Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Ragnar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Re: Saga wiedźmińska

Post autor: Ragnar »

Arch pisze:
Pseudo amerykanie to po prostu zlepek narodów, dlatego gusta się tam zmieszały w takie, które odpowiadają w mniejszym lub większym stopniu europejczykom.
Czyli Ameryka to zlepek narodów bez kultury? (15 minut przerwy na uspokojenie i złapanie oddechu). CZY TY WIESZ CO PISZESZ!
[mózg odmówił dalszej pracy od nadmiaru głupoty]
Arch
Marynarz
Marynarz

Post autor: Arch »

Dziecko uspokój się i spytaj o to samo tylko poprawnie. -_-'

EDIT: Skocz do kuchni spytaj mamy skąd się wzięli biali ludzie w Północnej Ameryce.
Rachet
Majtek
Majtek
Numer GG: 6166027

Post autor: Rachet »

Aha, Arch, czyli to jest tak: Amerykanie nie robią dobrych filmów, bo żadnego nie widziałem, Boga nie ma, bo go nie widziałem, powietrza nie ma, przecierz go nie widać!

Btw, mamy tu jakiś hardcore'owy offtop.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Arch
Marynarz
Marynarz

Amerykanie nie robią dobrych filmów, bo żadnego nie widziałem, Boga nie ma, bo go nie widziałem, powietrza nie ma, przecierz go nie widać!
A gdzie ja napisałem, że w U.S.A nie robią dobrych filmów? :lol: Robią i to sporo.

No i kończcie z offtopem, odpiszcie mi w "Filmy".
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

Oglądaniu towarzyszy jednakże dość nieprzyjemna myśl wynikająca z korelacji kina polskiego i rosyjskiego - dlaczego, do jasnej cholery, nie potrafimy robić takich filmów? "Nochnoy dozor" nie kosztował wiele, raptem 5 milionów dolarów, czyli cztery razy mniej niż gniot Kawalerowicza pt. "Quo Vadis", bądź tragedia kinematograficzna pod postacią "Wiedźmina", na którego produkcję zmarnowano milionów sześć.
Z recenzji Nocnej Straży na filmwebie. jedyne co moge wytknąć to to że Rosjanie mieli raczej zawsze dobre kino, tylko miało swoje upadki.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Arch
Marynarz
Marynarz

O ile zgadzam się, że z kinem polskim ostatnio nie jest za dobrze i reżyserzy marnują i tak marny budżet, to chciałbym zauważyć fakt, że do "Nocnej Straży" nie trzeba było zbyt dużej charakteryzacji, efektów specjalnych i scenografii. Do Quo Vadis budowali praktycznie całe miasto, a do obydwu tych filmów trza był załatwiać miecze, stroje itp. W nocnej straży zadowolili się świetlówką ^^.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Re: Filmy

Post autor: Sihamaah »

Nie mam siły nic napisać ale polecam od siebie Las Vegas Parano. O narkotykach (wszystkich), łamaniu tabu i dziennikarstwie w stylu gonzo. Fajnie nakręcone, z dobrą grą aktorską (zwłaszcza Deepa jako Huntera Thompsona).

Hunter Thompson to poza tym realna postać będąca pierwowzorem tej mojej z avka, co jest dodatkowym plusem :P
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Rachet
Majtek
Majtek

Popieram wypowiedź o Las Vegas Parano.
Btw. dzięki, rozjaśniłeś mi nieco zagadkę głównego bohatera^^ Wcześniej mało mnie to obchodziło, ale wiedzieć miło.
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Właśnie skończyłem oglądać Ścianę :)
Nie jest to jakiś strasznie górnolotny film ale jest dobry. W świetle filmu płyta nabiera całkiem innego znaczenia.
.
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Klasyka- "Fight Club". Pokręcony film, niby prosty, a jednak trudny. Coś jak rozkładanie leżaka- każdy potrafi, ale jak to zrobić szybko i sprawnie, to wie niewielu...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Rachet
Majtek
Majtek

Heh, a mi się właśnie przypomniał film "House of 9". Dawno go nie widziałem, ale zapada w pamięci. Film z gatunku psychologicznych, takich jak lubię (inaczej nie opiszę, nie umiem żeby nie zepsuć).

A w tej chwili mój nr 1: "Fullmetal Jacket". Kubrick ftw!
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

A ja Szklana Pułapka 4.0
Rany, zajebioza jakich mało, polecam.
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Rachet
Majtek
Majtek

4.0 to ta w której Bruce Willis samochodem rozwala lecący helikopter?
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Tak. To właśnie to. Ale w końcu skończyła mu się amunicja... Co miał zrobić?
Obrazek
Fioletowy Front Wyzwolenia Mrówek
Klub Przyjaciół Kawy
Cyprian
Pomywacz

Post autor: Cyprian »

Chciałbym wtrącić swoje dwa słowa do dyskusji o Polskich filmach i plotkami, jakoby Polacy nie potrafili robić dobrych filmów.
Po pierwsze na top liście filmwebu polskie filmy mają chyba drugie miejsce po Amerykanach. Można zakładać, iż ten portal jest nieobiektywny w związku z jego "pl" po kropce, ale patrząc na wypowiedzi Polaków - raczej nie zawyżają oni ocen narodowych produkcji.
Po drugie Warner Bros jeden z największych dystrybutorów i producentów filmowych został założony przez trzech braci z Polski... chyba nie muszę mówić jakie hiciory wyszły spod skrzydeł Warnera? No raczej nie, to dorzucę tylko że to właśnie Polacy nakręcili pierwszy film z dźwiękiem co niewątpliwie było skokiem dla całej kinematografii.

Ratchet jeśli kręci Cię efektowne kino akcji sprawdź w wideotece czy nie mają "Equilibrium". Film nie jest wybitny, ale jest rewelacyjny.
Przedstawia piękne sceny walki, ale również coś więcej być może niezbyt głębokiego, ale przynajmniej aspirującego do czegoś takiego.
Rachet
Majtek
Majtek

Hmmm, błagam, "Rachet", nie "Ratchet", nie myl mnie z goblińską wiochą:P
Poza tym, nikt nie zaprzecza, że Polacy nie umieją robić filmów, tylko, że w Polsce idzie to kiepsko ( wbrew pozorom to dwie różne rzeczy ).
A Equilibrium widziałem, chyba nawet mam oryginalne gdzieś na płycie, ciekawa wizja przyszłości, ale jakoś mnie nie zachwycił ten film.

A, no i witamy w Tawernie.

A... skąd pomysł, że kreci mnie efektowne kino akcji? Tzn. lubię, owszem, ale wolę np. komedie Woody'ego Allena, czy jakikolwiek film Tarantino ( te efektowne akcji też ).
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

A mnie za to kręci kino akcji ale tylko te na najwyższym poziomie oraz humor Tarantina. No bo wiadomo - Pulp Fiction rządzi.
A 4.0 to w ogóle świetny film, nie tylko jeśli chodzi o akcje bo ta z zasady musi być przesadzona, ale o samą fabułę grę i teksty. Kto widział scenę gdzie Bruce i ten haker gadają o Creedance, ten wie.
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
ODPOWIEDZ