Postanowiłem się poświęcić i poznać twórczość powszechnie znienawidzonego Uwe Bolla. Jak na razie widziałem dwa filmy - Bloodrayne i Alone in the Dark. Arcydzieła to nie są, ale... to niezłe kino. Przewidywalne może, ale mocne. Scenariusze są logiczne. Mało Deus Exa. Szacunek do widza - jest. Moim zdaniem Bloodrayne, mimo że jest to film klasy B, bije wszystkie filmy o superheroinach na głowę (takie jak Catwoman, Tomb Raider, Electra), poza Aeon Flux i Barbarellą. Jako film fantasy Bloodrayne też jest niezła, lepsza od takiego Kulla czy Władcy Zwierząt, choć oczywiście gorsza od czołówki gatunku. Alone in the Dark z kolei mocno kojarzy mi się z Aliens. Jest oczywiście gorszy, ale zdecydowanie nie jest denny. Dużo ciekawszy choćby od Alien vs Predator.Azrael pisze:@Up - nie skomentuję :/
http://www.gram.pl/news_6gfiJ,5_Bollowi ... u_GTA.html - link mówi sam za siebie, bójcie się ludzie.
Dziwię się, że ktokolwiek sprzedaje mu jeszcze prawa do kręcenia tego szajsu... no, może jakieś gry z kaszanki, ale np. BloodRaine!?
Jeśli ten news też był już w TRPG, to dam sobie spokój z jakimikolwiek linkami, przynajmniej do wakacji (i tak chyba to zrobię )
Był. Więc trzymam za słowo. A jak chcesz pomóc, to dodawaj takie newsy na stronę główną. Wystarczy wypełnić krótki formularzyk.
EDIT: Polecam przeczytać wypowiedzi Uwe'a bo gościu naprawdę myśli, że jest dobry w tym co robi
Moim zdaniem ta cała nagonka na Uwe Bolla to miraż. Dużo prędzej podpisałbym się pod petycją przeciw Emerichowi, od którego filmów zęby mnie bolą. Albo Andersonowi, który popełnił AvP.
Dziś oglądam Bloodrayne 2, a wkrótce resztę filmów Bolla. Sprawa zostanie zbadana dogłębnie