Muzyka
-
- Chorąży
Re: Muzyka
Oho, Szpal również dobry. Ale słucham tylko pierwszej płyty, ściągnąłem kiedyś drugą ale udało mi się ją przesłuchać tylko raz
A Grechuta to już w ogóle odlot totalny jest Bardzo tego pana lubię.
A Grechuta to już w ogóle odlot totalny jest Bardzo tego pana lubię.
.
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 0
Ja za to słucham wszystkiego co metalem jest. Dobra to ino muzyka, czasami odpręża, często woła do boju. Ogólnie to dużo heavy, trochę poweru, tyci hard rocka. Szczególnie lubuję rodzimą muzykę - Chainsaw, Witchking, Monstrum, lecz nie braknie też zagranicznej - Iron Maiden, Blind Guardian, Motorhead, Judas Priest, Iced Earth.
-
- Bosman
Idź byc głupim gdzieś indziejDobra to ino muzyka, czasami odpręża, często woła do boju.
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Może to "ślonzok"?
A ja słucham Converge
http://www.youtube.com/watch?v=Wd0jVjChLwk
Uwaga, ten teledysk to niezła psychodela
A ja słucham Converge
http://www.youtube.com/watch?v=Wd0jVjChLwk
Uwaga, ten teledysk to niezła psychodela
-
- Chorąży
obstawiam ,ze chodziło mu o "imo". Ale i tak smiesznie wyszłoBrzoza pisze:Idź byc głupim gdzieś indziejDobra to ino muzyka, czasami odpręża, często woła do boju.
A żeby za bardzo nie spamować - ech... właśnie odkrywam solową twórczość Lisy Gerrard... Cud miód i maliny ^^
.
-
- Bosman
Mam wrażenie że chciał byc taki wiecie "medieval". troche nie wyszło bo szyk zdania jakis taki sztuczny i to zajebiste ino.Sihamaah pisze:Może to "ślonzok"?
-
- Bosman
Bycie nowym na ftrpg zakrawa o samobójstwo. :]
Ale jako, ze mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza - polecanki ciag dalszy.
- Beltaine - taki miły dla ucha polski zespół folkowy grajacy, jak to sie mówi "muzykę celtycką". Jakis tydzień temu sobie ich odkryłem i nadal jestem pod sporym wrażeniem. Krótko mówiąc - bardzo dobry pomysł na odprężenie.
- Katie Melua - akurat do niej namówiła mnie dziewczyna po jednej z tych szczytnych rozmów dlaczego trzy akordy i darcie mordy to dobra muzyka. Ofc - kojarzyłem parę jej kawałków ale po pożyczeniu i przesłuchaniu kilku płyt zwyczajnie odjechałem. Szczególnie Piece by Piece to niemal esencja romansu bluesa z jazzem. Tak jak w przypadku Beltaine muzyka idealna do zrzucenia z siebie ciśnienia.
Mimo, że żaden z tych zespół raczej nie zdominuje mi prywatnej listy lubialności, są to idealne dodatki do dań głównych. Pretensjonalne podsumowanie - ale trudno byłoby mi stwierdzić, że "to jest w pytę". Tak jakoś nie na miejscu w przypadku Beltaine i KM. ;P
Ale jako, ze mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza - polecanki ciag dalszy.
- Beltaine - taki miły dla ucha polski zespół folkowy grajacy, jak to sie mówi "muzykę celtycką". Jakis tydzień temu sobie ich odkryłem i nadal jestem pod sporym wrażeniem. Krótko mówiąc - bardzo dobry pomysł na odprężenie.
- Katie Melua - akurat do niej namówiła mnie dziewczyna po jednej z tych szczytnych rozmów dlaczego trzy akordy i darcie mordy to dobra muzyka. Ofc - kojarzyłem parę jej kawałków ale po pożyczeniu i przesłuchaniu kilku płyt zwyczajnie odjechałem. Szczególnie Piece by Piece to niemal esencja romansu bluesa z jazzem. Tak jak w przypadku Beltaine muzyka idealna do zrzucenia z siebie ciśnienia.
Mimo, że żaden z tych zespół raczej nie zdominuje mi prywatnej listy lubialności, są to idealne dodatki do dań głównych. Pretensjonalne podsumowanie - ale trudno byłoby mi stwierdzić, że "to jest w pytę". Tak jakoś nie na miejscu w przypadku Beltaine i KM. ;P
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Ostatnio całkiem sporo muzyki "na lato" - Beastie Boys, dużo grindcoru (w tym moje japoneczki-wymiataczki ^_^), jakiś fajny stoner czasami. Do tego nieco jazzu. Z metalu, ostatnio delektuję się Virusem, Ved Buens Ende i Arcturus
No i zawsze jest Ulver
No i zawsze jest Ulver
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
??? Słyszałem kiedyś jakiś japoński zespół cośtamcoreowy, świetnie brzmiało połączenie tej muzyki z wokalem z najsłitaśniejszych animew tym moje japoneczki-wymiataczki ^_^
A ja słucham od paru dni OST z Animatrixa, zwłaszcza "Peace Orchestra - Who Am I", świetny utwór: http://www.youtube.com/watch?v=hZ28SypAk80 Prócz tego ze soundtracków też OST z Deus Ex 1
I ja też Ulvera lubię ^^ A i Arcturusa odkryłem niedawno, ale nie grają tak dobrze, jak myślałem.
