Koncerty

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: Koncerty

Post autor: Brzoza »

Zabili mi żółwia
w pogo
oksymoron

wogole widze ze te igry to niezly crap.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

W sobotę KNŻ, w listopadzie zaś jest wielki plan by wyrobić Kult i Marilyna Mansona. Więc koniec końców zapowiada się fajnie ;)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

W sumie aż zaskoczony jestem, że dotąd nikt nie napisał o Płock Cover Festival, zwłaszcza, że na liście dyskusyjnej TRPG aż zawrzało, jak się ludzie zaczęli spraszać. Ale nic straconego. Moje skrócone wrażenia z koncertu:

Hunter - fajnie chłopaki pograli. W sumie pierwszy raz słyszałem, więc nie bardzo wiedziałem, czego się spodziewać, ale byłem przyjemnie zaskoczony. Nie jest to może najlepszy zespół na świecie, ale dobrze zamłócili. Chociaż z drugiej strony niektóre tytuły piosenek mają kijowe, za to same utwory spoko.

Acid Drinkers - kupili mnie sobie, jak na początku weszli z coverem "Hells Bells" AC/DC. Potem było tylko lepiej. Zagrali "24 Radical Questions", "Anybody Home", pizgnęli po coverze "Smoke on the water" i "I can't get no satisfaction", a na wyjście puścili z taśmy "Always look on the bright side of life". Good times. Teraz się zastanawiam, czy nie iść na dwudziestolecie.

Blind Guardian - no, pierwszy koncert w Polsce, ergo publika dopisała. Zupełnie im nie wyszło, jak udawali, że chcą zejść ze sceny bez "Bard's Song". Genialnie, super uczucie, jak cały naród pod sceną i na błoniach śpiewał. Wprawdzie niektórzy nie znali tekstu, ale śpiewali i tak. Wielki plus.
Zielony_14
Szczur Lądowy
Numer GG: 7161399

Post autor: Zielony_14 »

Brzoza pisze: czyli jesteś kinderem
Tu cię zaskocze- NIE nie jestem. To że nie byłem na żadnym PORZĄDNYM koncercie mnie chyba nie wyklucza no nie?? A na RB to akurat kupmel zaciągnął, ale lubie punk (chociaż RB to pop-punk i słabi są) Tak w ogóle to każdego tak atakujesz?? Nie wypowiadaj się o czymś, lub o kimś ,o czym nie masz zielonego pojęcia :mad: .
There's got to be just more to it
Than this
Or tell me why do we exist
I'd like to think that when I die
I'd get a chance another time
LOD
Kok
Kok

Zielony_14 pisze:
Tu cię zaskocze- NIE nie jestem. To że nie byłem na żadnym PORZĄDNYM koncercie mnie chyba nie wyklucza no nie?? A na RB to akurat kupmel zaciągnął, ale lubie punk (chociaż RB to pop-punk i słabi są) Tak w ogóle to każdego tak atakujesz?? Nie wypowiadaj się o czymś, lub o kimś ,o czym nie masz zielonego pojęcia :mad: .
1) Tak, każdego atakuje :P
2) Często wie o czym mówi
3) Wkurzanie się o to czy jest się kinderpunkiem, czy nie i przyznawanie, że chodzi na do dupy koncerty pod presją innych JEST kinderpunkowe :P
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Zielony_14
Szczur Lądowy

Wmawianie innym że jest się kinderpunkiem też jest kinderpunkowe :smile:
Than this
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Brzoza pisze:
Zabili mi żółwia
w pogo
oksymoron

wogole widze ze te igry to niezly crap.
W tym roku był niezmierny. Jedyny porządny zespół jaki miał grać to Acid Drinkers. Ale też na ich miejscu bym nie zagrał. Wcisnęli ich pomiędzy Tede i Happysad.

