Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Re: Filmy

Post autor: Tori »

Widziałem "Zombieland"- jako fan żywotrupowych produkcji, jestem zadowolony. Bywa śmiesznie, bywa zaskakująco, bywa przewidywalnie (zajebiście przewidywalnie miejscami). Film się kończy w baaardzo dziwny sposób- liczyłem na jakiś epic happy end, a tu nic.
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Paradox
Szczur Lądowy

Avatar jeden z najlepszych wyprodukowanych filmów.

Post autor: Paradox »

Mowa o filmach....w sylwestra widziałem jeden z lepszych filmów na jakich byłem- Awatar
bardzo dobry film, oparty na walce między ludźmi a plemieniem zamieszkującym inną planetę Nav'i
Jedyne co mnie w tym filmie dręczy to to że Nav'i którzy mają szkielet wzmacniany włóknami węglowymi i ponad 3m wysokości padali po 3 pociskach z karabinu , a pewien generał został postrzelony 2 razy strzałą , został przebity nożem który utknął mu pomiędzy szyją a jednym z ramion i nadal żył i walczył :?
Nazywano ją różnie - Groom Lake, Dreamland, Paradise Ranch, The Container, The Ranch, Watertown, The Darkside of the Moon,ale dla większości ludzi funkcjonuje jako Strefa 51.
bOdziO Wolf
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Avatar jeden z najlepszych wyprodukowanych filmów.

Post autor: bOdziO Wolf »

Do pogadanki o filmach jest temat Filmy.

http://www.tawerna.rpg.pl/forum//viewto ... ?f=1&t=135

Moim skromnym zdaniem - gdyby film nie był zrobiony w 3d nikt by tak nie mówił.

Rzeczy wielkie zasługują na osobne tematy, więc to zostawię. Jak nikt się nie zechce wypowiadać, to i tak topic umrze śmiercią naturalną.
Oso
Paradox
Szczur Lądowy

Mowa o filmach....w sylwestra widziałem jeden z lepszych filmów na jakich byłem- Awatar
bardzo dobry film, oparty na walce między ludźmi a plemieniem zamieszkującym inną planetę Nav'i
Jedyne co mnie w tym filmie dręczy to to że Nav'i którzy mają szkielet wzmacniany włóknami węglowymi i ponad 3m wysokości padali po 3 pociskach z karabinu , a pewien generał został postrzelony 2 razy strzałą , został przebity nożem który utknął mu pomiędzy szyją a jednym z ramion i nadal żył i walczył :?
Nazywano ją różnie - Groom Lake, Dreamland, Paradise Ranch, The Container, The Ranch, Watertown, The Darkside of the Moon,ale dla większości ludzi funkcjonuje jako Strefa 51.
Obelix
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6330570
Kontakt:

Post autor: Obelix »

Gdyby nie scenografia i efekty 3D nikt by o Avatarze nawet nie wspomniał.

Chociażby z tego powodu że fabuła jest zerżnięta ze wszystkich filmów w historii.
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

Bez przesady ze wszystkimi filmami w historii, wystarczy Pocahontas
(spoiler alert)
http://failblog.org/2010/01/10/avatar-plot-fail/
Paradox
Szczur Lądowy

Mówcie jak chcecie mi się podobał fakt fabuła trochę marna , film był prawie cały w 3D ktoś z was wie że robiono go 10lat :idea: :?:
Marz
Marynarz
Marynarz

Post autor: Marz »

10 lat robiono go w teorii, ponieważ w pewnym momencie uznano, ze nie mają dostatecznie dobrej technologi, żeby zrobić wszystko tak jak chcą i prace stanęły
Orcs, orcs, orcs, orcs...
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

Obelix pisze:Gdyby nie scenografia i efekty 3D nikt by o Avatarze nawet nie wspomniał.

Chociażby z tego powodu że fabuła jest zerżnięta ze wszystkich filmów w historii.
Mówiono by o nim bo za kamerą siedział Cameron.

Był ktoś na Parnassusie ? Bo sporo dobrych filmów w styczniu jest i nie wiem czy iść.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Z Parnassusem jest problem - wywołuje skrajnie różne reakcje. Albo będziesz zdenerwowany, że wydałeś kasę na totalne gówno z idiotyczną fabułą albo wręcz przeciwnie - będziesz przeżywał multiorgazmy po seansie który jest jak wizyta w galerii surrealistów. Trudno powiedzieć do której grupy się zaliczasz - ale jeśli nie podobały ci się poprzednie filmy Gilliama to raczej nie ma czego szukać w kinie. Ja byłem dosłownie oczarowany, jednak już np. osoba z którą byłem na Parnassusie stwierdziła, że byłaby gotowa zapłacić by go nie oglądać drugi raz. :P
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

ja mam zamiar się wybrać. Nie dla samego filmu ale żeby zobaczyć grę Depp'a i Ledger'a
00088888000
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

To ja Wam powiem - wszyscy Ci, którzy lubili starego Disneya - wybierać się na "Księżniczkę i Żabę", ale już!
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Alien pisze:ja mam zamiar się wybrać. Nie dla samego filmu ale żeby zobaczyć grę Depp'a i Ledger'a
Depp gra gdzieś tak z pięć minut :P
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Phoven pisze:
Alien pisze:ja mam zamiar się wybrać. Nie dla samego filmu ale żeby zobaczyć grę Depp'a i Ledger'a
Depp gra gdzieś tak z pięć minut :P
Choćby to było pięć sekund, fani i tak popędzą. :D
Wevewolf
Mat
Mat

Post autor: Wevewolf »

Choćby to było pięć sekund, fani i tak popędzą.
od Deppa wolę Ledgera, który zresztą za bardzo się nie nagrał w swoim życiu...

Niech żyje spam. Niech giną spamerzy. Kosa już się ostrzy, jednozdaniowcy. :twisted:
Osobiście to upek mi się podoba - wciągający i łączący wszystkie postacie :D
bOdziO Wolf
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: bOdziO Wolf »

Paradox pisze:Mówcie jak chcecie mi się podobał fakt fabuła trochę marna , film był prawie cały w 3D ktoś z was wie że robiono go 10lat :idea: :?:
10 lat temu Cameron napisał scenariusz i próbował zacząć kręcić. Zrezygnował z produkcji ze względu na koszta produkcji. Kino 3d to pomysł nie nowy ale wtedy trzeba było robić specjalne kamery na zamówienie, brak było odpowiedniego studia do animacji komputerowych tak więc koszty przerastały sumy, które jakakolwiek wytwórnia filmowa mogłaby zainwestować.
Reżyser do pomysłu wrócił gdzieś w 2007 roku, bo coś koło tej daty zaczęto robić pierwsze zdjęcia.

Tak przy okazji. Gdyby film był przez cały czas 3d to po godzinie byście wyszli z bólem głowy...

Co do Parnassusa. Samo obejrzenie zwiastuna mnie od tego filmu odrzuciło, więc... raczej nie obejrzę. Nie moje klimaty.
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Pytanie: ile jest tego 3D w filmie 3D? Wyjdzie ręka i noga raz na pół godziny i tyle?
Od dziś płacę Eurogąbkami.
ODPOWIEDZ