Koncerty

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: Koncerty

Post autor: Brzoza »

Imho tylko pierwsza płyta jest dobra, a na koncercie nie zagrali ani jednego kawałka choć chcielismy(znaczy widownia) żeby zagrali. Są lepsze kapelki streepunkowe polskie. Choćby Bulbulators albo ojowy bachor, z resztą na obu byłam.

A co do koncertów - nigdy w życiu nie ylem na lepszym koncercie jak na koncercie The Adicts. Poprostu Horrorszoł.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Kumpel też był na Adictsach i mu się bardzo, ale to bardzo podobało.

Ja ostatnio byłem na Acid, w ciągu miesiąca żadne koncerty się niestety nie szykują. A szkoda, bo bym pomachał głową ^_^
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Ja już nie mam włosów do machania :(
A na Analogsów to się od jakiegoś czasu wybieram. Bez rewelacji mówisz Brzoza? No to się porządnie zastanowię jak będą koncertować w pobliżu.
Za to dowiedziałem się, że niedługo (tj 07.03) będzie u mnie w mieścinie koncertował The Bill to się pewnie wybiorę :) Kumpel mnie jeszcze chce na Skunx wyciągnąć ale obawiam się, że mu się nie uda :P
.
Brzoza
Bosman
Bosman

na Skunxie też chyba bylem, ale nic nie pamietam. :oops: Znaczy Milei support chyba przed Mr. Symaripem.
Deep
Chorąży
Chorąży

Na Skunxie już kiedyś też byłem ale mieli tak beznadziejne nagłośnienie (albo może oni tak beznadziejnie na koncertach grają), że wszystkie piosenki brzmiały tak samo.

W każdym razie właśnie się dowiedziałem, że w maju zawita w Gliwicach Wolna Grupa Bukowina z czego się bardzo cieszę ^^
.
Brzoza
Bosman
Bosman

W sumie co do koncertów, to zupełnie inną bajką jest występ zespołu a cały koncert. Jak jest jakis wiekszy koncert to spotykam duzo znajomych z okolicy(wogole nie mam czasu na znajomych) i w ogóle z całej polski. Ilość znajomych, dziwnych ludzi, emo, też wplywa na atmosferę całego koncertu. Fajnie też jest jak będzie jakas boruta bo samo pogo to zero adrenaliny. Czyli w ogólnym rozrachunku w skali szkolnej ostatni analogsi byli no e tak na 4-?
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Deep, mówisz, że nie będzie nic ciekawego... Sam Toples sprawi, że tam będę, aby znów być wśród stada ubranych na sportowo chłopców, znających całe teksty piosenek ;) A poza tym, to raczej dziwne klimaty będą... Strachy na lachy i Happysad- banda niezrozumianych przez nikogo gimnazjalistek, upijających się jednym browcem. Tede- banda ziomów z deskami. Ale zostaje Acid, Zabili mi żółwia i Blenders (czarny ciągnik!)
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Brzoza
Bosman
Bosman

Strachy na lachy i Happysad- banda niezrozumianych przez nikogo gimnazjalistek, upijających się jednym browcem. Tede- banda ziomów z deskami. Ale zostaje Acid, Zabili mi żółwia i Blenders (czarny ciągnik!)
Nie pasują mi w opisie deski. Bo Ziomy i skejty to zazywczaj dwie różne rzeczy. Sk8 wolą słuchac jakiś harcore kapelek i amrykańskiego punka(szeeroko pojętego). I ZMŻ powinno być przy happysadzie i SNL. A reszty to nie znam. Jezeli Blenders to "Kupiłem czarny ciągnik" to akurat wiem co to jest.

Co do takich sk8 klimatów to fajna jest kapelka z Gdyni, chłopaki niedawno mieli turne po europie z jakimśtam jeszcze zespołem polskim, nie pamiętam jakim, ale się wyrabiają. Często saportują u nas na dalekiej pólnocy jakieś kapele ( tak jak ostatnio Analogsów właśnie) Z resztą to takie klimaty 77/sk8 więc jakoś cały czas mi tam do nich blisko klimatem. Znaczy dużo ludzi własnie ich za to nie lubi znaczy za mieszanie.

http://www.myspace.com/disorientthe
Deep
Chorąży
Chorąży

Blendersów to akurat nie kojarzę :P
.
Tori
Bosman
Bosman

Tak, to ci od ciągnika, owcy, punktu g.
Co do ziomów z deskami- wiem, że większość skateów słuch właśnie rock/punk, ale u mnie w mieście raczej mało jest takich. Dużo więcej jest tych, którzy np noszą deskę w ręce, albo dojeżdżają nią do szkoły (150 metrów od przystanku busa, z którego wysiadają). Why? No bo tak. Bo lans, bo szpan, bo mogę zrobić kickflipa i być z siebie dumnym.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Właśnie wracam z "Pawilon" i jakiegoś "Hunaizm" czy cośtam. Cholera, najgorszy koncert w moim życiu.

