Na jaką grę czekacie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
MarcusdeBlack
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 10004592

Re: Na jaką grę czekacie?

Post autor: MarcusdeBlack »

*Mały wredny imp, wychodzi z za lady i drze mord#* - Diablo to nie cRPG!
*Widząc to nadgniły zombie zaczyna zawodzić* - Toooooooo jeeeeeest actioooon eeeeeerpeeeegie!

Żeby offtopu nie było ;P Nadal czekam na Divinity 2.
*Znika w towarzystwie zombie i impa.
"Prawdziwych przyjaciół trudno jest znaleźć, lecz stracić ich jest bardzo łatwo."

Marcus jest okay. Marcusdeblack się dziwnie odmienia jako całość ;P.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Solarius Scorch pisze:Gdy tylko jednak wyjdzie trójka, ceny pewnie zlecą na łeb, na szyję... Chyba że nowa część będzie kompletną klapą (ja tam w nią wierzę).
Nie zejdą, od czasów zapowiedzi Diablo III sprzedaż jedynki i dwójki znacznie wzrosła.

Dodam, że jako że też uważam za jedne z najlepszych gier gatunku Diablo (zarówno na PC jak i PSXa) oraz Champions of Norrath (PS2), wstydem byłoby mi nie polecić kilku innych gier gatunku, które mogłyby się spodobać - Champions Return to Arms (PS2) czyli sequel Norratha na zasadzie "bigger, better, more the same" oraz Record of Loddos War na Dreamcasta z świetnymi i oryginalnymi patentami (np. głośność kroków, pakowanie herosa mitrilem)

Aha - i wróćcie do tematu, za dużo offtopów tutaj ;) Otwórzcie topic Pogadanki (c)RPGowe czy coś w ten deseń ewentualnie ;)

Ja aktualnie gram w Silent Bomber (Psone), Ratchet Gladiator (PS2), Blood (PC), Theresia (DS) i Mega Man 2 (NES) i czekam... na dobre ich kontynuacje ;)
Har Har Har
bOdziO Wolf
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: bOdziO Wolf »

MarcusdeBlack pisze: Żeby offtopu nie było ;P Nadal czekam na Divinity 2.
Fajna giera może z tego wyjść. Miła odmiana po graniu herosami ubijającymi smoki zagrać z perspektywy wkurzonego gada. ;)
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Pita pisze:
Solarius Scorch pisze:Gdy tylko jednak wyjdzie trójka, ceny pewnie zlecą na łeb, na szyję... Chyba że nowa część będzie kompletną klapą (ja tam w nią wierzę).
Nie zejdą, od czasów zapowiedzi Diablo III sprzedaż jedynki i dwójki znacznie wzrosła.
Zapowiedzi zapowiedziami, jednak spójrzmy choćby na Simsy: jedynka i dodatki do niej kosztowały w cholerę, ale ceny spadły po wyjściu dwójki - bo dwójka była większa, lepsza, nowa, bardziej atrakcyjna, a w jedynkę grać chciało już mniej osób. Na tym właśnie oparłem swą prognozę - Diablo II jest nadal drogie (przynajmniej na Zachodzie), ale po wyjściu trójki ludzie zapewne się od dwójki odwrócą... Chyba że trójka okaże się mała i biedna.
Pita pisze:Aha - i wróćcie do tematu, za dużo offtopów tutaj ;) Otwórzcie topic Pogadanki (c)RPGowe czy coś w ten deseń ewentualnie ;)
Fakt, choć chyba nie przegięliśmy jeszcze pały. :)

BTW kontynuacja Blooda zostałaby przyjęta z otwartymi ramionami przez starą gwardię!
N_ovarek
Szczur Lądowy
Numer GG: 13637013

Post autor: N_ovarek »

Sir_herrbatka pisze: Gadanie o tym że są jakieś ułatwienia celem przyciągnięcia "każuali" jest w sumie śmieszne bo lwią część graczy w diablo stanowią pro maniacy i nie sądzę by to się zmieniło w diablo 3 ;)
Blizzard sam powiedział że nie może zmienić gry z obecnej postaci do mniej cukierkowej "tylko dla tak małej części fanów jaką stanowią dotychczasowi fani D2" (a co do D2 a D1... nie mam zamiaru porównywać grałem tylko w D2 które jest dla mnie jedynym jak dotąd Hack'N'Slash'-em który potrafi mnie wciągnąć za każdym razem
ghoust
Szczur Lądowy

Post autor: ghoust »

taak gra na którą czekam to zdecydowanie Gothic 4. Zapowiada sie całkiem nieźle. wcześniejsze gothic'ki były wręcz świetne mam na dzieje że i teraz sie nie zawiode :mrgreen:
Nie traktujmy życia zbyt poważnie, i tak nie wyjdziemy z niego żywi :D
Odium
Majtek
Majtek
Numer GG: 8941160
Kontakt:

Post autor: Odium »

ghoust pisze:wcześniejsze gothic'ki były wręcz świetne mam na dzieje że i teraz sie nie zawiode :mrgreen:
Gothic 3 był świetny? Niee... Mnie zanudził. W ogóle nie przypominał poprzednich części. G4 tworzy inne studio. Nie liczę raczej na sukces :/
Obrazek
,,Pijcie jak Polacy ale bądźcie równie dzielni jak oni" - Napoleon Bonaparte
ghoust
Szczur Lądowy

