Agencja Go Ahead zaprasza na dwa koncerty Gogol Bordello - jednej z najbardziej elektryzujących i najoryginalniejszych współczesnych formacji! Zespół Eugene'a Hütza, odtwórcy głównej roli w głośnym debiucie reżyserskim Madonny "Mądrość i seks", wystąpi 8 grudnia w warszawskiej Stodole oraz 9 grudnia w krakowskiej Rotundzie. Gogol Bordello to doskonała mieszanka ognistego punk rocka oraz muzyki cygańskiej, zespół znany ze wspólnych występów z Flogging Molly, Primusem czy grupą Cake! Dziennikarze muzyczni uznają Gogol Bordello za nieco bardziej teatralną, cygańską odpowiedź na The Pogues! Inni dodają, że w bogatym instrumentarium Gogol Bordello (saksofon, akordeon, skrzypce, perkusja) słychać różnorodne wpływy od ... Beli Bartoka po ... Sonic Youth. Muzyka Gogol Bordello jest, jak widać, niezwykle eklektyczna - po ich koncertach można spodziewać się absolutnie wszystkiego!
Wkrótce podamy więcej informacji na temat miejsc sprzedaży oraz cen biletów.
Gogol Bordello
8.12 Stodoła / Warszawa
9.12 Rotunda / Kraków
Muzyka
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Re: Muzyka
Brzoza, może trochę na raty, ale pewnie Cię zainteresuje
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Drugi raz słyszę o tym zespole dziś Posłuchałem nieco i faktycznie, bardzo fajni są.Gogol Bordello
Ostatnio nieco wracam do deathu (heh, już mam czas "powrotów", choć słabo znam gatunek) i zaczynam myśleć o zajrzeniu na ten koncert:
http://www.lastfm.pl/event/1085338+Thos ... etest+Tour
gdzie będzie samo Nile. Hell yeach. Chociaż nie wiem, czy nie za ostro dla mnie
Nile - Sacrifice Unto Sebek
http://www.youtube.com/watch?v=Cac2-dTkayY
-
- Bombardier
- Numer GG: 0
trafiłem na taki fajny utwór:
The Who - Behind Blue Eyes (klasyk )
http://www.youtube.com/watch?v=Tb39kffYJho
no i wykonanie... no wiecie kogo czekam na komentarze
to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił
-
- Bosman
Piszesz o wykonaniu przez Limp Bizkit? Nie lubię tak czy inaczej tej piosenki tak bardzo, że aż do linka nie zajrzę. Chyba pierwszy tró emo tekst w historii rocka.no i wykonanie... no wiecie kogo
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Pierwsze i drugie (ze wskazaniem na drugie, co zresztą lans.fm potwierdza) lubię Drugiego nie znam na tyle, ale na razie nie mam ochoty poznawać. Ja nurkuję coraz głębiej w starocie i katuję Simona i Garfunkela, a także pierwsze płyty Dylana. Co do tego ostatniego, to dopiero teraz widzę, jaką masakrą jest "Knockin' On Heaven's Door" w wykonaniu Gunsów. A wcześniej uważałem je za w miarę przyzwoite Ponadto Damon Albarn we wszystkich wcieleniach. O ile głównie staroci słucham, to jedyna płyta na którą ewentualnie czekałbym z niecierpliwości, to coś Blura albo Gorillaz (podobno w drodze!). Ale może ja mam wąskie horyzonty, jeśli chodzi o współczesną muzykęSihamaah pisze: Ostatnio sobie słucham sporo klasyków, jak The Doors, Pink Floyd czy Deep Purple. Pojedyńczych kawałków nie ma co wklejać, te zespoły wszystko grają piękne Polecam.
Lubię The Who i tę piosenkę też, ale tylko w ich wykonaniu (Limp Bizkit mi nie podchodzi jakoś, poza tym zazwyczaj wolę oryginały). Tekst może tró emo, ale w 1971 jeszcze nikt o emo nie słyszał nawet A Bryana Adamsa najbardziej lubię z wykonania "What Shall We Do Now?" i "Young Lust", jak Waters wystawiał "The Wall" w Berlinie w 1990Nesquel pisze:trafiłem na taki fajny utwór:
-
- Bosman
The Who lubie głównie za to że byli modsami.
I dzieki za info Craw, na stówę się tam wybiorę.
I dzieki za info Craw, na stówę się tam wybiorę.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Mroczni Bracia Grom - Zespół R
Bo trochę wybitnie złego smaku w tekstach jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Żeby nie było, że nie ostrzegałem.
Bo trochę wybitnie złego smaku w tekstach jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Żeby nie było, że nie ostrzegałem.
-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
http://www.dailymotion.pl/video/x928k3_ ... videogames ktokolwiek identyfikuje nute z początku, lub skąd ona była (przypuszczalnie jakaś gra) ?
