I tutaj pojawił się pomysł na podłączenie się do Tawerny, która jest stabilna i obfita w graczy.
Zastanawiacie się pewnie, czym FGG w ogóle są? Sprawa ma się następująco:
-MG wymyśla sobie jakąś grę, jej zasady, postaci, świat itp.
-Rysuje kolejne kardy występujące w grze, jak jest gotowa, to
-zaczyna się sesja: gracze wydają rozkazy, MG rysuje ich działania
Pierwszą (przynajmniej u nas na forum, nigdy się nigdzie indziej jednak z czymś takim nie spotkałem wcześniej) grą była Piramida Nienawiści. Tom budził się w tytułowej piramidzie i musiał się z niej wydostać. Poszczególni gracze mogli mu wydawać rozkaz co 1h, był też system vet i antyvet. Grało się super, całość była przygodówką, ale nie taką zwykłą, ale z zakręconym humorem. Potem przyszły Tytanowa Pułapka (bohater musi uciec ze statku kosmitów), Castle Escaper (bohater musi uciec z zamku), Elemental (bohater musi uciec z lasu, lol), Zuzia (bohaterka musi uciec z... a nie, może robić co chce, bo to sandbox był), 13 IV 2013 (trzeba było dorwać porwanego agenta), Demonic Hunts (hehe, gra RPG, ale po stronie ZŁEJ, jako demon w świecie zawładniętym przez elfy), Arena Time (walki ludzików, dwie drużyny graczy przeciwko sobie), Szop Defenser (trzy drużyny graczy bronią sklepu przed falami wrogów).
Grało się przyjemnie, zachowany był klimat i to czego nie mają gry single: komunikacja między graczami (czasem bardzo rozwinięta, jak w SD). Post z obrazkiem pojawiał się mniej więcej co 3-10 minut (gry ze słabo rozwiniętą grafiką, jak DH, 13, SD), albo 8-15 minut jak w tych ładniejszych (wszystkie nie moje

Przykładowe screeny: (nie mam screenów z innych gier, mam tylko z moich, autorzy gier, dawać screeny!)

Szop Defenser

Demonic Hunts

13 IV 2013
Na 100% ludzie z AdvP będą grać i tworzyć gry, MAd Phantomowi się idea podobała [Tak technicznie to stwierdziłem tylko, że 1) chcę się więcej na ten temat dowiedzieć; 2) należy założyć "testowy" temat w OT ;p ale potencjalnie może to być ciekawe ;p - dop.MP], a co wy myślicie?