Przedstaw się

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Re: Przedstaw się

Post autor: Sihamaah »

Że też za czasów mojej rejestracji nie znałem Google Translate :( Bym się nazywał دإطمحأحأأ

Fajnie się przedstawiasz. Dobrze, że nie jesteś kolejną "mefaluffom" co lubi wampiry i Nightwisha/Godsmacka, oraz pisze oPoWiAdAnKa, bo takich już mam dość* :P

(co nie zmienia faktu, że i na forum takich mało na szczęście :))
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Horo
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: Horo »

Bym się nazywał دإطمحأحأأ
Mam teraz problemy przy logowaniu xD Chyba założę sobie drugie konto, bo cały czas gubię tego nicka... no i zaznacza się od prawej do lewej.
Fajnie się przedstawiasz.
Thx, za komplement, ale na gwiazdeczkę i dwukropek jeszcze nie zasłużyłeś ; P
Dobrze, że nie jesteś kolejną "mefaluffom" co lubi wampiry i Nightwisha/Godsmacka, oraz pisze oPoWiAdAnKa, bo takich już mam dość*
Lubię wampiry, a nie mogę być metaluffom bo mój wygląd na to nie pozwala ;/ Wstawię kiedyś na forum moją fotę to zrozumiesz. ;)
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Hehehe :) Aguś, co do wymiarów, to moje są "najwyjebiste" :P
W imieniu swoim, mej drugiej połówki i synka witam Cię na forum i zachęcam do zapoznania się z aktualnymi rekrutacjami oraz sesjami. Acha, jak Serge ruszy z jakąś, to się tam nie zapisuj. Zabieram mu tyle czasu, że wszystkie powoli padają ^^'

EDIT
Na szczęście skina forum można zmienić w panelu, polecam trpg_old...
Horo
Pomywacz

Hehehe Aguś, co do wymiarów, to moje są "najwyjebiste"
Wybacz moja droga, ale chyba nie wiesz o czym mówisz ; P a nawet jeśli to co z tego, skoro sie sexem nie interesujesz, a? I tu cie mam ; P
Muerte
Pomywacz
Numer GG: 4742682

Post autor: Muerte »

sorki ale wy chyba już dawno odeszliście od tematu.....
stwórzcie może sobie osobny temat do chwalenia się swoim rozmiarem i takich tam pierdółek
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

A czy figura ma coś wspólnego z seksem? Fakt, wielu facetów interesuje jedynie zawartość damskiego stanika, ale na szczęście mój ukochany taki nie jest :) Kiedy mężczyzna szczerze kocha, to kobieta będzie dla niego zawsze tą najpiękniejszą. A co do Niego, to bardziej mnie interesuje sam Serge niż to, co ma w spodniach ;)

Żebym nie zawisła na jakimś samotnym drzewie za spam, dodam coś do swojej KP.

Wygląd: [patrz - avik] :lol:
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

أنيسزكا pisze:Mam teraz problemy przy logowaniu xD Chyba założę sobie drugie konto, bo cały czas gubię tego nicka...
Nie musisz zakładać drugiego konta. Nicka da się zmienić (zwłaszcza, że masz konkretny powód) - wystarczy zagadać do operatorów ;)

Też nie chcę spamować. Mieszkam teraz w UK i jest spoko :D
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
dreamwalker
Szczur Lądowy
Numer GG: 1465943
Kontakt:

Post autor: dreamwalker »

