już ozłoconej, rzucasz ogólnikami i niestety aż z daleka pachnie w Twoim poście "PC master race". Generalnie - meh. Wiem do kogo to skierowana gra, ale właśnie dlatego napisałem ową recenzję - żeby pokazać do kogo może być niekierowana, komu może podpasić coś innego oraz - właśnie po to, żeby pokazać, że Grimrock mógłby się nie podobać nawet komuś kto gatunek zna doskonale
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Mi się podobał co przecież wyraziłem. A zaznaczyłem tylko, że są gry, które wolę.
Dodam, że tak, spodziewałem się takiego czepialstwa - ale trzeba wyrażać swoją opinię jak się ma coś do powiedzenia. I nie mam zamiaru słodzić grze tylko dobrej, dlatego bo słodzi jej cały świat - a już najbardziej ludzie, którym wydaje się, że są weteranami gatunku. Mają rację. Wydaje im się.
O Witcherze 2 piszę jako o całej grze, a nie nowej zawartości. Wcześniej ogrywałem go w dosyć... dziwnych warunkach. I podoba mi się, ale nie zachwyca mnie. No, ale to może dlatego bo ja gram w różne gry i dlatego nie jest to dla mnie najlepsza gra od czasów Diablo 2 <trololo>
EDIT: Bo sama łiczerowa incijatywa darmowego DLC jest GE-NIA-LNA! I wielki szacunek za nią.