Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

Film Dungeons and Dragons jest świetnie beznadziejny ;P Wolałbym ekranizacje Baldur's Gate, chociaż i tak to też by było niezbyt mistrzowskie...
Poza tym Opowieści z Ziemiomorza - film - też takie sobie. Założę się, że książka jest lepsza niż film.
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Dungeons and Dragons... Obejrzałam 10min filmu i wymiękłam.

Byłam wczoraj w kinie na Corpse Bride Tima Burtona.
Bardzo mi się podobało. Film ponury i pełny czarnego humoru, jeżeli jednak ktoś spodziewa się komedii, zawiedzie się - bardziej to ponure niż zabawne. Naprawdę polecam.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Dark_Voyager
Marynarz
Marynarz

Post autor: Dark_Voyager »

Ja również nie dotrwałem do końca "Dungeons & Dragons" :P

Właśnie! Dzisiaj będzie "Spawn"! Chyba na TVN, albo Polsacie. Stary film, ale warty uwagi . Polecam :)

Dark_Voyager
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

Falka pisze:Dungeons and Dragons... Obejrzałam 10min filmu i wymiękłam.

Byłam wczoraj w kinie na Corpse Bride Tima Burtona.
Bardzo mi się podobało. Film ponury i pełny czarnego humoru, jeżeli jednak ktoś spodziewa się komedii, zawiedzie się - bardziej to ponure niż zabawne. Naprawdę polecam.
Byłem wczoraj na Corpse Bride. Wiedziałem czego się spodziewać po Burtonie <choćby ze względu na wspaniałe Miasteczko Haloween> i z z przykrością muszę stwierdzić, że pierwsza połowa filmu (?) była tak nudna, że usnąłem (co mi się nigdy wczesniej w kinie nie zdarzyło!). Obudziłem się mniej więcej w 2/3 filmu i dalej było dużo lepiej. Nie zmienia to faktu, iz bardzo się zawiodłem. W przeciwieństwie do Falki, filmu nie polecam.
No dobra zagramy w skojarzenia Razz Oto co najbardziej przyszpiliło się do mojego mózgu po obejrzeniu tego filmu, którego oglądałem ostanim razem jekieś trzynaście lat temu:
:Arrow: zagubiony w czasie bohater z piłą mechaniczną :Arrow: trzy księgi :Arrow: nieumarli w postaci szkieletów :Arrow: mroczna kopia głównego bohatera :Arrow: walka z truposzami w obronie miasta
wypisz wymaluj Evil Dead/Evil Dead 2/Army of Darkness (trylogia przygód niejakiego Asha) reżyserii Sama Raimiego (tak, tego od Spidermana ;) ). Pamiętam, że byłem małym berbeciem, gdy mój szwagier przyniósł to do nas :D
P.S. Czy którys mod, może scalić moje notki? Bardzo ładnie proszę

8)
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Wedlug mnie filmow fantasy jest cale mnostwo! A Van Helsing?? To rowniez tytul godny uwagi (wedlug mnei dobry film, choc moglby byc lepszy :wink: ), pozatym (moze i wkraczam w strefe SF, ale co mi tam :wink: ) - nowatorksa (na swoj czas oczywiscie) saga Gwiezdne Wojny?? Star Wars ruzzel! Ksiazki byly na jej podstawie pisane :!: Jest cale mnostwo dobrych filmow fantasy, tylko wystarczy poszukac :wink: .
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

No fakt, Van Helsing nawt mi się podobał. Co do Gwiezdnych Wojen też się zgodzę, ale to jest sci-fi, a takich to pełno jest.

Mi chodzi głównie o fantasy takie typowe, żadnej sci-fi, żadnej techniki... Takich filmów wcale masy nie było.
Dark_Voyager
Marynarz
Marynarz

Science-fiction lepiej się sprzedaje, niestety. Dlatego też tak mało jest filmów fantasy.