-
- Chorąży
Co to za japoneczki Craw?
A jeśli chodzi o Ulvera i Arctutusa to jeszcze Solefald polecam.
A jeśli chodzi o Ulvera i Arctutusa to jeszcze Solefald polecam.
.
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Bardziej chodziło mi o nie
A Solefald kiedyś sprawdzałem, jak dla mnie strasznie nudny.
A Solefald kiedyś sprawdzałem, jak dla mnie strasznie nudny.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Przy okazji kupowania sobie Civ IV Complete, nabyłem dwie płytki Rage Against The Machine (eponimiczną i Evil Empire) w zestawie za 44,50. Hell yeah. Jak już kiedyś pisałem, jest to najlepsza rzecz, jaką kiedykolwiek zrobili komuniści, przebija nawet podpisanie rozwiązania ZSRR i pomnik Lenina z Taszkentu. Morello jest kozacki na gitarze i w zasadzie nawet choćby cała reszta zespołu ssała po maksie, to i tak by rządziło. Ale tak nie jest i widać, że chłopaki sporo serca w to wkładają. No i ta nazwa, bliska sercu każdego Neuroshimowca.
-
- Marynarz
- Numer GG: 12362182
http://www.youtube.com/watch?v=m1LG_WfHVgg
Niezły metalcore. Mimo ogromu tego typu kapel mają dosyć specyficzny styl.
Niezły metalcore. Mimo ogromu tego typu kapel mają dosyć specyficzny styl.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Tevery Best pisze:Przy okazji kupowania sobie Civ IV Complete, nabyłem dwie płytki Rage Against The Machine (eponimiczną i Evil Empire) w zestawie za 44,50. Hell yeah. Jak już kiedyś pisałem, jest to najlepsza rzecz, jaką kiedykolwiek zrobili komuniści, przebija nawet podpisanie rozwiązania ZSRR i pomnik Lenina z Taszkentu. Morello jest kozacki na gitarze i w zasadzie nawet choćby cała reszta zespołu ssała po maksie, to i tak by rządziło. Ale tak nie jest i widać, że chłopaki sporo serca w to wkładają. No i ta nazwa, bliska sercu każdego Neuroshimowca.
Az cieplo sie robi na sercu. Mlodziankowie wciaz potrafia odkrywac i jarac sie rzeczami, ktore odkrywalem i ktorymi jaralem sie dekade temu. Mmmmmmmm
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Bosman
c'mon szelmon, nie jesteś takim jakimś starym rodzynem zeby mowic jaki to Ty nie jesteś stsary.Szelmon pisze:Tevery Best pisze:Przy okazji kupowania sobie Civ IV Complete, nabyłem dwie płytki Rage Against The Machine (eponimiczną i Evil Empire) w zestawie za 44,50. Hell yeah. Jak już kiedyś pisałem, jest to najlepsza rzecz, jaką kiedykolwiek zrobili komuniści, przebija nawet podpisanie rozwiązania ZSRR i pomnik Lenina z Taszkentu. Morello jest kozacki na gitarze i w zasadzie nawet choćby cała reszta zespołu ssała po maksie, to i tak by rządziło. Ale tak nie jest i widać, że chłopaki sporo serca w to wkładają. No i ta nazwa, bliska sercu każdego Neuroshimowca.
Az cieplo sie robi na sercu. Mlodziankowie wciaz potrafia odkrywac i jarac sie rzeczami, ktore odkrywalem i ktorymi jaralem sie dekade temu. Mmmmmmmm
-
- Majtek
- Numer GG: 807895
A ja się ostatnio przekonałem do Foo Fighters ,zwłaszacza do utworu "The Pretender" -
warte posłuchania (zwłaszcza że w kilku innych utworach użyto gitary bluesowej jako rytmicznej).
warte posłuchania (zwłaszcza że w kilku innych utworach użyto gitary bluesowej jako rytmicznej).
"Każdy Chomik ma swój dzień!" - Minsc
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Nie każdy miał tak jak ty okazję mylić dinozaury ze Smokiem Wawelskim, kiedy jeszcze żyły.Szelmon pisze:
A poza tym rzeczy naprawdę dobre się nie starzeją. I to wszystko w tym temacie.