![Smile :smile:](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nie uważam książek Pratcheta za jakieś dzieła pokroju Hobbita czy czegoś w tym stylu. Zapewniły mi parę chwil rozrywki po prostu, np kiedy dowiedziałem się w jaki sposób robi się fotografie w tym świecie (coś w stylu speed paintingu
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Właśnie dlatego - bo TY nie możesz się poznać, TOBIE ciężko zrozumieć ich popularność, do CIEBIE nie przemawia jego humorAras pisze:Ja szczerze nie mogę się poznać na jego ksiązkach, ciężko mi zrozumiec ich popularność. Prezentowany humor do mnie nie przemawia, w moim odczuciu jest absurdalnie nachalny. Niestety też - niesmieszny (w przypadku komedii na papierze zawsze tak reaguje o_O książkowe komedie to dla mnie pomyłka). Cała reszta teoretycznie oryginalna, świat dysku ciekawie wykreowany, ale jakiś nieludzki poziom to też nie jest.
W całym tym ogromie ciekawej literatury, zwyczajnie dziwię się po co tracić czas na jego twory.
A nie jest wystarczająco jasno?Aras pisze:Nie rozumiem czego tak sie doczepiłeś, tak JA pisałem posta wyżej o SWOIM zdaniu o__O oprócz caps locka mogłes jeszcze pogrubić żeby JAŚNIEJ było o__O
Najlepiej zacznij od początku, czyli od Koloru Magii.czy możecie mi polecić kilka książek xP może być choćby jedna od której powinno się zacząć i zakochać bądź znienawidzić(różnie to bywa xP tylko nie bijcie ) twórczość Pratchetta =)
Reżyser "Spider-Mana", Sam Raimi, podejmie się ekranizacji "Wolnych Ciutludzi" Terry`ego Pratchetta. Będzie to pierwszy kinowy film na podstawie książki tego autora. Zanim jednak fantastyczna opowieść o błękitnych praludzikach wyrzuconych z Krainy Baśni za... picie i bicie trafi do kin, warto ją przeczytać!
Czy będzie to 'hit' na poziomie "człowieka pająka" czy miłe zaskoczenie?
Czas pokaże.