Dark_Voyager
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

To prawda. Usanczycy wola sf a to jest najwiekszy rynek zbytu dla filmow. Czemu tak jest nie wiem. Pewnie dlatego ze fantasy sie czesto odwoluje do sredniowiecza, czegos co jest obce amerykancom. Patrzcie => przyklad z tarcza ktory kiedys podalem :P

No i sf jest bardzo przyszlosciowe, a oni to lubia :P
Dark_Voyager
Marynarz
Marynarz

Tak niestety na stan dzisiejszy wygląda rzeczywistość. Popularność jaką uzyskał "Matrix" zazdroszczą niemal wszystkie koncerny filmowe i dlategoteż bardzo wiele filmów sf posiada choć odrobinę szczegółów z tej popularnej serii tytułów. Wszyscy chcą dorównać tematyką, grafiką, techniką, efektami specjalnymi "Matrixowi", ponieważ za takimi fimami chodzi wielka FURA PIENIĘDZY. Ludzie to po prostu wchłaniają jak świerze powietrze. Dzisiaj każdy chce ujrzeć film naszprycowany techniką i przeróżnymi efektami specjalnymi. Dzisiaj filmy fantasy mają szansę zaistnieć tylko wtedy kiedy ktoś zrobi ekranizację jakiejś popularnej książki (rozumiem, że film "Willow" był popularny, ale dzisiaj potrzeba czegoś więcej, aby podbić kina) no i już niedługo zadowolą nas takie tytuły jak "Hobbit" czy też "Eragon", a inne tytuły nie książkowe? Znacie może jakieś nowe zapowiedzi filmów fantasy?

Dark_Voyager
Velociraptor
Majtek
Majtek
Numer GG: 8368308

Post autor: Velociraptor »

Widzieliście już nowy zwiastun filmu Petera Jacksona (twórcy trylogii "Władca Pierścieni" :P ) pt. "King Kong" . Jak dla mnie to zapowiada się super. Każdy chyba kiedyś z ciekawości obejrzał jakiś film o legendarnej już, olbrzymiej małpce :lol:
Obrazek

"Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Dla zainteresowanych - trailer King Konga. Mnie jakoś nie zachęciło to do obejrzenia filmu i podchodzę do niego nieco sceptycznie.

A wczoraj obejrzałam sobie Million Dollar Baby i polecam ten film. Bardzo mi się spodobał i naprawdę zaskoczył. Spodziewałam się czegoś na kształt babskiej wersji Rocky'ego, a wyszło coś zupełnie innego. Polecam!

A tak w ogóle to chyba się starzeję, bo zaczynam się ostatnio wzruszać na filmach... BA! Nawet zaczęłam się wzruszać na trailerze Hotel Rwanda ;)
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Podobno po king kongu ma powstać ekranizacja hobbita czekam z niecierpliwością :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

W roli hobbita Peter Jackson. ;P Mnie juz odstrasza, ale pożyjemy zobaczymy. A King Kong.... hmmmmm... tak jak z Hobbitem - pożyjemy zobaczymy. :D
Obrazek
Velociraptor
Majtek
Majtek
Numer GG: 8368308

Post autor: Velociraptor »

Dzisiaj w TV pierwsza część Harrego Pottera :wink: Nawet jeszcze nie widziałem więc jest okazja, bo moi kumple,zapaleni fani twórczości o małym czarodzieju, mówią, że film jest beznadziejny w stosunku do książki. Co wy sądzicie o nim :?: :)
Obrazek

"Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

A nie druga? :wink:
Obrazek
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

Film faktycznie genialny nie jest... Jak to oglądałem po raz drugi, z dubbingiem tak dopasowanym jak w Far Cry'u tłumaczenia Cenegi, kompletnie mi się nie spodobało.
Można było to zrobić lepiej ;P, zobaczymy jak bedzie z Czarą Ognia...
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

A ja sobie dzisiaj kupilem Ghost in the Shell na dvd, bo tylko 20 zeta kosztowal. Najzabawniejsze jest to, ze nie mam dvd, ale bede mial na przyszlosc ^^ Film oczywiscie ogladalem juz dawno temu, ale grzechem bylo by go nie miec jak tak ladnie go wydaja ;P
ODPOWIEDZ