AC to nie jest kurwa rpggregory16mix pisze:Kamax pisze: Assassins Creed był i jest rewelacyjny:) Assassins Creed 2 również piękny;) Mamy obfity rok w RPGi:) Już mam wielki apetyt:) Coś mi mówi, że najbliższe święta mam już zaplanowane:))
Na jaką grę czekacie?
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Re: Na jaką grę czekacie?
00088888000
-
- Pomywacz
[quote="Alien"
AC to nie jest k**wa rpg[/quote]
oj znawcą nie jestem. Więc napisz mi jaki to gatunek...
I co mogę nazwać RPG
Sorki
AC to nie jest k**wa rpg[/quote]
oj znawcą nie jestem. Więc napisz mi jaki to gatunek...
I co mogę nazwać RPG
Sorki
-
- Majtek
- Numer GG: 2284225
Kolejność losowa:
The Elder Scrolls V
Oczekiwania: połączenie mechaniki Obliviona (ale bez level-scallingu i fast-travel) z klimatem i hardkorowością Morrowinda. Wiem, że się nie spełni.
Wiedźmin II
Oczekiwania: dopracowanie jedynki - Wiedźmin miał klimat, fabułę, świat, dialogi i wybory, ale mechanice do doskonałości trochę daleko (za wyjątkiem ekranu alchemii i dziennika).
Diablo III
Oczekiwania: dwójka z lepszą grafiką.
Two Worlds II
Oczekiwania: doszlifowana jedynka.
Fable II
Chcę to na PC!
Pewnie o czymś zapomniałem...
The Elder Scrolls V
Oczekiwania: połączenie mechaniki Obliviona (ale bez level-scallingu i fast-travel) z klimatem i hardkorowością Morrowinda. Wiem, że się nie spełni.
Wiedźmin II
Oczekiwania: dopracowanie jedynki - Wiedźmin miał klimat, fabułę, świat, dialogi i wybory, ale mechanice do doskonałości trochę daleko (za wyjątkiem ekranu alchemii i dziennika).
Diablo III
Oczekiwania: dwójka z lepszą grafiką.
Two Worlds II
Oczekiwania: doszlifowana jedynka.
Fable II
Chcę to na PC!
Pewnie o czymś zapomniałem...
-
- Bombardier
- Numer GG: 0
Oj ludzie, w świecie ułudy chyba żyjecie
Fallout, Baldur's Gate - Myślę że te stanowią dobry wykładnik wszystkiego co taka gra powinna zawierać.
Ach, pan chyba młody jest... obfite to były lata 97- 01 jak na mój gust.Mamy obfity rok w RPGi
RPG - Role Playing Game. Jak nazwa mówi w grze takiej odgrywamy wykreowaną przez siebie postać. AC taką grą nie jest, gdyż nie mamy w niej żadnego wpływu na charakter naszej postaci.oj znawcą nie jestem. Więc napisz mi jaki to gatunek...
I co mogę nazwać RPG
Fallout, Baldur's Gate - Myślę że te stanowią dobry wykładnik wszystkiego co taka gra powinna zawierać.
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"
May the Phone be with you!
-
- Pomywacz
Młody czy nie Nieważne. Po prostu komputera nie miałem od dzieciństwa... Dopiero od roku 2005 mogłem zacząć grać w gry... A dopiero trochę później zacząłem poznawać konkretne tytuły. Stąd te moje "braki" . Nie mam do czego porównywać obecnych lat:)No Name pisze:Oj ludzie, w świecie ułudy chyba żyjecie
Ach, pan chyba młody jest... obfite to były lata 97- 01 jak na mój gust.
I szczerze staram się cały czas nadrobić to czego nie wiem. A to forum, między innymi, w tym mi pomaga THX dla Administracji i Userów, za to, że mogę sie dokształcić z rzetelnego źródła:P
Jak usunąć konto z Tawerny??
-
- Pomywacz
- Numer GG: 9254855
Wiem, że AC to nie RPG! To jest akcja... Źle sformułowałem wypowiedzieć i przyjąłeś, że AC jest przezemnie uważany za RPG...
