Co do ulubionych piw to jest Perla Chmielowa worshiper. ^_^ Najlepsze piwo swiata.
Zgadzam się, nawet juz piosenki o niej pisują ;] No może ja bym się w strzymał czy najlepsze, ale nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi niesmakowalo. Szkoda jedynie że piwo słabo rozreklamowane (choć znają je wszyscy, a to o czymś świadczy!). No i żal że w ogóle nie zobaczy się go w zwykłym osiedlowym, tylko mozna kupić (z resztą po przystępnej cenie, w jakiś wiekszych sklepach )
The Gits pisze:(...)
To nie tylko smak, to jest tradycja
Patriotyzm lokalny
To jest wschodni styl, Perła boys to my
Perła płynie w naszej krwi
Na wschodzie już nie wstaje słońce
A bezrobocie rośnie
Motor nie gra o puchar UEFA
Ale Perła pozwoli to przetrwać
Perła boys! Perła boys! Oi! Oi!
Dla żuli wódka z benzyną
Dla gówniarzy tanie wino
Dla ślicznotek drink i słomka
A dla nas Perła Chmielowa
Thurs pisze:A co powiecie o czymś takim: Martini białe kropel parę, wódeczka, kostka lodu i do przystrojenia skórka cytryny? Oooo, widzę, że już się niektóre twarze rozjaśniają.
Powiem, że pomysł ciekawy, ale czy smaczny?
Thurs pisze:Spirytus z sokiem pomidorowym i pieprzem, to jest to, na zimę hehe najlepiej rozgrzewa z tego co piłem.
Piłem, śmiesznie smakuje. Ale nie jest obrzydliwe.
Adamir pisze:
Piwo Perła nie było czasem browarem rekomendowanym i chętnie kupowanym przez Jakuba Wędrowycza?
Było.
Było!
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamyBAZYL'E
odniose się ejszcze co do Perły - jest pycha ! Artos mnie zawsze nią uraczy jak wpadne do niego
Kloner takie spotaknia się odbywają tylko mają charakter nieformalny ale gdyby tak tawerna cos zorganizowala i zafundowała ..... nei to bym coś sugerował
Dzisiaj się popłakałem z powodu nazwy pewnego piwa, które według mnie jest nektarem graczy online/mmo
to piwo się nazywa "Super Lager" smaku nie znam, ale niedługo go poznam ;> w każdym razie puszka będzie u mnie w pokoju na zaszczytnym miejsu...
Prawdę powiedziawszy muszę zrezygnować z jadania przy kompie - jak tylko przeczytałem "Super Lager" prawie udławiłem się na śmierć ze śmiechu
Chociaż super lager - jako gość który ma wybitne lagi (wnioskuję, że takie właśnie skojarzenie miał kaziu ze względu na wzmiankę o graczach online) średnio mnie rozbawił.
Natomiast mi słowo 'lager' przywodzi na myśl lager oldschoolowy - no wiecie, taki lager z drutem kolczastym i napisem "ARBEIT MACHT FREI"
Chociaż tak naprawdę lager to nic innego jak po prostu gatunek piwa
A skoro jesteśmy już przy zabawnych trunkach:
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Kiedyś słyszałem o jabolu "Dar PGR-u" i "Towarzysz traktorzysty" czy coś takiego, ale na pewno był w nazwie traktorzysta. A tak to mnie rozwalają wszystkie "Pokusy" i "Kici kici" z gołymi babami na etykietce
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Brzoza pisze:
W liceum kumple obalili Wino Belzebub o siódmej sześć dnia szóstego czerwca 2006 roku haha.
epickie, pewnie szmatana potem przywołali rozlewając jabola ;p
Z tych "ciekawszych" win to widziałem pod drzewem Dar teściowej całkiem całkiem, a wina kici kici to u nas nie ma bo jak przywiozą to wykupią od razu xD(chyba najtańsze wino u nas - 3,70?)