Grali fajnie, ale wiecie co: WYBITNIE drętwa widownia. Staraliśmy się rozkręcić z kolegą i drugim pogo, ale się nie udało. Jeszcze to by uszło, dobra, posłuchać muzyki idzie... Ale nie chcieli wypuścić z sali, chyba, że bez możliwości powrotu. Stwierdziliśmy zgodnie (ja i kumpel), że pi----my, bo nie można się napić czy zapalić... Pożegnaliśmy się no i na piechotkę do domu sześć kilometrów. Lepszą miałem zabawę gadając z nim i słuchając muzy ze starej komórki niż na tym koncercie. 10zł w błoto.
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Brzoza
Bosman
Bosman

Sihamaah pisze:Właśnie wracam z "Pawilon" i jakiegoś "Hunaizm" czy cośtam. Cholera, najgorszy koncert w moim życiu.

Grali fajnie, ale wiecie co: WYBITNIE drętwa widownia. Staraliśmy się rozkręcić z kolegą i drugim pogo, ale się nie udało. Jeszcze to by uszło, dobra, posłuchać muzyki idzie... Ale nie chcieli wypuścić z sali, chyba, że bez możliwości powrotu. Stwierdziliśmy zgodnie (ja i kumpel), że pi----my, bo nie można się napić czy zapalić... Pożegnaliśmy się no i na piechotkę do domu sześć kilometrów. Lepszą miałem zabawę gadając z nim i słuchając muzy ze starej komórki niż na tym koncercie. 10zł w błoto.
Wygląda na to że poszliście na koncert w ciemno. Nie chodzę na koncerty w ciemno ;[
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

Post autor: Blue Spirit »

Kiedyś byłem na koncercie In Despair. Dno.
Baaardzo dawno temu (czytaj: dwa miesiące)[ coś ok. nie pamiętam]) byłem na koncercie Feela.
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Tori
Bosman
Bosman

Kumpel mnie namawiał, jakiś ekstra-hiper awangarda zespół. Pytam o gatunek- barokowy pop :shock:. Kumpel meloman, więc stwierdziłem, że może być coś fajnego. Bilet 40 zeta, podziękowałem. Następnego dnia ów kumpel cieszy się, że nie poszedłem. Jego tekst: Stary, ale tam była sama indi-młodzież! Tak wylansowanych cwaniaków to już dawno nie widziałem. To, że w czapkach NYC, że w jeansach rurkach, że w trampkach Conversach, to nic. Obok mnie, przez cały koncert stał koleś z rosyjską, futrzaną czapką-uszatką.

Dlatego nie chodzę na płatne koncerty...
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Pytam o gatunek- barokowy pop . :shock:
O ja pitole. :O Pamiętasz może nazwę zespołu? :D

Ja generalnie obecnie chodzę obecnie tylko na dwa gatunki koncertów:
- Gdańskich podwórkowych kapel punkowych - dla funu w najczystszej postaci, pogo i znajomych. I najmniejszej ilości lansiarzy przychodzących na koncert by popstrykać palcem w rytm muzyki tuż przed sceną. :P
- Trve awangarde indiaczowo-jazzowo-soulowo-funkową by się konkretnie zluzować.

Oprócz tego czasem wywalam na jakiś koncert w swoim rejonie/Wawie - dalej nie chce mi się nigdzie jezdzic. ;P Prócz tego poluje sobie wreszcie na koncert Lumpex'75 (taki gdański oi) w okolicy bo niedawno przegapiłem i oczywiście wybieram sie na Openera. Ale to akurat dopiero w lipcu wiec trochę czasu jednak mam. :P
Deep
Chorąży
Chorąży

Stawiam, że ten zespół się nazywa XII Soleti czy jakoś tak :P

Ja na koncerty płatna chodzę ale tylko na zespoły, które znam i lubię.
.
Brzoza
Bosman
Bosman

- Gdańskich podwórkowych kapel punkowych - dla funu w najczystszej postaci, pogo i znajomych. I najmniejszej ilości lansiarzy przychodzących na koncert by popstrykać palcem w rytm muzyki tuż przed sceną.
a gdzie chadzasz?
ODPOWIEDZ