![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Topic: Czytałem kiedyś o torturze która polegała na gwałtownym pocieraniu sznurem narządów płciowych kobiety. Krwawienie było bardzo bardzo obfite, dlatego torturowane kobiety nie były w stanie chodzić przez długi okres czasu.
Kto by pomyślał, że takie rzeczy Ci po głowie chodząMatt_92 pisze:A jak przy wbijaniu rzeczy pod paznokcie i wyrywaniu ich jesteśmy, to takie pytanko.
Zapewne nikt nie prowadził obserwacji, a tym bardziej doświadczeń, ale zastanawia mnie, czy większy ból będzie gdy ofiara ma paznokcie twarde, czy bardzo miękkie od ciągłego obgryzania i niszczenia?
Z tym drugim się zgodzę, ale w tym pierwszym usilnie starasz się nas przebić. Zresztą nikt nie twierdzi, że wymieniamy tu tortury atestowane przez najgorszych skurczybyków na przestrzeni dziejówWiedzę macie małą, wyobraźnię wielką.
Dla mnie to tortura, bo przypomina najgorsze tradycje czatów i IRC. Scorez - w zeszycie też tak piszesz? Nie pamiętam kto (może fds?) kiedyś na IRC stwierdził, że takie pisanie linijka pod linijką przypomina sytuację, w której ktoś s*a i nie może się wys*rać, czy coś w ten deseń. W każdym razie porównanie mocneOfftopic: Mnie się bardzo podoba styl pisania scorez'a, przyjemnie się czyta jego posty.
WTF? Chodzi Ci o łamanie kołem? Tylko, że to nie była tortura, a rodzaj publicznej egzekucji...A tortura? Słyszałem o czymś takim koło.
Hmm. Pamiętam, że ksiądz na religii kiedyś podawał dowody na to, że niekiedy skazańcy nieśli krzyż od razu zbity, i że w konkretnym przypadku Jezusa tak było. Hmm, hmm. Ale nie pamiętam jakie, w każdym razie dość przekonujące. Nawet by mnie to nie dziwiło. No i do krzyża z reguły nie przybijano, a przywiązywano, bo tak było taniej, a i umierać można było troszkę dłużej.Mahone pisze:Krzyż... o ile jesteście chrześcijanami, to istniał. Ale tak naprawdę, była to tylko jedna belka: pozioma, do której przybijano ręce.
Tak - skazani na tą karę nieśli jedną belkę - tą poziomą. Belka pionowa była już przygotowana wcześniej. Nie nieśli obu ponieważ były za ciężkie. Rzymianie cenili sobie szybkość, sprawność i solidność działania.Tori pisze:Heh, Scorez, powiedzmy, że dość głęboko siedzę w klimatach rzymsko katolickich, i trochę mniej w odłamach i sektach około-katolickich
A krzyżowanie to ciekawy temat na sobotnie popołudnie
Travery- z tego co pamiętam, to Jezus niósł tylko jedną belkę...
Te kary stosowano na każdym statku. Każdym, z resztą to standardowe kary. No i do tego zestawienia dodałbym wieszanie na rei(co oczywiście konczyło się zawsze śmiercią).Była taka tortura, stosowana najczęściej na statkach pirackich
Nie chciałbym nobilitować UPA - nie można umniejszać ich okrucieństwa, jednak Dr Aleksander Korman jest przepełnionym nienawiścią do naszych wschodnich sąsiadów konfabulantem i choć dokumentował również prawdziwe zbrodnie, to swoją publikację wydał z myślą o przesiedleńcach z ziem wschodnich zamieszkujących między innymi Wrocław, w oczach których mógł wiele zyskać wyolbrzymiając akty terroru UPA. Jak powszechnie wiadomo, najłatwiej zyskać popularność przez wskazanie wroga, a przez działalność ludzi takich jak "Pan Doktor" trudno będzie unormować stosunki między ukraińcami, a polakami(i nie mam na myśli stosunków między rządami/politykami).Deep pisze:http://free.of.pl/w/wolyn/akt_020.html
Lista tortur stosowanych prze UPA