A o to Moja Talia Sprawdza się dobrze tak około 4 tury jeżeli dożyje do 10 tury to ta talia jest prawie niezniszczalna
Landy:
9x Forest
12x Swamp
1x Vivid Grove
Stworki zielone:
1x Baru,Fist of Krosa
1x Anna Battlemage
1x Panglecial Wurm
1x Hunted Wumpus
1x Virulent Sliver
1x Jedit Ojanen of efrava
1x Pouncing wurm
1x Ayumi, the Last Visitor
1x Craw Wurm
3x Imperiosaur
2x Aurochs Herd
1x Nacatl War-Pride
Zielone Czary:
1x Quiet Disrepair
1x Stream of Life
1x Naturalize
1x Wrap in Vigor
1x Phosphorescent Feast
1x Petrifield Plating
Czarne Stworki:
3x Facevaulter
1x Razorjaw Oni
1x Boggart Harbinger
1x Rimebound Dead
1x Dross Crocodile
1x Ridged Kusite
1xRavenouse Rats
1x Plague Beetle
Czarne czary
1x Fear
2x Tendrils of Corruption
1x Dark Banishing
1x Circle of Affliction
1x Grave Peril
1x Snake Cult Initiation
Dobre i ciekawe talie
-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
Re: Dobre i ciekawe talie
"Jest tylko jedna droga do śmierci dla zawodowego żołnierza: od ostatniego naboju w ostatniej bitwie podczas ostatniej wojny." George Patton
-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
No i są alternatywy pokroju Magic Workstation gdzie złożenie talii kosztuje cię tyle co trochę czasu poświęconego na ściągnięcie programu...
a co wy na to?
8x Mountain
8x Swamp
2x Molten Slagheap
Kreatury:
4x Mogg War Marshal
4x Orzhov Euthanist
3x Rakdos Ickspitter
2x Balduvian Fallen
1x Thunderscape Familiar
2x Mourning Thrull
2x Abyssal Scepter
4x Ravenous Rats
Spelle
4x Shock
4x Raise Dead
3x Lava Axe
2x Volcanic Hammer
3x Terror
1x Do or die
2x Brute Force
1x Arc Blade (zapchajdziura do czasu zdobycia czwartego terrora)
taka spalarka na moim pomyśle, w praktyce to da się nią trochę ludu obić ale to jeszcze nie to...
a co wy na to?
8x Mountain
8x Swamp
2x Molten Slagheap
Kreatury:
4x Mogg War Marshal
4x Orzhov Euthanist
3x Rakdos Ickspitter
2x Balduvian Fallen
1x Thunderscape Familiar
2x Mourning Thrull
2x Abyssal Scepter
4x Ravenous Rats
Spelle
4x Shock
4x Raise Dead
3x Lava Axe
2x Volcanic Hammer
3x Terror
1x Do or die
2x Brute Force
1x Arc Blade (zapchajdziura do czasu zdobycia czwartego terrora)
taka spalarka na moim pomyśle, w praktyce to da się nią trochę ludu obić ale to jeszcze nie to...
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 5580432
To ja może zaprezentuję deck, który ostatnio stał się moim obiektem zainteresowania w kontekście serii Architektura Decku. Deck nie jest mojego autorstwa - żywcem skopiowałem ją z forum K20 (pozdrawiam autora i przepraszam, jeśli tym samym uraziłem). Pewnie ją niedługo troszkę potestuję (chwilowo nie mam czasu ze względu na matury) i zobaczymy, co z tego wyniknie.
Spis:
4 Cloud Sprite
4 Nightshade Stinger
4 Pestermite
4 Spellscutter Sprite
4 Ornithopter
4 Ninja of the Deep Hours
4 Throat Slitter
4 Okina-Gang Shinobi
2 Higure, the Still Wind
3 Last Gasp
10 Swamp
13 Island
SB: 4 Terror
SB: 4 Mistblade Shinobi
SB: 4 Echoing Truth
sb: 3 Annul
Jak widać, jest to praktycznie standardowy Ninja-Deck, jednak zawarto tutaj także siłę wróżek. Mamy Pestermite, które pozwala na manipulację tapami, 8 pierwszoturowych dropów, które wprawdzie nie blokują, ale mogą stać się pożywką dla Ninja. Myślę, że oprócz Spellscuttera potrzebna jest tu jeszcze jedna mała kontra (np. Mana Leak albo Rune Snag), ale to wszystko wyjdzie w testach, gdyż sama talia mi się naprawdę podoba.
Pozdrawiam
Spis:
4 Cloud Sprite
4 Nightshade Stinger
4 Pestermite
4 Spellscutter Sprite
4 Ornithopter
4 Ninja of the Deep Hours
4 Throat Slitter
4 Okina-Gang Shinobi
2 Higure, the Still Wind
3 Last Gasp
10 Swamp
13 Island
SB: 4 Terror
SB: 4 Mistblade Shinobi
SB: 4 Echoing Truth
sb: 3 Annul
Jak widać, jest to praktycznie standardowy Ninja-Deck, jednak zawarto tutaj także siłę wróżek. Mamy Pestermite, które pozwala na manipulację tapami, 8 pierwszoturowych dropów, które wprawdzie nie blokują, ale mogą stać się pożywką dla Ninja. Myślę, że oprócz Spellscuttera potrzebna jest tu jeszcze jedna mała kontra (np. Mana Leak albo Rune Snag), ale to wszystko wyjdzie w testach, gdyż sama talia mi się naprawdę podoba.
