[Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
Re: [Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -
Wiem że Acid daje upki przed czasem, jeśli wszyscy odpiszą, toteż staram się odpisywać najwcześniej jak mogę. A jeśli nie odpisuję wcześniej, to znaczy że nie mogę, i to czy przeczytałem post MG czy nie, nie ma z tym za wiele wspólnego. W swojej rekrutacji zaś piszę krótko, szybko i bez zastanawiania się, podczas gdy napisanie posta tutaj wymaga ode mnie wysiłku, żeby trzymał on poziom.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
- Marynarz
- Numer GG: 20329440
Przeczytałem posta i pozostawię to bez komentarzaBlindKitty pisze:Wiem że Acid daje upki przed czasem, jeśli wszyscy odpiszą, toteż staram się odpisywać najwcześniej jak mogę. A jeśli nie odpisuję wcześniej, to znaczy że nie mogę, i to czy przeczytałem post MG czy nie, nie ma z tym za wiele wspólnego. W swojej rekrutacji zaś piszę krótko, szybko i bez zastanawiania się, podczas gdy napisanie posta tutaj wymaga ode mnie wysiłku, żeby trzymał on poziom.

Mój odpis już jest. Posunąłem akcję naprzód, jeśli będziecie mieć jakieś pytania, to śmiało pytać

TYGODNIOWY PLAN ZAJĘĆ W INSTYTUCIE:
PONIEDZIAŁEK
8 – 9 śniadanie w jadalni
9 – 13 wykłady ogólne (na temat mutantów, mocy, taktyki, umiejętności bojowych – z krótką, dziesięciominutową przerwą co 50 minut)
13 – 14 obiad w jadalni
14 – 15 wykłady indywidualne (Cyclops z Jessicą, Emma z Peterem, Bishop z Jasonem, Beast z Changiem, itp.)
15 – 16 basen
od 16 czas wolny (o 16 podwieczorek, a o 20 kolacja)
22 – 6 cisza nocna
WTOREK
9 – 13 wykłady ogólne
13 – 14 obiad w jadalni
14 – 15 wykłady indywidualne
15 – 16 Danger Room
22 – 6 cisza nocna
ŚRODA
9 – 13 wykłady ogólne
13 – 14 obiad w jadalni
15 – 16 siłownia
22 – 6 cisza nocna
CZWARTEK
9 – 13 wykłady ogólne
13 – 14 obiad w jadalni
15 – 16 Danger Room
22 – 6 cisza nocna
PIĄTEK
9 – 13 wykłady ogólne
13 – 14 obiad w jadalni
15 – 16 sztuki walki z Psylocke
22 – 6 cisza nocna
SOBOTA
9 – 11 Danger Room
11 – 13 wykłady indywidualne
13 – 14 obiad w jadalni
14 – 15 basen lub siłownia
od 15 czas wolny (o 16 podwieczorek, a o 20 kolacja)
24 – 7 cisza nocna
NIEDZIELA
9 – 10 śniadanie w jadalni
10 – 12 czas wolny
12 – 13 sztuki walki z Psylocke (trening nieobowiązkowy)
13 – 14 obiad w jadalni
14 – 15 wykłady indywidualne (nieobowiązkowe, trzeba się wcześniej umówić z nauczycielem)
od 15 czas wolny (o 16 podwieczorek, a o 20 kolacja)
22 – 6 cisza nocna
Deadline tury - sobota, południe.
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

-
- Bosman
- Kontakt:
Więc póki co poszedł post z deklaracją co-robi-Chang-od-razu
Jeśli uda mi się (wciąż brak gg, co utrudnia) przeprowadzić z kimś jakiś dialog, to go wrzucę, jeśli nie, to pewnie opiszę co więcej Grim robi w najbliższych dniach. Jeszcze takie drobne pytanie, jaki my właściwie mamy dzień tygodnia? ^^"

-
- Marynarz
Wtorek, późne popołudnieBlindKitty pisze:Jeszcze takie drobne pytanie, jaki my właściwie mamy dzień tygodnia? ^^"

