[Kącik muzyczny] "There's Still a Hope"
![](./styles/WildWest/theme/images/bg-lastrow-2.jpg)
-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
Re: [Kącik muzyczny] "There's Still a Hope"
Gdyby utwór był dłuższy byłoby pewnie więcej do oceniania XD
Ogólnie to powiem tak: choćbym spędziła rok nad tworzeniem muzyki to nie dałabym rady XD. Utwór podoba mi się acz miesza mi się tutaj klimat znany ze starych gier i coś co włazi tu z butami z zupełnie innej bajki... Nie wiem czy to tylko ja tak mam X_x
Ogólnie to powiem tak: choćbym spędziła rok nad tworzeniem muzyki to nie dałabym rady XD. Utwór podoba mi się acz miesza mi się tutaj klimat znany ze starych gier i coś co włazi tu z butami z zupełnie innej bajki... Nie wiem czy to tylko ja tak mam X_x
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 0
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Qler, na początek zaserwuję tobie kilka pytań:
1. Z jakiego/jakich programów korzystasz tworząc muzykę?
2. Co jest dla ciebie inspiracją, słuchasz ambientów, dark ambientów, neoklasycznej albo normalnej elektroniki? -> jeśli nie, to polecam tobie np. Nox Arcanę - przesłuchaj i sprawdź jak mają zbudowane krótkie utworki - według mnie powinieneś popracować właśnie nad czymś takim, by zrównoważyć ilość i długość poszczególnych fraz.
Co do samego utworu - początek jest taki sobie, według mnie zapowiada coś innego (silnie akcentuje), kolejna fraza jest bardzo dobra, buduje nastrój i pobudza wyobraźnię, niestety za szybko ją kończysz i zmieniasz! Później jest tak, że kiedy już zaczynam się wkręcać w muzykę, coś mi umyka i zmienia się fraza.
Mimo wszystko mam szcunek do twej pracy, uważam, że to kawał dobrej roboty. Jeśli mogę coś poradzić - nie spiesz się tak, bo słuchacze też muszą później gonić za muzyką
Jeśli mogę polecić tobie coś jeszcze, to poszukaj sobie w sieci amatorskiego projektu Astral Light - Quintessence, na Last.fm ściągniesz go na pewno za darmo. Utworki mimo prostoty mają w sobie to coś i myślę, że mogą naprowadzić ciebie na dobry tor.
No i gratuluję samozaparcia![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
1. Z jakiego/jakich programów korzystasz tworząc muzykę?
2. Co jest dla ciebie inspiracją, słuchasz ambientów, dark ambientów, neoklasycznej albo normalnej elektroniki? -> jeśli nie, to polecam tobie np. Nox Arcanę - przesłuchaj i sprawdź jak mają zbudowane krótkie utworki - według mnie powinieneś popracować właśnie nad czymś takim, by zrównoważyć ilość i długość poszczególnych fraz.
Co do samego utworu - początek jest taki sobie, według mnie zapowiada coś innego (silnie akcentuje), kolejna fraza jest bardzo dobra, buduje nastrój i pobudza wyobraźnię, niestety za szybko ją kończysz i zmieniasz! Później jest tak, że kiedy już zaczynam się wkręcać w muzykę, coś mi umyka i zmienia się fraza.
Mimo wszystko mam szcunek do twej pracy, uważam, że to kawał dobrej roboty. Jeśli mogę coś poradzić - nie spiesz się tak, bo słuchacze też muszą później gonić za muzyką
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No i gratuluję samozaparcia
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 2778924
Utwór całkiem niezły, trochę razi tą elektroniką na początku i właściwie nie wiem pod co można go sklasyfikować, ale całościowo pozytywnie. Jedynie miałem problemy z odebraniem obrazu nadziei, bardziej mi się kojarzyło z przemijaniem jakiegoś etapu i właściwie ciągle kojarzy, ale zapewne jestem pojedynczą jednostka. No i słowa pochwały za keyboard towarzyszący utworowi od połowy. Liczę na więcej prac od Ciebie ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Beyond the mask...
-
- Majtek
- Lokalizacja: Gdzieś w Lesie Loren... ale teraz w Milton Keynes...
Hmm... Ogólnie rzecz biorąc, to jedynym rpogramem jakim tworzę muzykę jest program do obróbki audio/videoCoB pisze: 1. Z jakiego/jakich programów korzystasz tworząc muzykę?
2. Co jest dla ciebie inspiracją, słuchasz ambientów, dark ambientów, neoklasycznej albo normalnej elektroniki?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co do inspiracji. Nigdy raczej nie słuchałem z własnej woli żadnej elektronicznej muzyki, a co do ambientów, to najwyżej w grach. Po prostu, przy okazji wymyślenia "Obrońców Impierium" (nad którymi prace zostały zawieszone z powodu nauki, pracy i masy innych przyjemności), wymyśliłem sobie, że nagram kilka utworów w tym klimacie. Najpierw był "Sad Times", który nagrałem na basie i elektryku. Stało się to po kupieniu przez ojca pieca gitarowego i elektryka. Potem tylko siadłem i nie wiem, jak to się stało, ale w 3 dni nagrałem ostateczną wersję "Sad Times". Za to "There's Still a Hope" to odpowiedź na smutne "Sat Times" i nagrałem je kilka dni później, w całości na keyboardzie. Mnie to się nie kojarzy z jakąś elektroniką, może te pierwsze dźwięki, ale chciałem uzyskać dźwięk podobny do tych z muzyki do WoW'a czy ogólnie, filmowej fantasy.
Teneo pisze:bardziej mi się kojarzyło z przemijaniem jakiegoś etapu
Dla mnie jest to utwór bardziej optymistyczny w porównaniu do "Sad Times". Tu w pewnym sensie masz rację, po smutnych czasach nadchodzi inny już etap w życiu, który powoli przemija, zaczyna się coś nowego, coś, co daje nadzieję na lepsze jutro
Moje gusta co do muzyki, to raczej rock, metal. Pink Floyd, King Cromson, Thin Lizzy, System Of A Down i wiele innych.
-
- Bombardier
niezły utwór. Ja też coś tam majstruje to chyba coś wrzuce (z wokalem i bez)
![Obrazek](http://www.overground.com.pl/img/partnerzy/parkour_by_david_belle.jpg)
to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Majtek
- Lokalizacja: Gdzieś w Lesie Loren... ale teraz w Milton Keynes...
Ooo! To naprawdę świetnie! W końcu może ten kącik nabierze brzmienia ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
o kurcze spodobało mi się i wrzucam do mojej playlisty
muszę tylko jakoś to opisać w końcu trza nabijać lastfm buahahaha ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)