[Marvel] Rekrutacja zamknięta/komentarze

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Samanta
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4667494
Kontakt:

Re: [Marvel] Rekrutacja zamknięta/komentarze

Post autor: Samanta »

No niestety ja tez odchodzę. Chyba za bardzo przyzwyczaiłam się grac w wampirze prowadzonym przez Setha gdzie grają tylko dwie postacie (BlindKitty i ja) i każdy post jest dosyć długi. Po za tym Zero wyleciał nam tu z bardzo ciekawie zapowiadająca się sesja Marvela gdzie bedzie chyba tylko 5 lub 6 graczy. Nic przeciwko tobie Bussumarus nie bierz tego do siebie, po prostu za bardzo jestem przyzwyczajona do tego ze MG zwraca na moja postać dużą uwagę... takie małe ego =)
Zycze milej zabawy!
Samanta Bloodmoon

Fire and ice, somehow existing together without destroying each other. More proof that I belonged with him.
-Bella Cullen, Breaking Dawn
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 0

Post autor: Blue Spirit »

Sorry że się wtrącam - w końcu nie gram w tej sesji - ale myślę że postępujęcie cholernie chamsko w stosunku do MG. Ok - może nie powinien brać tak wielu ludzi do gry, ale sposób w jaki potem zawiązał akcję stoi naprawdę na NAJWYŻSZYM poziomie! A wy mogliście przewidzieć że jeśli ma być to sesja marvela, to nie będzie przeplatana barwnymi opisami świata, długimi dialogami... wydaje mi się że MG postawił na wartką akcję i pomniejsze wątki dotyczące każdej z postaci.
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

Nesquel pisze:Sorry że się wtrącam - w końcu nie gram w tej sesji - ale myślę że postępujęcie cholernie chamsko w stosunku do MG. Ok - może nie powinien brać tak wielu ludzi do gry, ale sposób w jaki potem zawiązał akcję stoi naprawdę na NAJWYŻSZYM poziomie! A wy mogliście przewidzieć że jeśli ma być to sesja marvela, to nie będzie przeplatana barwnymi opisami świata, długimi dialogami... wydaje mi się że MG postawił na wartką akcję i pomniejsze wątki dotyczące każdej z postaci.
Idź być idiota gdzies indziej, ale nie tu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Bussumarus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2565250

Post autor: Bussumarus »

Nie sprzeczać się tu !
Jeżeli komuś mój styl prowadzenia się nie podoba to proszę bardzo niech odchodzi, sesje postanowiłem poprowadzić ponieważ wiele osób czekało na coś takiego. Jeżeli nie sprostałem Waszym wymaganiom to papa. Może i macie rację że 15 osób to za dużo ale gdybyście po pierwszy poście od razu nie rezygnowali to w końcu doprowadził bym to do ładu. Dziękuję za uwagę i za zaufanie ;/.

@edit:

Przez Waszą ignorancję musze cały scenariusz doprowadzić do porządku aby zachował on kolej rzeczy, dziękuję.
OLDSCHOOL!
Samanta
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4667494
Kontakt:

Post autor: Samanta »

Nesquel pisze:Sorry że się wtrącam - w końcu nie gram w tej sesji - ale myślę że postępujęcie cholernie chamsko w stosunku do MG. Ok - może nie powinien brać tak wielu ludzi do gry, ale sposób w jaki potem zawiązał akcję stoi naprawdę na NAJWYŻSZYM poziomie! A wy mogliście przewidzieć że jeśli ma być to sesja marvela, to nie będzie przeplatana barwnymi opisami świata, długimi dialogami... wydaje mi się że MG postawił na wartką akcję i pomniejsze wątki dotyczące każdej z postaci.
Po co wkładasz swoje 5 groszy w sesje w której nawet nie bierzesz udziału? Sama nie widziałam cie w żaden sesji. Chodzisz tylko i krytykujesz ludzi?! Piszesz głupoty!
Brzoza pisze:Idź być idiota gdzies indziej, ale nie tu.
Zgadzam się
Bussumarus pisze: Przez Waszą ignorancję musze cały scenariusz doprowadzić do porządku aby zachował on kolej rzeczy, dziękuję.
Napisałeś ze odpisujemy raz na tydzień co znaczy ze posty i upki będą rozbudowane a nie dwu zdaniowe. Napisałam już wcześniej ze powinieneś zrobić selekcje i nie było by problemu. Jako MG powinieneś być przygotowany na to ze jak bierzesz 15 graczy to polowa z nich odpadnie. Dlaczego robisz z tego wielka tragedie? Nie będę uczestniczyć w sesji gdzie MG pisze trzy zdania a ja odpowiadam dwoma. Nie gram w takie sesje a w rekrutacji nie było powiedziane ze to będzie szybka sesja z upkiem raz na dzień. Jak byś to napisał, to nawet bym nie wysyłała karty. Sam zawaliłeś sprawę nie specyfikując jaka to będzie sesja. Sa gracze którzy lubią sesje gdzie odpowiadają na dwie strony w wordzie i są ci co lubią upki codziennie i odpowiadają trzema zdaniami. Ja należne do tych pierwszych, tak jak wszyscy inni co odeszli.