BK, tym szybkim postem to mnie rozwaliłeś

Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

-
- Bosman
- Kontakt:
Układ jest dość prosty - wczoraj skończyłem sesję (napisaniem jednego egzaminu, ustnym zdaniem drugiego, zdaniem szafki na laborkach i dostaniem wpisu) i teraz mam czas pisać po prostu. Ot, życie
A Grim prawdopodobnie zdecyduje się na uzupełnienie stroju o nóż i nic ponadto - próbował już podczas swoich treningów używać różnych broni, ale zdecydowanie najlepiej czuje się z własnymi rękami i nogami, tym bardziej że przy sprytnym użyciu jego mocy mogą być bardzo skuteczną bronią, tyle że obuchową, a tłuczenie roślinek młotkiem jest może i skuteczne, ale zajmuje o wiele za dużo czasu 

-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
Hyhy, co do chińskich mieczy i ogólnie broni to Grim mógłby używać zestawu noży motylkowych. Uważane są właśnie za przedłużenie rąk. I miałby w razie czego broń sieczną na jakieś chwasty.
Z większych broni rozważać można szablę Dao, większe od niej Dadao albo obosieczny miecz Jian. Ale w sumie chyba noże motylkowe byłyby najlepsze. Co o tym sądzisz BK? XD
Z większych broni rozważać można szablę Dao, większe od niej Dadao albo obosieczny miecz Jian. Ale w sumie chyba noże motylkowe byłyby najlepsze. Co o tym sądzisz BK? XD

-
- Marynarz
@ BK
Mógłby coś nosić przy sobie "tak na zapas", ale decyzja należy do Ciebie. Co do jego umiejętności, to już niebawem przydadzą się i to nawet bardzo, jednak nic więcej zdradzić nie mogę. Staram się sesję prowadzić tak pod względem przygód, by każdy zdążył się wykazać i "zabłysnąć"
. Myślę, że w ciągu 2-3 upków zakończę Chapter 1 i przejdziemy do drugiego rozdziału. Póki co... czekam na posty
.
@ Dia & WW
Gdyby Panie miały jakieś pytania do Magneto, proszę o wysłanie mi ich na PW - staram się jak najczęściej sprawdzać skrzynkę, więc na pewno nie będzie dużych opóźnień z odpisem. Jeśli chodzi o sam opis Instytutu, osób tam przebywających, itp - w granicy rozsądku daję Wam wolną rękę. Na pewno oglądałyście jakieś filmy, seriale czy komiksy i wiecie, jak to mniej więcej wygląda. Zawsze też możecie trochę wygooglać
.
Pozdrawiam i życzę owocnego pisania
.
Mógłby coś nosić przy sobie "tak na zapas", ale decyzja należy do Ciebie. Co do jego umiejętności, to już niebawem przydadzą się i to nawet bardzo, jednak nic więcej zdradzić nie mogę. Staram się sesję prowadzić tak pod względem przygód, by każdy zdążył się wykazać i "zabłysnąć"

@ Dia & WW
Gdyby Panie miały jakieś pytania do Magneto, proszę o wysłanie mi ich na PW - staram się jak najczęściej sprawdzać skrzynkę, więc na pewno nie będzie dużych opóźnień z odpisem. Jeśli chodzi o sam opis Instytutu, osób tam przebywających, itp - w granicy rozsądku daję Wam wolną rękę. Na pewno oglądałyście jakieś filmy, seriale czy komiksy i wiecie, jak to mniej więcej wygląda. Zawsze też możecie trochę wygooglać

Pozdrawiam i życzę owocnego pisania

-
- Mat
- Numer GG: 16193629
Kwaaaaaasiuuuuu
Musiałeś, nie?
To za tego Gambita?
Czeeeemu nie mogę odpisać, cooo?
Aaale Ty jeeesteś... Może jednak mogę coś napisać? Że coś jej się śni? Że gada przez sen? Że robi cokolwiek? xD No nie każ mi czekać do soboty na kolejnego upka! Może jeszcze przemyślisz swoją decyzję?
Zawsze Jessica może trochę pochrapać... xD

-
- Marynarz
W tej turze nie odpisujesz Ouzi i nic nie zmieni mojego zdania
. Poczekaj do soboty, MOŻE akurat wtedy Jessica się obudzi
. Póki co, gramy bez Ciebie. Posadziłem obok Shadow Jasona, to sobie potem napiszecie z Evandrilem dialog
.