RPG można nazwać wtedy grę, która posiada jakieś możliwości, że to gracz decyduje o rozgrywce, a nie jest ścisle mu narzucona... Może zdecydować czy wybrać odpowiedź a,b, czy c...Moze zdecydować czy chce wykonać tego questa teraz czy potem...Może go wykonać na kilka sposobów...Może sam wybrać jakiej klasy, jakie zdolności ma posiadać kierowana przez niego postać...Najczęściej są to: siła, zręczność, inteligencja itp. Są też różne rodzaje broni i posiadają pewne wymagania (Aby użyć broni musissz posiadać np. 30 pkt. siły). Gracz rozwija postać w sposób dowolny i kieruje nią przez grę jak chce...
-Risen
-Dragon Age: Początek
-Arcania:A Gothic Tale (niestety jednak została przesunięta na rok 2010...)
-Gothic 3: Zmierzch Bogów (choć akurat jest to tytuł śmieszny i niedopracowany)
-Mass Effect 2
-Aion (co prawda MMORPG, ale zaliczmy do RPG)
-Borderlands
Nie wszystkie tutaj tytuły są osadzone w świecie z mieczami i toporami oraz magią, ale jednak zarówno Borderlands jak i Mass Effect 2 bez wątpienia są pełnoprawnymi RPG-ami
RPG można nazwać wtedy grę, która posiada jakieś możliwości, że to gracz decyduje o rozgrywce, a nie jest ścisle mu narzucona... Może zdecydować czy wybrać odpowiedź a,b, czy c...Moze zdecydować czy chce wykonać tego questa teraz czy potem...Może go wykonać na kilka sposobów...Może sam wybrać jakiej klasy, jakie zdolności ma posiadać kierowana przez niego postać...Najczęściej są to: siła, zręczność, inteligencja itp. Są też różne rodzaje broni i posiadają pewne wymagania (Aby użyć broni musissz posiadać np. 30 pkt. siły). Gracz rozwija postać w sposób dowolny i kieruje nią przez grę jak chce...
Mój wiek faktycznie skromny jest- piętnastka na karku, ale niech Cię to nie zwiedzie... W pierwsze tytuły grałem 10 lat temu, wciąż (nieistotne, że przez mgłę) pamiętam jak tata grywał w Baldurs Gate, a ja w Kapitana Pazura (w wieku 6 lat...Proszę się nie śmiać! Nie każdy zaczynał od GTA!). Pierwsze moje zetknięcie z RPG nastąpiło po premierze Gothic II, wówczas rozkochałem się w tym gatunku, a przy okazji i książkach z dziedziny fantasy. Jeżeli chodzi o znastwo gier to rozpoczęło się to mniej więcej w roku 2006. Wówczas na poważnie zacząłem czytać czasopisma CDA, czy Click! A rok udany w RPG jest przecież:No Name pisze:Oj ludzie, w świecie ułudy chyba żyjecieMamy obfity rok w RPGiNo Name pisze:Ach, pan chyba młody jest... obfite to były lata 97- 01 jak na mój gust.
-Risen
-Mass Effect 2
-Borderlands
Nie wszystkie tutaj tytuły są osadzone w świecie z mieczami i toporami oraz magią, ale jednak zarówno Borderlands jak i Mass Effect 2 bez wątpienia są pełnoprawnymi RPG-ami
Śmiem dodać jeszcze rewelacyjną serię GothicFallout, Baldur's Gate - Myślę że te stanowią dobry wykładnik wszystkiego co taka gra powinna zawierać.
-
- Mat
"Rewelacyjną" trudno mi nazwać serię w której była jedna naprawdę dobra pozycja (gothic I) po której każda kolejna gra/dodatek była/był coraz słabsza/słabszy.
-
- Marynarz
- Numer GG: 2609448
- Kontakt:
Na Wiedźmna II. W pierwszą część grało się przyjemnie, być może i z drugą nie będzie źle, chociaż czytałam kiedyś, że przy tworzeniu tej części gry Sapkowski nie bierze już udziału... Ciekawe więc czy nie będzie to miało wpływu na wygląd gry od strony fabularnej... Szczególnie, że często zdarza się, że dobre gry z każdą kolejną częścią są coraz gorsze...