Radosław Jan z Jelcza-Laskowic (k. Wrocławia)
Jestem studentem informatyki i matematyki (nie pytajcie na którym roku jestem). RPG zajmuję się odkąd jestem na studiach (jakoś tak się złożyło, przez co łatwiej mi pamiętać). A więc będą to już cztery lata.
Zaczynałem od prowadzenia sesji, prowadziłem D&D, o którym do dziś wszyscy moi gracze lubią wspominać wyśmiewając moje i swoje głupie błędy (np to że w pożarze spaliło im się złoto :> - "no stopiło się i wsiąkło w ziemię").
Od pewnego czasu zacząłem interesować się dwoma rzeczami, które pewnie zdominują moje erpegowe zainteresowania - Świat Mroku i Larpy. W Larpach gram od dwóch lat i mam już za sobą debiuty jako larpowy MG a także pierwszy sukces - był nim larp "Tratwa" przeprowadzony na Niuconie.
Jestem luźno związany ze wrocławski stowarzyszeniem Wielosfer - znam kilka osób, bywam na ich larpach, ale jakoś mnie nie korciło żeby pokusić się o jakąś szerzej zakrojoną współpracę (może dlatego, że nie lubią D&D? :>)
Co do twórczości erpegowej - wymyślałem sporo przygód, ale większość miała spisane tylko główne założenia, bo z doświadczenia wiem, że moi gracze (szczególnie) mają dar do schodzenia w bok tak bardzo jak się da. Wielokrotnie mówiłem sobie, że "ta przygoda jest świetna, można by ją spisać" ale jakoś nigdy się za to nie umiałem zabrać, albo bałem się że spisana na kartce straci na atrakcyjności? Nie wiem.
Mam na swoim koncie też kilka prestiżówek i czarów do D&D, z których chyba jednak żaden nie był na tyle genialny abym chciał pochwalić się tym publicznie, co jakiś czas coś dorzucam do tej twórczości i w końcu muszę się do tego zabrać na poważnie i dopracować co się da.
Ciągle rozmyślam o stworzeniu własnego świata albo własnego systemu (ale po poznaniu nwoda własny system odszedł na bok, bo mechanika świata mroku bardzo mi się spodobała). Koncepcje się zmieniały, dochodziło nowe pomysły, ale wszystko nadal tkwi zamknięte w mojej wyobraźni.
Do innych systemów w które grałem/prowadziłem należą:
Zew Cthulhu - zanosi się na dłuższą kampanię, znajomy prowadzi nam ZC 1920. Ia Ia Cthulhu Fhtagn! Nie spotkaliśmy jeszcze wielkiego przedwiecznego (to dlatego kampania jeszcze trwa), szykuje się większa kampania. Sesje wyglądają może trochę zbyt luźno, ale gdy trzeba to pojawia się nawet klimat.
Warhammer - epizod, 2 sesje, które poprowadził nam anaron.duke w Instytucie Informatyki. Wybrał Warhammera, bo było dwóch nowych w RPG graczy i nie chciał ich wprowadzać w skomplikowane D&D. System mi się podoba (może dlatego, że nie spotkaliśmy jeszcze prawie sług chaosu i nie odczuliśmy na plecach jego zimnego oddechu).
Misjona(r)ż - kto kojarzy ten system, temu teraz na ustach pojawi się tajemniczy uśmieszek. System typowo jajcarski, o podręczniku na 20 stron, do ściągnięcia z Poltera. Prowadziłem raz i zamierzam jeszcze parę razy. Idea systemu jest prosta: Jesteś misjonarzem, nieważne jakiej religii. Może to być nawet religia Wielkiego Kwadrata i Małego Kółka, Świetlistej Kuli Sełfełów, albo Wielkiego Boskiego Trójkąta.
Polecam :)
Co jeszcze o mnie?
Gram na gitarze, oglądam anime, czytam mangi jak da się od kogoś coś fajnego pożyczyć. Ostatnio czytałem Heata i Crying freemana, dawniej Alitę i pierwsze tomy GTO, Hellsgina, Cowboy Bebop i kawałek FMA.
Z anime do moich ulubionych należą Hellsing (i stary i nowy), Fumoffu (Samo FMP jest nudnawe) i Death Note. W tej chwili oglądam Triguna i Le Chevalier d'Eon. No i odcinki Cowboya Bebopa dawkuje sobie od czasu do czasu.
Ostatnio moją pasją stało się słuchanie podcastów, a szczególnie Martina Lechowicza.

Siedzę na kilku forach jednocześnie. Nie mam takiego (no może oprócz mojego, ale ono umiera), które traktowałbym jak dom, bazę czy jak tam to nazwać. Zdarzały mi się okresy dłuższej bytności na dnd.pl, Polterze, DragonFans, Wrotach Wyobraźni i Clericu.

Teraz zamierzam rozejrzeć się na tym forum :)
Mój blog a na nim garść linków o sesjach forumowych. Nie wiesz jak zacząć, chcesz dowiedzieć się co porabiamy w Sekcji PBF na Polterze, chcesz się ze mną skontaktować? Wejdź tam!
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

dreamwalker, biegasz po lesie z kijem w jakimś chujowym płaszczu pomalowany farbką bo udajesz orka? rotflmao
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

Brzoza, choć Twój komentarz zwalił mnie z krzesła i wymusił niemałego rotfla(dobrze, że dywan mam miękki), proszę Cię o odczepienie się od larpów, bo to świetna zabawa. Sam lubię raz na jakiś czas pomachać kijem i troszkę poudawać, a w wersji zorganizowanej i sfabularyzowanej jest dużo przyjemniej.
dreamwalker
Szczur Lądowy
Kontakt:

Tak właśnie
Chociaż nie zdarzyło mi się jeszcze grać orkiem.

Ale larpy terenowe to tylko kropelka w morzu możliwości.
Bardzo miło wspominam larp maskowy na podstawie sztuki Sen nocy letniej Szekspira.

No, ale to już temat na osobny wątek
Mój blog a na nim garść linków o sesjach forumowych. Nie wiesz jak zacząć, chcesz dowiedzieć się co porabiamy w Sekcji PBF na Polterze, chcesz się ze mną skontaktować? Wejdź tam!
Horo
Pomywacz

A w trakcie takiego "larpa" nie puszczacie czasem rotfla? Ja nie wytrzymałabym patrząc jak ktoś przedemną udaje orka... :roll:

P.S To ja wcześniej byłam zwana papryczką.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Oczywiście że się puszcza rofla w trakcie larpa :D Przynajmniej ten w którym ja brałem udział był taki. Między innymi przez takie właśnie postacie jak ogr z wielką maczugą :P
Meniyaki tsukete shinugaii!
dreamwalker
Szczur Lądowy
Kontakt:

Czemu ten wątek jest taki nieeuklidesowy? :)
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Horo
Pomywacz

Uciekli z disneylandu xD

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/LARP - mniej poważnie, aczkolwiek całkiem zabawnie...
Czemu ten wątek jest taki nieeuklidesowy?
Bo wielu użytkowników nie wie co znaczy to ostatnie słowo.

My tu chyba zarabiamy na bana... :roll: :oops:
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Jesteście denni. ;P
Foty z ED (jak zwykle) rozwalaja na całej linii ale i tak jesteście denni. ;P

Zrobie za komitet przywitalny i normalnie przywitam się z dreamwalkerem. Który jednak nie powinien dziwić się zbytnio, bo ten wątek to przecież słup z ogłoszeniami matrymonialnymi - oblegany przez fanki chomików, wyjebistych wymiarów i ED.

Właściwie cała Tawerna jest taka. ;P
ODPOWIEDZ