Z roku na rok Igry coraz słabszy set mają :/
.
Brzoza
Bosman
Bosman

Zielony_14 pisze:
aha, ok, czyli jesteś.
Matt_92
Mat
Mat
Numer GG: 6781941

Post autor: Matt_92 »

Nikt Ci tu nic nie wmawia, Brzoza zazwyczaj tylko stwierdza fakty ;)
A d'yaebl aep arse!
gaudat
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 12362182

Post autor: gaudat »

Brzoza napisał(a):
czyli jesteś kinderem

Tu cię zaskocze- NIE nie jestem.
Póki co pasujesz idealnie w schemat :smile:
Wmawianie innym że jest się kinderpunkiem też jest kinderpunkowe :smile:
<FACEKICK>
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
Zielony_14
Szczur Lądowy

Dobra, ok przepraszam nie chciałem nikogo obrazić. To ostatnie to było już nie na serio, sami wiecie. Ale to nie zmienia faktu że Brzoza racji nie miał pochopnie mnie oceniając. Kończę tym samym dysksję na mój temat.
Than this
Brzoza
Bosman
Bosman

jezu.
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Ach, zaliczyłem wczoraj koncert Vespy. Fajnie było. Bardzo wesoło i żywiołowo. Nie ma to jak porządne ska :)

http://w66.wrzuta.pl/audio/8HEZw7onCBe/ ... a_przygoda
.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

25 październik 2009 - przyjazd Sunn O))) wraz z Atillą Csiharem (wokalistą na "De Mysterium Dom Sathanas" Mayhemu).
http://www.last.fm/event/1235026+Sunn+O ... at+Unsound

To może być ciekawe, jeśli kogoś faktycznie kręci Drone. Sami zobaczcie zresztą jak wyglądają koncerty:
http://www.youtube.com/watch?v=7a0Z2yndlOs
Szaleństwo, co? :P
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Tevery Best pisze:nikt nie napisał o Płock Cover Festival
No to może ja coś napiszę. Jeśli chodzi o Huntera - także nie znałem. I w sumie to dobrze. Zespół kapelusznika raczej mnie rozbawił niż nadał jakieś uczucia muzyczne.
Kwasożłopców nigdy nie lubiłem i ten czas spożytkowałem na jedzeniu pizzy.
A Blindzi... W sumie cudownie. "Dziękujaaah!" i podobne ogólnie nadały temu wszystkiemu jakiegoś takiego przyjemnego klimatu. No i to, ze kilka razy oberwałem kimś w głowę. Nie ma to jak nurkowie pod sceną.

A w listopadzie, dokładniej 24, wybieram się na Żywiołaka w Katowicach. Będzie brum.
LOD
Kok
Kok

Rock in Rio w Poznaniu. Jak wypali to w ciemno mówię, że idę na pewno :D
Obrazek
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

Tevery Best pisze:W sumie aż zaskoczony jestem, że dotąd nikt nie napisał o Płock Cover Festival, zwłaszcza, że na liście dyskusyjnej TRPG aż zawrzało, jak się ludzie zaczęli spraszać. Ale nic straconego. Moje skrócone wrażenia z koncertu:

Hunter - fajnie chłopaki pograli. W sumie pierwszy raz słyszałem, więc nie bardzo wiedziałem, czego się spodziewać, ale byłem przyjemnie zaskoczony. Nie jest to może najlepszy zespół na świecie, ale dobrze zamłócili. Chociaż z drugiej strony niektóre tytuły piosenek mają kijowe, za to same utwory spoko.
Ardel pisze: No to może ja coś napiszę. Jeśli chodzi o Huntera - także nie znałem. I w sumie to dobrze. Zespół kapelusznika raczej mnie rozbawił niż nadał jakieś uczucia muzyczne.
A mi się hunter podobał. Może dlatego że już 2 razy na nich byłem.

Tevery Best pisze:Blind Guardian - no, pierwszy koncert w Polsce, ergo publika dopisała. Zupełnie im nie wyszło, jak udawali, że chcą zejść ze sceny bez "Bard's Song". Genialnie, super uczucie, jak cały naród pod sceną i na błoniach śpiewał. Wprawdzie niektórzy nie znali tekstu, ale śpiewali i tak. Wielki plus.
Podpisuje się oboma rękoma. W niedziele miałem tak zryte gardło że nie mogłem mówić. A i jeszcze jedno - czy oprócz mnie ktoś widział kolesia który w samych spodenkach wlazł na rusztowanie nad sceną i palił sobie fajki ?
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
ODPOWIEDZ