EDIT: ten kawałek to No One Knows (UNKLE Remix) Queen of the Stone Age,
EDIT: ten kawałek to No One Knows (UNKLE Remix) Queen of the Stone Age,
Har Har Har
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 7161399
Ja słucha metalu(folk,pagan,power,hevy,trash,core,death,) rocka(hard,hevy) punku. I niczego innego od 6 roku życia
There's got to be just more to it
Than this
Or tell me why do we exist
I'd like to think that when I die
I'd get a chance another time
Than this
Or tell me why do we exist
I'd like to think that when I die
I'd get a chance another time
-
- Bosman
Wow! Będziesz się ze mną kolegował?
Ja ostatnio coraz mocniej wkręcam się w klimaty psychorap i horrorcore. Co się ze mną dzieje, zupełnie nie wiem
A tak poza tym: najnowszy Megadeth jest WY-PA-SIO-NY. Tak dobrego Dave'a już dawno nie było słychać.
Ja ostatnio coraz mocniej wkręcam się w klimaty psychorap i horrorcore. Co się ze mną dzieje, zupełnie nie wiem
A tak poza tym: najnowszy Megadeth jest WY-PA-SIO-NY. Tak dobrego Dave'a już dawno nie było słychać.
-
- Bosman
Poleć cośJa ostatnio coraz mocniej wkręcam się w klimaty psychorap i horrorcore.
Ja za to ostatnio bardzo często różne odmiany nintendocore i cybergrindu. Po prostu to ciekawa muzyka...
Genghis Tron - Colony Collapse
http://www.youtube.com/watch?v=xKBdbQVnP38
(coś cienka jakość dźwięku, ale jako tako do zrozumienia "o co w tym chodzi" się nadaje)
I shot the Duck Hunt Dog - The fuc**n reset button is jammed
http://www.youtube.com/watch?v=vInoe8utos8
Także płyta "Demo 09" człowieka znanego jako Iamerror, świetne elektroniczne wariacje nt. muzyki z gier z konsol Nintendo.
-
- Bosman
Genghis Tron jest słaby, za to I Shot the Duck Hunt Dog kopie jajca ^_^ Trzeba poszukać więcej.
Z horrorcore ostatnio sporo słucham kolesia tytułującego się Wybuch Można bez problemu znaleźć na myspace.
Z horrorcore ostatnio sporo słucham kolesia tytułującego się Wybuch Można bez problemu znaleźć na myspace.
-
- Bosman
Eeee tam, mają sporo ciekawych kawałków. Ale to faktycznie bardziej elektronika niż grindcore, w przeciwieństwie do ISTDHD. Mi tam pasujeGenghis Tron jest słaby
Wybucha znam, kiepski flow niestety, kiepska też jest jakość nagrań. Poczekam, niech dopracuje co robi, to posłucham.
-
- Bosman
Skoro to jest Tawerna, to zainteresuj się zespołem Swashbuckle. Ich ostatnia płyta Back to the Noose jest naprawdę konkretna. Taki thrash z małą domieszką deathu w klimatach pirackich. YARRR!
Jednak jeśli chodzi o thrash, to amerykańce są niedoścignieni.
BTW, słuchał ktoś nowego NASu? Jakie wrażenia?
Jednak jeśli chodzi o thrash, to amerykańce są niedoścignieni.
BTW, słuchał ktoś nowego NASu? Jakie wrażenia?
-
- Majtek
- Numer GG: 2284225
Jeśli chodzi o mnie to wysoko cenię sobie najróżniejsze hybrydy z domieszką gitary: Linkin Park, Dead by Sunrise i oczywiście Nightwish. Pierwszego zespołu nie muszę chyba nikomu przedstawiać, o tym drugim niedługo będzie głośno, a trzeci? Sami posłuchajcie.
-
- Marynarz
- Numer GG: 12362182
Nowy Megadeth jest taki sobie. Swoją drogą fatalny mają teledysk do Headcrushera
August Burns Red - "Meddler" - singiel z nowej płyty ABR. Świetny kawałek z bzdurnym tekstem. Czemu prawie wszystkie dobre metalcore'owe kapele są chrześcijańskie ?
sori - trzeci jest powszechnie znany Swoją drogą to Dead by sunrise to IMO straszna kaszana.
August Burns Red - "Meddler" - singiel z nowej płyty ABR. Świetny kawałek z bzdurnym tekstem. Czemu prawie wszystkie dobre metalcore'owe kapele są chrześcijańskie ?
sori - trzeci jest powszechnie znany Swoją drogą to Dead by sunrise to IMO straszna kaszana.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
-
- Bombardier
Spośród kupy skandynawskiej tandety, zawsze można wygrzebać jakąś perłę.
Tak też ostatnio natrafiłem na TYR - lekkostrawne i dość inspirujące. Jeden z fajniejszych zespołów z północy jakie słuchałem.
Przykład jakiś:
http://www.youtube.com/watch?v=jx4PTEMI4Pc
Tak też ostatnio natrafiłem na TYR - lekkostrawne i dość inspirujące. Jeden z fajniejszych zespołów z północy jakie słuchałem.
Przykład jakiś:
http://www.youtube.com/watch?v=jx4PTEMI4Pc
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"
May the Phone be with you!
May the Phone be with you!