Portrety naszch postaci
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Portrety naszch postaci
Ostatnio szukałem na własne potrzeby ciekawych obrazków postaci/ras/profesji do Kryształów Czasu i zwróciłem uwagę na podobny temat na anglojęzycznym forum. Pomysł dość ciekawy, a na pewno przydatny, więc myślę że można spróbować i u nas.
Jeśli wiec macie lub znajdziecie ciekawe grafiki przedstawiające jakieś postacie, które można wykorzystać na portrety bohaterów w RPG, to wrzucajcie i wypowiadajcie się. Na początek może ja wrzucę kilka z tych, jakie udało mi się znaleźć - może komuś się przydadzą.
Jeśli wiec macie lub znajdziecie ciekawe grafiki przedstawiające jakieś postacie, które można wykorzystać na portrety bohaterów w RPG, to wrzucajcie i wypowiadajcie się. Na początek może ja wrzucę kilka z tych, jakie udało mi się znaleźć - może komuś się przydadzą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Marynarz
- Numer GG: 2609448
- Kontakt:
Re: Portrety naszch postaci
W sumie to dobry pomysł, na pewno każdy (a przynajmniej większość) ma jakiś mały zbiór na komputerze. No i przy okazji jak nieco osób już doda swoje obrazki to będę miała troszkę mniej miejsca na dysku przez to.
Na razie dam kilka bardziej związanych z fantastyką, niektóre nie są zbyt dużego formatu, ale mam nadzieję, że to nie przeszkadza - wydaje mi się, że są na tyle duże, żeby wszystko co ważne dało się zobaczyć, ale jeśli nie to zawsze mogę je wymienić na jakieś inne ze "zbioru".
Na razie dam kilka bardziej związanych z fantastyką, niektóre nie są zbyt dużego formatu, ale mam nadzieję, że to nie przeszkadza - wydaje mi się, że są na tyle duże, żeby wszystko co ważne dało się zobaczyć, ale jeśli nie to zawsze mogę je wymienić na jakieś inne ze "zbioru".
-
- Szczur Lądowy
Druid człowiek wygląda ciekawie. Fajne niebieskie tło jakie lubię i kojarzy mi się z duchami.
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Tutaj jest dość dużo artów:
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... r=60&sort=
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... r=60&sort=
00088888000
-
- Marynarz
- Kontakt:
Właśnie mnie zastanawiało co autor wątku na podawanie adresów internetowych, bo jeśli to jest również dopuszczalne to ja mam jakieś do stron na których można by znaleźć całkiem sporo. Pytanie tylko czy lepiej dawać własne, czy po prostu wrzucać stronki?
Swoją drogą ja bym chętnie tutaj zobaczyła parę obrazków przedstawiających elfów którzy nie wyglądali by jak... stereotypowi geje. No i jeśli ktoś ma, to podrzućcie jakieś ciekawe postacie żeńskie - te zawsze było mi najtrudniej znaleźć (przede wszystkim w klimatach fantasy).
Swoją drogą ja bym chętnie tutaj zobaczyła parę obrazków przedstawiających elfów którzy nie wyglądali by jak... stereotypowi geje. No i jeśli ktoś ma, to podrzućcie jakieś ciekawe postacie żeńskie - te zawsze było mi najtrudniej znaleźć (przede wszystkim w klimatach fantasy).
-
- Kok
z tej strony którą podałem:
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... czka_2.jpg
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... czka_1.jpg
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... _elfki.jpg
Mają dwa minusy- są duże i nie każdy lubi tego typu rysunki
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... czka_2.jpg
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... czka_1.jpg
http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg ... _elfki.jpg
Mają dwa minusy- są duże i nie każdy lubi tego typu rysunki
00088888000
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Myślę że nie ma sensu wrzucać linków do stron, bardziej wartościowe będą konkretne linki do kilku konkretnych ilustracji, które spodobały się linkującemu. Trzeba oddzielić ziarno od plew - wiec zamieszczajmy tylko te najbardziej interesujące obrazki, a nie wszystkie jak leci. A propos postaci kobiecych - to kilka się znajdzie.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Majtek
Ja nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich obrazków do swojej postaci. Skąd je bierzecie?:)
W naszym sklepie znajdziesz gry planszowe, karciane, figurkowe jak i wszelkie akcesoria do nich potrzebne.
Jeśli nie znaleźli Państwo w naszej ofercie tego czego szukacie to...wystarczy do nas napisać a my już zajmiemy się resztą.
www.targowo.istore.pl
Jeśli nie znaleźli Państwo w naszej ofercie tego czego szukacie to...wystarczy do nas napisać a my już zajmiemy się resztą.
www.targowo.istore.pl
-
- Kok
Różne strony wpisz w grafikach google np "rycerz"... Po przejrzeniu stu stron znajdziesz trochę fajnych grafik
00088888000
-
- Marynarz
- Kontakt:
Ja bym polecała raczej Digarta lub Deviantarta. Grafiki Google są mało precyzyjne a i tak najczęściej po wpisaniu takich fraz jak "rycerz" czy inne pokazuje większość prac z Devianta plus do tego można trafić na cycki, ludzi, psy i inne dziwne rzeczy.Alien pisze:Różne strony wpisz w grafikach google np "rycerz"... Po przejrzeniu stu stron znajdziesz trochę fajnych grafik
Swoją drogą - przydałby się tutaj taki temat, ale z klimatycznymi obrazkami, niekoniecznie postaci.
-
- Majtek
Jedyne co udało mi się znaleźć to postać krasnoluda wojownika,ale jest bardzo podobna do tych w powyższych portretach,wiec nie będę już wstawiał I koncepcja tematu z kilimatycznymi obrazkami bardzo mi się podoba,warto wcielić ją w życie.
W naszym sklepie znajdziesz gry planszowe, karciane, figurkowe jak i wszelkie akcesoria do nich potrzebne.
www.targowo.istore.pl
www.targowo.istore.pl
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
To ja może dorzucę jeszcze kilka ciekawych wygrzebanych w sieci...
-
- Marynarz
- Numer GG: 4382272
- Kontakt:
Jaki system, takie portrety. My grając w Wolsunga, używamy zdjęć prawdziwych aktorów, które mają pobudzić wyobraźnie "jak by oni wyglądali jako dana rasa" .
-
- Marynarz
- Kontakt:
Dodatkowo. Ja nadal obstaję przy klimatycznych krajobrazach i obrazkach ale nie wiem co na to reszta. Sama się mogę podzielić małym zbiorem jakby co.