Tak czy siak to chyba jedyna pozycja na jaką czekam. W gry zbyt często nie gram, więc zadowolę się tą jedną licząc na to, że zostaną w niej dopracowane pewne elementy, które nieco nawalały w jedynce.
Tak czy siak to chyba jedyna pozycja na jaką czekam. W gry zbyt często nie gram, więc zadowolę się tą jedną licząc na to, że zostaną w niej dopracowane pewne elementy, które nieco nawalały w jedynce.
-
- Bombardier
Oh, nie liczy się ilość, a jakość-Risen
-Mass Effect 2
-Borderlands
A tak naprawdę to mam za słabego kompa na którąkolwiek z tych gier, więc należę do ludzi zrzędzących ciągle "jak to kiedyś było lepiej"
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"
-
- Marynarz
- Numer GG: 4340922
- Kontakt:
Arcania i ME2 na 2010. Gothic to gówno. Risena robili ludzie od gothica już to mówi samo za siebie.Kamax pisze: -Risen
-Mass Effect 2
-Borderlands
A co do gier. Narazie na nic nie czekam do gram w Dragon Age. Jak skończę to zacznę czekać na ME2. W międzyczasie pewnie doczekam się The Saboteur. A i o mało nie zapomniałem - czekam też na Shadow of the Colosus i The Darkness na PC.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
-
- Szczur Lądowy
Coprawda nie przepadam za falloutem ale z radością wyczekuje diablo III
-
- Marynarz
A co ma piernik do wiatraka? o.Olitwos99 pisze:Coprawda nie przepadam za falloutem ale z radością wyczekuje diablo III
Ja czekam na każdą fajną grę. W każdym razie na jej tańszą reedycję ;]
Orcs, orcs, orcs, orcs...
-
- Kok
ja pocieszam się że pójdą mi na minimalnychNo Name pisze: A tak naprawdę to mam za słabego kompa na którąkolwiek z tych gier, więc należę do ludzi zrzędzących ciągle "jak to kiedyś było lepiej"
00088888000
-
- Pomywacz
Doskonały przykład zepsutych squelów to Gothic:(corvus pisze:Na Wiedźmna II. W pierwszą część grało się przyjemnie, być może i z drugą nie będzie źle, chociaż czytałam kiedyś, że przy tworzeniu tej części gry Sapkowski nie bierze już udziału... Ciekawe więc czy nie będzie to miało wpływu na wygląd gry od strony fabularnej... Szczególnie, że często zdarza się, że dobre gry z każdą kolejną częścią są coraz gorsze...
A co do Wiedźmina II wiecie, kiedy ma wyjść?? I też jestem ciekaw jak poradzili sobie przy fabule i mapach bez Sapkowskiego;)
-
- Pomywacz
Ja na szczęście kupiłem sobie w zeszłym roku lapka (marki nie podam, żeby kryptoreklamy nie było ) i mimo, iż słyszałem, że laptopy się do gier nie napawają to ja zadowolony jestem Takie tytuły jak Gothic III czy Wiedźmin chodzą mi bez problemu Na razie o wymagania się nie martwię:)Alien pisze:ja pocieszam się że pójdą mi na minimalnychNo Name pisze: A tak naprawdę to mam za słabego kompa na którąkolwiek z tych gier, więc należę do ludzi zrzędzących ciągle "jak to kiedyś było lepiej"
W razie gdyby nowe gry mi nie wchodziły, zawsze można pograć w starsze produkcje
-
- Kok
wiedźmak też chodzi mi bez problemów na średnich , g3 na średnich się przycina( na mniejszych opcjach nie grałem- duma mi nie pozwala ;P )
a w starsze gry owszem można pograć- o ile już nie grałeś...
00088888000
-
- Pomywacz
Ja właśnie w starsze tytuły jeszcze nie grałem... Brak kompa w mojej wcześniejszej młodości, więc tu problemu nie mamAlien pisze:wiedźmak też chodzi mi bez problemów na średnich , g3 na średnich się przycina( na mniejszych opcjach nie grałem- duma mi nie pozwala ;P )
A powiem Ci coś dziwnego, jeśli chodzi o Gothic III jak grałem z początku ma minimalnych to po ekranie latały mi wielkie białe pasy Gdy włączyłem max to żadnych problemów już nie miałem
Jak usunąć konto z Tawerny??