Sesja X-Men. Odróżniać ją od innych będzie to, że postacie graczy zaczną jako zwykli ludzie, którzy dopiero otrzymają swoje moce (zostaną im przeze mnie wylosowane). Dlaczego wylosowane? Żaden mutant sobie nie wybierał mocy, do tego w ten sposób poziom mocy pozostanie mniej-więcej taki sam. Przyjmę łącznie czterech graczy, od których otrzymam najlepsze karty.
Nie będę ględził, że mam jakieś super doświadczenie w sesjach tego typu, prowadziłem tylko jedną kampanię w Mutants & Masterminds, ale gracze stwierdzili, że wolą Warhammera, tylko nie wiem czy dlatego, że wolą fantasy od superhero, czy dlatego że źle to prowadziłem. Mniejsza z tym. Mam nadzieję, że nikt nie zrazi się niską ilością mych postów i stosunkowo niedawną datą rejestracji. Wszelkie pytania najlepiej tutaj. Rekrutację uznaję oficjalnie za otwartą.
Świat
- Akcja gry: akcja gry rozpocznie się gdzieś w grudniu 2010 roku.
- Mutanci: ujawniono ich istnienie w 2006 roku. Sondaże przeprowadzone w USA pokazują, że 11% społeczeństwa ma do nich stosunek zdecydowanie negatywny, 43% negatywny, 26% pozytywny, 2% zdecydowanie pozytywny, a 18% nie ma zdania. 77% opowiada się za rejestracją mutantów w specjalnych urzędach, a 8% za izolowaniem ich od reszty społeczeństwa. Powstało wiele organizacji skrajnie antymutanckich i kilka promutanckich.
- SHIELD: amerykańska agencja wywiadowcza powstała w czasie drugiej wojny światowej, od 2006 roku otwarcie zajmuje się sprawami mutantów (a wcześniej? kto wie)
- Moce: ogólnie, to prócz mutantów raczej nie będzie mocy, ale postacie takie jak Tony Stark, czy Reed Richards mogą się pojawić jako geniusze techniczni.
- Kosmos (oraz inne wymiary/linie czasu): Może się tam walają te wszystkie Galaktusy, Shi'ar, Kree, Skrulle, Srebrne Surfery i takie tam, ale póki co nic jeszcze na ziemię nie dotarło. Albo... nie zostało zaobserwowane.
Kod: Zaznacz cały
[b]Godność:[/b]
[b]Wiek:[/b]
[b]Narodowość:[/b]
[b]Aktualne miejsce zamieszkania:[/b]
[b]Aktualne zajęcie:[/b]
[b]Wygląd:[/b]
[b]Charakter:[/b]
[b]Historia:[/b]
[b]Rodzina:[/b] (godność, pokrewieństwo, wiek, zajęcie + jak coś chcecie, to dopiszcie więcej)
[b]Sprawność fizyczna:[/b]
[b]Sprawność intelektualna:[/b]
[b]Umiejętności:[/b]
[b]Języki:[/b]
[b]Moc:[/b](można wpisać 3 mocy, którzy na pewno NIE chcecie (dla kogoś może się coś wydawać nudne, banalne, nieciekawe etc.