Wsio!
Samanta Bloodmoon

Fire and ice, somehow existing together without destroying each other. More proof that I belonged with him.
-Bella Cullen, Breaking Dawn
Nhunter
Marynarz
Marynarz

Post autor: Nhunter »

Samanto, nie chciałbym Cię obrazić, ani nic w tym stylu. Ale mi się wydaje, że ludzie, którzy odeszli, należą do tych, którzy oceniają (całkiem niesłusznie) całą sesję po jednym tekscie.
Nie znasz zamiarów MG.
Może tylko początek tak wygląda. Litosci. No, ja wiem, że króciutko napisany pierwszy post, ale to nie skresla od razu całej sesji.
Dajcie Bussowi szansę.
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Ludzie, którzy odeszli Nhunter należą do graczy, którzy oczekują po sesji czegoś więcej niż tylko dwóch, trzech linijek. I w 100% zgadzam się tutaj z Samantą - Bussumarus mógł napisać jaki to będzie rodzaj sesji... Jak ja mam się wczuwać w postać, skoro MG jej nie szanuje i pisze dla niej dwie linijki tekstu? To tak samo jakbym do Wampira napisał zajefajną postać, a Seth napisałby dla mnie cztery linijki tekstu wprowadzenia. A miejmy na uwadze, że Wampir to nie Marvel.

Wystarczyło się przyłożyć i przyjąć góra sześć osób z najlepszymi kartami, a nie piętnaście. Tyle ode mnie. Do napisania w sesji zero, drużyno :D
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Bussumarus
Marynarz
Marynarz

Serge pisze:Ludzie, którzy odeszli Nhunter należą do graczy, którzy oczekują po sesji czegoś więcej niż tylko dwóch, trzech linijek. I w 100% zgadzam się tutaj z Samantą - Bussumarus mógł napisać jaki to będzie rodzaj sesji... Jak ja mam się wczuwać w postać, skoro MG jej nie szanuje i pisze dla niej dwie linijki tekstu? To tak samo jakbym do Wampira napisał zajefajną postać, a Seth napisałby dla mnie cztery linijki tekstu wprowadzenia. A miejmy na uwadze, że Wampir to nie Marvel.

Wystarczyło się przyłożyć i przyjąć góra sześć osób z najlepszymi kartami, a nie piętnaście. Tyle ode mnie. Do napisania w sesji zero, drużyno :D
A co jeżeli zero nie spełni Waszych wymagań ? Też będziecie go jechać ?
Nie zależy mi nad tym abyście grali więc po co cały czas wspominasz o jego sesji ? Abym był zazdrosny że idziecie do niego, pff...takie myślenie jest dziecinne.
OLDSCHOOL!
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Bussumarus pisze: A co jeżeli zero nie spełni Waszych wymagań ? Też będziecie go jechać ?
Nie zależy mi nad tym abyście grali więc po co cały czas wspominasz o jego sesji ? Abym był zazdrosny że idziecie do niego, pff...takie myślenie jest dziecinne.
Jeśli chodzi o sesję zero, to jak na razie nie jest źle, więc później może być tylko lepiej, patrząc na zaangażowanie Graczy ;). Nie zależy Ci żebyśmy grali? Więc po co ta rekrutacja i sesja? Zawsze myślałem, że MG powinien robić wszystko żeby zainteresować Graczy swoją sesją i prowadzić tak, by Gracze dawali z siebie wszystko i by wszyscy dobrze się bawili. Ja tak to widzę, jeśli Ty inaczej to widać mamy różne wizje dobrej sesji RPG ;).