-
- Bosman
- Numer GG: 0
Fajny rozkład zajęć, ale dla osób przed maturą czegoś w nim brakuje. Gdzie typowe lekcje?
Angielski, francuski, matematyka, fizyka, chemia, biologia, geografia, historia, plastyka, muzyka itp itd.
Możesz też od razu powiedzieć kto je prowadzi?

Możesz też od razu powiedzieć kto je prowadzi?
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy

-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
To ja wetknę mój nos między drzwi i rzucę kilka przypuszczeń "na chłopski rozum" 
White Queen
Rola: V-ce dyrektor Instytutu dla Uzdolnionej Młodzieży Charles'a Xavier'a, dyrektor logistyczny, nauczyciel telepatii
Bishop
Rola: nauczyciel walki wręcz, a także strzelania blastami/ z broni palnej/energetycznej, pilot [PO
]
Cyclops
Rola: nauczyciel walki wręcz, taktyki/strategii [to może uwzględniać historię np. wielkich bitew. Tam zdecydowanie dużo było zastosowań różnych taktyk i strategii, a doskonale nie od dziś wiadomo, że historia lubi się powtarzać. Najlepiej uczyć się na jej przykładzie
]
Beast
Rola: nauczyciel przedmiotów ścisłych/walki wręcz/taktyki, wynalazca, złota rączka [to nam załatwia wszelkie chemię, matematyki, fizyki etc. być może jeszcze biologię]
Psylocke
Rola: nauczycielka telepatii i wschodnich sztuk walki [PO XD]
Forge
Rola: nauczyciel przedmiotów technicznych, mechanik, wynalazca, złota rączka, wsparcie technologiczne dla Instytutu [technika XD dzisiaj dzieci wyszywamy poduszkę
]
Northstar
Rola: nauczyciel, operator Danger Room [a tu może być wszystko
]
A tu skopiowane z wiki. Uwzględniłam tylko te postacie, które Acid umieścił w Instytucie:
Beast teaches science and mathematics and is part of the senior staff, presumably overseeing the curriculum.
Emma Frost besides being the Headmistress of the Xavier Institute, also teaches English, business and ethics, much to the horror of Kitty Pryde. She also presides over the new team of X-Men, teaching them to work as a team, with some assistance from the senior staff, such as Colossus.
Cyclops besides being the Headmaster of the Xavier Institute, also teaches the elective leadership and tactics.
Northstar, before his death (later resurrected), taught business and consumer law classes, and mentored the training squad, Alpha Squadron, in addition to a flying class for those students with power enabling them flight.
Co do geografii, która zdaje się tu w ogóle nie występować: czy słyszałeś kiedykolwiek o Amerykaninie, który by wiedział gdzie jest Francja czy Australia? No bo... ja nie
Z małymi wyjątkami oczywiście (zwykle ludzie na lub po studiach)
Zajęcia mogą się odbywać albo w czasie wykładów, albo "w czasie wolnym". W Polsce na przykład liceum jest już nieobowiązkowym szczeblem edukacji
W Ameryce może być tak samo 

Rola: V-ce dyrektor Instytutu dla Uzdolnionej Młodzieży Charles'a Xavier'a, dyrektor logistyczny, nauczyciel telepatii

Rola: nauczyciel walki wręcz, a także strzelania blastami/ z broni palnej/energetycznej, pilot [PO

Rola: nauczyciel walki wręcz, taktyki/strategii [to może uwzględniać historię np. wielkich bitew. Tam zdecydowanie dużo było zastosowań różnych taktyk i strategii, a doskonale nie od dziś wiadomo, że historia lubi się powtarzać. Najlepiej uczyć się na jej przykładzie

Rola: nauczyciel przedmiotów ścisłych/walki wręcz/taktyki, wynalazca, złota rączka [to nam załatwia wszelkie chemię, matematyki, fizyki etc. być może jeszcze biologię]

Rola: nauczycielka telepatii i wschodnich sztuk walki [PO XD]

Rola: nauczyciel przedmiotów technicznych, mechanik, wynalazca, złota rączka, wsparcie technologiczne dla Instytutu [technika XD dzisiaj dzieci wyszywamy poduszkę

Rola: nauczyciel, operator Danger Room [a tu może być wszystko

A tu skopiowane z wiki. Uwzględniłam tylko te postacie, które Acid umieścił w Instytucie:

Co do geografii, która zdaje się tu w ogóle nie występować: czy słyszałeś kiedykolwiek o Amerykaninie, który by wiedział gdzie jest Francja czy Australia? No bo... ja nie

Zajęcia mogą się odbywać albo w czasie wykładów, albo "w czasie wolnym". W Polsce na przykład liceum jest już nieobowiązkowym szczeblem edukacji

-
- Mat
- Numer GG: 6271014
Poza tym to instytucja edukacyjna międzynarodowa, niektórzy X-Meni są już chyba po takich jazdach jak matura, a może nawet na studiach. 