Post autor: ghoust »

w sumie racja g3 był trochę przy nudny ale dawał radę ;) co do producenta G4 studia Spellbound to robi całkiem niezłe gry np. Helldorado, colin mcrae, desperados czy nawet stary ale jary starsky&hutch, a oficjalne screeny z g4 czy raczej Arcania: A Gothic Tale prezentują się całkiem nieźle, ale poczekamy zobaczymy :D
Nie traktujmy życia zbyt poważnie, i tak nie wyjdziemy z niego żywi :D
necron1501
Mat
Mat
Numer GG: 10328396

Post autor: necron1501 »

Zauważ, że grafika w 3 nawet ujdzie(mimo wielkiej ilości bugów) a mimo to gra jest najgorsza z serii.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

ghoust pisze:taak gra na którą czekam to zdecydowanie Gothic 4. Zapowiada sie całkiem nieźle. wcześniejsze gothic'ki były wręcz świetne mam na dzieje że i teraz sie nie zawiode :mrgreen:
G1 był bardzo dobry , G2 był genialny g3 był średniawy a ZB był debilny
necron1501 pisze:Zauważ, że grafika w 3 nawet ujdzie(mimo wielkiej ilości bugów) a mimo to gra jest najgorsza z serii.
co ma grafika do samej gry? zresztą dla mnie g3 był za cukierkowy
a grafa g2 dalej mi się podoba :D

a żeby offtopu nie było to czekam na kolejną cześć mortyra :twisted: kocham tego fps'a :twisted:
00088888000
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

Gothic to typowa pomyłka jest.
a żeby offtopu nie było to czekam na kolejną cześć mortyra kocham tego fps'a

taaaa... A tak na serio to ja na Gothica II. Gdzie go dorwać, cholerka!?
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

podstawkę czy NK?
jeśli NK to chyba w każdym empiku
jeśli podstawkę to może być trudno :)
00088888000
Kamax
Pomywacz
Numer GG: 9254855

Post autor: Kamax »

Podstawówka jest w seri TopSeller chyba czy jakoś tak...Kosztuje 9,99 zł :D Dorwiesz ją raczej w Media Markt,Saturn,Empik,Media Express ;)

A ja czekam na:
-DragonAge:Origins-To będzie hit :D
-Risen-W gothica dawno nie grałem,a mam zamiar :P
-Wiedźmin 2-Oj tak...na to z pewnością XD
-Arcania a Gothic Tale-Chce zobaczyć jak to jest spieprzyć tak dobrą grę jak Gothic :)
"...Bo wiedźmin potyka się tylko raz..."
"...Uwierz, że jesteś niewidzialny, a nikt cię nie zobaczy..."

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

teraz to czekam... hm, na czwartek. Bo się wybieramy po Prototype'a. Fajne toto? :D
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

Ja wyczekuję na Assasins Creed 2 i AC 3 ;[ podoba mi się że ktoś zrobił grę która jest przemyslana w formie od poczatku do końca, zwłaszcza w fabule. No i jest niesamowity luz w świecie. Czyli to co mnie głownie pociąga w grach.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
gregory16mix
Pomywacz

Post autor: gregory16mix »

Kamax pisze: A ja czekam na:
-DragonAge:Origins-To będzie hit :D
-Risen-W Gothica dawno nie grałem, a mam zamiar :P
-Wiedźmin 2-Oj tak...na to z pewnością XD
-Arcania a Gothic Tale-Chce zobaczyć jak to jest spieprzyć tak dobrą grę jak Gothic :)
Gry świetne podałeś:) Dwie pierwsze już po premierze:) Tylko kupić:) Za Witcherem i ja czekam:) Co do Gothic IV też czekam by ocenić czy to będzie porażka:) Ciekawi mnie, co lepiej wypadnie: Gothic IV (vel. Arcania a Gothic Tale) czy Risen. Dragon Age: Początek:) Przyjemnie się zapowiada:)
Brzoza pisze:Ja wyczekuję na Assasins Creed 2 i AC 3 ;[ podoba mi się że ktoś zrobił grę która jest przemyslana w formie od poczatku do końca, zwłaszcza w fabule. No i jest niesamowity luz w świecie. Czyli to co mnie głownie pociąga w grach.
Assassins Creed był i jest rewelacyjny:) Assassins Creed 2 również piękny;) Mamy obfity rok w RPGi:) Już mam wielki apetyt:) Coś mi mówi, że najbliższe święta mam już zaplanowane:))

Kamax i Brzoza popieram wasze propozycje całkowicie:)
Jak usunąć konto z Tawerny??
Matysz
Mat
Mat
Numer GG: 2797417

Post autor: Matysz »

Nie będę robił flamewara na temat AC, ale nie znoszę tej gry. Bioshocka teraz mam na pokładzie, a praktycznie codziennie partyjka DoW: DC i Battle for Wesnoth.
Mam niefajną klawiaturę od TPSA i mi kilka klawiszy odmawia posłuszeństwa.

ADVENTURE PLANET czeka na Ciebie! Dołącz do sesji, wczuj się w tej klimat!
ODPOWIEDZ