Pozdrawiam
-
- Marynarz
- Kontakt:
Odświeżając może nieco ten lekko już podstarzały wątek zaprezentuje mój pierwszy koncept (złożony przy ogromnej pomocy mojej kumpeli... no dobra, przez nią, bo do turnieju to ja w życiu tych kart nie widziałem...):
Talia trójkolorowa (white, blue, green) opierająca się na jednostkach posiadających zdolność Exalted (dodaje +1/+1 dla samotnej jednostki atakującej)(Shards of Alara) i Lifelink (to co zadasz przechodzi na twoje punkty życia) z czarami 1x Oblivion Ring (to już wiem, że za mało), chyba z 3x Cancel i z 2x Kiss of Amisha.
Jednostek dokładnie nie pamiętam bo nie mam tej talii ze sobą (ma kumpela xD), lecz w każdym razie tnie nieogarniętych kolesi bez czarów (zwłaszcza anioły (nie pamiętam jak to się nazywa)) i pozwala zdobyć znaczącą przewagę jeżeli chodzi o punkty życia. Polecam, chodź przyda się na pewno jakaś karta ogólnie wspomagająca, bo zdolność Exalted nie działa w obronie ;(
Talia trójkolorowa (white, blue, green) opierająca się na jednostkach posiadających zdolność Exalted (dodaje +1/+1 dla samotnej jednostki atakującej)(Shards of Alara) i Lifelink (to co zadasz przechodzi na twoje punkty życia) z czarami 1x Oblivion Ring (to już wiem, że za mało), chyba z 3x Cancel i z 2x Kiss of Amisha.
Jednostek dokładnie nie pamiętam bo nie mam tej talii ze sobą (ma kumpela xD), lecz w każdym razie tnie nieogarniętych kolesi bez czarów (zwłaszcza anioły (nie pamiętam jak to się nazywa)) i pozwala zdobyć znaczącą przewagę jeżeli chodzi o punkty życia. Polecam, chodź przyda się na pewno jakaś karta ogólnie wspomagająca, bo zdolność Exalted nie działa w obronie ;(
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 6295521
Drogi Wolfie, witam cię serdecznie a nachylając nieco ucha pragnę słowo lub dwa do dysputy tej wtrącić. Talia twojego pomysłu to świetna i zabawna rzecz na gry towarzyskie w gronie przyjaciół grających taliami o podobnej sile. Kiedy owej równowagi zabraknie wszystko może, niestety, upaść w gruzy. Kiss of Amesha jest kartą bardzo ale to bardzo drogą. Nawet w typie T2, gdzie dobrych dociągarek niedostatek a i lajf gainów nie za wiele Kiss of Amesha jest po prostu niegrywalna. Grając z jakąkolwiek talią złożoną pod aggro lub aggrocontrol możesz liczyć na maksymalnie 6-7 tur gry. Karta którą rzucasz w szóstej turze (bez wspomagania many stworkami takimi jak Birds of paradise) zużywa twoją całą manę i podnosi twoje życie z poziomu 1-2 do 8-9 i daje ci do ręki dwie karty, których nie zdołasz już użyć (gdyż nie masz już many). W następnej turze przeciwnik naciera i mamy kk-gg-thnx-bai. Zamiast tak niedościgle drogiej karty zalecam ci już coś za max 3-4 mana do drawu (Harmonize przykładowo) i coś za 3 many do zyskiwania życia (pierwsza myśl- Pulse of the fields). Oczywiście, moje sugestie nie dadzą wiele jeżeli grywasz wyłącznie w T2, ale i tam jak sądzę , da się znaleźć coś lepszego do wykorzystania twych 4WU.
-
- Marynarz
- Kontakt:
Ale na starego posta odpowiedziałeś. Już zapomniałem że miałem taką talię. W tej chwili mam trójkolorowy Planeswalker/Aggro deck do bloku SoA - kolory Nay'owe. Czysta Naya ogarnie nawet w T2 jednak za ten format zabieram się dopiero po wyjściu edycji 2010 (potocznie 11). BoP-y się dokupi, 'remowal' lepszy (przynajmniej taki jak słynny Path to Exile) i można grać.
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 5533024
Przedstawiam świetny, choć stary jak świat Mono R Burn.
4 Barbarian Ring
3 Blinkmoth Nexus
4 Darksteel Citadel
4 Great Furnace
6 Mountain
4 Keldon Marauders
4 Mogg Fanatic
4 Spark Elemental
3 Flames of the Blood Hand
4 Incinerate
4 Lava Spike
4 Magma Jet
4 Rift Bolt
4 Shard Volley
4 Shrapnel Blast
4 Barbarian Ring
3 Blinkmoth Nexus
4 Darksteel Citadel
4 Great Furnace
6 Mountain
4 Keldon Marauders
4 Mogg Fanatic
4 Spark Elemental
3 Flames of the Blood Hand
4 Incinerate
4 Lava Spike
4 Magma Jet
4 Rift Bolt
4 Shard Volley
4 Shrapnel Blast
Eryk 'Erykz' Zieliński
Sprzedaję komiksy, ziny, planszówki, książki!
Sprzedaję komiksy, ziny, planszówki, książki!