A co do dziecinności, to moja wypowiedź nie miała na celu sprawić, żebyś poczuł się zazdrosny i nie to miałem na myśli, pisząc powyższe. Ale myśl co chcesz, whatever.

Pozdrawiam!
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Bussumarus
Marynarz
Marynarz

Jeżeli macie takie podejście i po pierwszym moim poście rezygnujecie to po co ja wgl pisałem scenariusz i robiłem rekrutacje ?
OLDSCHOOL!
Nhunter
Marynarz
Marynarz

@ Buss
Może dla tych, którzy zostali i nigdzie się nie wybierają?

Mi się podoba. Mówcie co chcecie, ale uważam, że sesja ma jeszcze szansę ładnie się rozwinąć.
Buss proszę. Kontynuuj sesję. I darujmy sobie wszyscy tą dyskusję, bo do niczego kreatywnego ona nie doprowadzi.
Ostatnio zmieniony czwartek, 12 marca 2009, 18:36 przez Nhunter, łącznie zmieniany 1 raz.
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Może ja też się wypowiem. W końcu uczestniczę w tej sesji. Rzeczywiście ilość osób jakie przyjął Buss jest zbyt duża, ponieważ jest to bardzo ciężko wszystko ogarnąć, a odpisy zabierają mnóstwo czasu. Do tego trzeba wykreować odpowiedni scenariusz sesji, trzeba pomyśleć nad każdą postacią. Poza tym jakość postów również nie jest wysokich lotów. Mimo tego wszystkiego uważam, że nawet tym najgorszym należy dawać jakąś szansę i możliwość późniejszego rozkręcenia się. Buss zbierze teraz pewne doświadczenie, więc na przyszłość będzie pamiętał co robić, a czego nie. Dlatego myślę, że prowadzenie takiej sesji motywuje do rozwijania siebie w aspekcie bycia Mistrzem Gry. Będę oczywiście dalej grał, bo jestem ciekaw co z tego wyniknie.
Czerwona Orientalna Prawica
Nhunter
Marynarz
Marynarz

Hose15 = Jedyny, który mówi naprawdę z sensem.
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Ja gram dalej.
Uważam, że niektórzy zachowali się nieciekawie gnojąc Bussa za inne podejście do mistrzowania.
Rozumiem, że niektórzy po prawie miesiącu czekania spodziewali się czegoś więcej w zamian za długaśne karty, ale nie zawsze dostajemy, to czego chcemy.
Nie poddawaj się Buss ;)
Obrazek
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

@Adamir
Przepraszam, ale twój odpis jest... nawet nie jednolinijkowy - on jest półlinijkowy. Do tego jest napisany w pierwszej osobie zamiast w trzeciej i NIC nie wnosi.
Dajesz Enrike zły przykład - pisać trzeba treściwie i w trzeciej osobie.

Czekamy na upka.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Enrike
Pomywacz
Numer GG: 8487833

Post autor: Enrike »

Ja zarówno w realu, jak i na forach zawsze pisałem odpisy w pierwszej osobie. Tzn. w realu mówiłem w pierwszej osobie, nie pisałem odpisy, ale to chyba logiczne.
Adamir
Marynarz
Marynarz

Post autor: Adamir »

@Adamir
Przepraszam, ale twój odpis jest... nawet nie jednolinijkowy - on jest półlinijkowy. Do tego jest napisany w pierwszej osobie zamiast w trzeciej i NIC nie wnosi.
Dajesz Enrike zły przykład - pisać trzeba treściwie i w trzeciej osobie.
Czy to pierwsza, czy trzecia osoba to kwestia osobistego wyboru. Mnie bardziej pasuje wersja pierwszoosobowa.

A co do długości - nie miałem za dużego pola do napisania czegoś dłuższego, Bussumarus napisał, że ogarnia mnie czarna przestrzeń i nie mam jak się uwolnić. Co tu pisać? Muszę czekać na rozwój sytuacji.
[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]Obrazek[/url]
Zablokowany