No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...

-
- Marynarz
Widać, że Twój "chłopski rozum", WW, funkcjonuje lepiej, niż niejednego chłopa tutaj
. Tak jak pisałem Ci w PW, jest jeszcze normalna szkoła niedaleko Instytutu, do której ci najmłodsi mogą uczęszczać (tak jak w Evolution), studiować można zaocznie lub online (tak jak robi to Ghettoblasta).
Szczerze, to nie wiem, jak jest w USA, ale w UK jest coś takiego, że po szkole idziesz do college'u, jeśli masz na to ochotę. Wybierasz tryb full-time bądź part-time, możesz jednocześnie pracować i uczyć się. Możemy przyjąć, że tam działa to podobnie.
Przypomnę raz jeszcze, że to jest MOJA wizja świata (choć ofc niektóre rzeczy są wzięte z Universum 616) i jeśli będę miał taki kaprys, to Bishop okaże się niezwykle uzdolniony manualnie oraz plastycznie i będzie Was uczył wyszywania
.
@t_w_o
Dokładnie
. Nic dodać nic ująć. Niektórzy też w ogóle się nie uczyli i wcale nie będę wskazywał palcem na postać Ouzi
.

Szczerze, to nie wiem, jak jest w USA, ale w UK jest coś takiego, że po szkole idziesz do college'u, jeśli masz na to ochotę. Wybierasz tryb full-time bądź part-time, możesz jednocześnie pracować i uczyć się. Możemy przyjąć, że tam działa to podobnie.
Przypomnę raz jeszcze, że to jest MOJA wizja świata (choć ofc niektóre rzeczy są wzięte z Universum 616) i jeśli będę miał taki kaprys, to Bishop okaże się niezwykle uzdolniony manualnie oraz plastycznie i będzie Was uczył wyszywania

@t_w_o
Dokładnie

-
- Mat
- Numer GG: 19487109
Mam dziś niespodziewane i nadprogramowe wolne (grypa
), więc mój post pojawi się pewnie wieczorem
. Zaczniemy też już z Ouzaru pisać dialog, więc jak się jej postać obudzi, wrzutka będzie gotowa
.
Do planu zajęć nie mam żadnych pytań czy zastrzeżeń, wychodzi na to, że młodzi X-Meni są bardzo zabiegani i zapracowani
. Myślę, że to dobry pomysł, by np. zajęcia rano były dla tych starszych, a "gówniarze" niech chodzą do szkoły
.

Do planu zajęć nie mam żadnych pytań czy zastrzeżeń, wychodzi na to, że młodzi X-Meni są bardzo zabiegani i zapracowani

"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Acid- jak mamy zdać raport? Wspólny dialog? ( u mnie niestety dialogi odpadają... ) czy zwyczajne posty?
00088888000

-
- Marynarz
Nie trzeba pisać konkretnie, co się mówi ani robić dialogów. Wystarczy zaznaczyć w poście, że się "zdaje raport z przebiegu misji" i tyle. Chyba że ktoś chce konkretnie coś zaznaczyć - np. odnośnie postawy Ryana, czy kogokolwiek innego z drużyny.
Więc coś w stylu:
"Peter zdał raport zaznaczając, że Ryan nie chciał udzielić pomocy Bishopowi. Dodał też, iż Jessica i Jason nieźle się spisali jako liderzy..."
jest jak najbardziej do przyjęcia i ja już będę wiedział, o co chodzi
.
Więc coś w stylu:
"Peter zdał raport zaznaczając, że Ryan nie chciał udzielić pomocy Bishopowi. Dodał też, iż Jessica i Jason nieźle się spisali jako liderzy..."
jest jak najbardziej do przyjęcia i ja już będę wiedział, o co chodzi

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
dzięki - odpiszę dzisiaj lub jutro
swoją drogą napięty ten plan mają...
swoją drogą napięty ten plan mają...
00088888000