Kapelusz
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Re: Kapelusz
to się nadaje, dobra gra słowna, nie poraża oryginalnością, ale robi wrażenie. Fragment ten mógłby istnieć osobno. Co do reszty - pomieszanie z poplątaniem, niesprecyzowane obrazy będące przenośnią nie wiadomo czego. Brakuje skupienia na temacie i widocznej świadomości autora, że aby coś przekazać, należy używać kulturowych asocjacji, a nie tylko swych własnych, indywidualnych.za oknem się drą
zamykam
nadal słychać
to we mnie się drą
drą mnie na pół
czy przerwą...
Nie ma tego złego, co do domu poszedł
-
- Pomywacz
A czymże są gęba, łydka, julia i izolda, jeśli nie kulturowymi asocjacjami?AsiaWZieleni pisze:(...) Brakuje skupienia na temacie i widocznej świadomości autora, że aby coś przekazać, należy używać kulturowych asocjacji, a nie tylko swych własnych, indywidualnych.
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
za dużo Gombrowicza,za mało autora
mało zrozumiałe.
Nie lubię tekstów przerysowanych. Wygląda to tak jak gdyby ktoś wrzucił pod imadło kawałek czegoś i zaczął szlifować czytając opracowania lektur szkolnych jako instrukcję.
mało zrozumiałe.
Nie lubię tekstów przerysowanych. Wygląda to tak jak gdyby ktoś wrzucił pod imadło kawałek czegoś i zaczął szlifować czytając opracowania lektur szkolnych jako instrukcję.
-
- Marynarz
Narzekanie na nadmiar myśli dotyczących znajomości literatury nie jest jeszcze sztuką.
-
- Pomywacz
Wiersz winien obronić się sam, zatem nie będę tutaj zamieszczał odautorskiej notki "co miałem na myśli".
Co do narzekania - takich myśli nigdy dosyć jednak nie to jest przedmiotem rozważań, myśl dalej, Asiu.
Co do narzekania - takich myśli nigdy dosyć jednak nie to jest przedmiotem rozważań, myśl dalej, Asiu.
-
- Marynarz
Szkoda, że na forum nie można wyrażać myśli niecenzuralnych, bo jakoś nie jestem w nastroju, żeby polemizować z głupotą. A wiersz się nie broni. Plusów utworu, prócz tych, które wymieniłam, nie widzę.
-
- Pomywacz
Jeśli niecenzuralne myśli, to zapraszam na priv w takim razie x)
Wiersz broni się tyle razy, ile razy jest czytany przez danego odbiorcę. Pomińmy więc fakt, że legł u Twoich stop martwy i dajmy innym się z nim zmierzyć.
Wiersz broni się tyle razy, ile razy jest czytany przez danego odbiorcę. Pomińmy więc fakt, że legł u Twoich stop martwy i dajmy innym się z nim zmierzyć.