Pani zdębiała, oburzona, nie była w stanie się odezwać, klasa szalała z zachwytu, bo to jakaś śmieszna przerwa w czasie nudnej lekcji przecież.

Niesamowite, a ja widziałam to jakiś czas temu na demotach czy innym badziewiu.Alien pisze:Dzisiaj gadałem z kolegą na lekcji i wyszło nam coś takiego:
" Żeby osiągnąć cel mądry użyje mózgu, silny mięśni, a sprytny kogoś innego"
W moim życiu skończył się jakiś etap.Zaknafein pisze:Z Komandosami wiąże się bardzo smutna historia - jest mi bardzo trudno o tym mówić, gdyż jestem przepełniony smutkiem, a przede wszystkim nie bardzo chcę być osobą, która przekazuje wam tą wiadomość, ale czuję się zobowiązany. Otóż znany wszystkim przybytek produkcji szczęścia(tj. niedrogich win wieloowocowych) z ponad studwudziestoletnią tradycją, Ostrowiński zakład pracy, który zapewnił dobre wychowanie wielu pokoleniom młodych polaków, spotkał się z upadłością.
Tonę w nieograniczonym żalu, gdy pomyślę, że przyszłe pokolenia mogą wychować się bez znanych nam wszystkim wartości.
Ogarnia mnie rozpacz na samą myśl o przyszłości pozbawionej wybornego bukietu Komandosa, szlachetnej barwy Antała, oryginalnego(i ekonomicznego!) opakowania Leśnego Dzbana, krzepkości smaku Baryły, czy wreszcie niezapomnianego aromatu Mamrota.
Moją wątrobę natomiast ogarnia nieopisane przerażenie wizją nadchodzącej imprezy pogrzebowej, podczas której spożyjemy wraz z jabolową bracią pozostałe we wrocławskich sklepach ostrowińskie specjały.
W tej chwili należy przytoczyć słowa mojego jabolowego przyjaciela, Jakuba: "Przed twe ołtarze zanosim błaganie i Komandosa racz nam wrócić Panie!", sugerujące, że nieodżałowane uczucie straty nie dotknęło tylko mnie.
Nie pozostaje mi nic jak ponowne odsłuchanie marszu pogrzebowego i pogrążenie się we właściwej sytuacji, kontemplacyjnej zadumie...
Właśnie to samo zamierzam zrobić. Dobrze, że nie jesteśmy z tego samego miasta.No Name pisze:Kurde, trza lecieć do jakiejś żabki, żeby zrobić zapasy na następny rok!
Osobiście to upek mi się podoba - wciągający i łączący wszystkie postacie![]()
Osobiście to upek mi się podoba - wciągający i łączący wszystkie postacie![]()