Sesje online
-
- Majtek
- Numer GG: 0
Re: Sesja na GG/Adobe Connect Now
do wyboru
niedziela wieczor albo poniedzialek (w sumie caly dzien, tylko wczesniej musze wiedziec). moze wtorek ale tego nie wiem na pewno.
Wstepnie w poniedzialek o 18 ?
niedziela wieczor albo poniedzialek (w sumie caly dzien, tylko wczesniej musze wiedziec). moze wtorek ale tego nie wiem na pewno.
Wstepnie w poniedzialek o 18 ?
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Mi pasuje, mogę się zjawić. Ale wpierw to ustalcie dokładniej, bo nie chce tracić czasuWstepnie w poniedzialek o 18 ?
Planujesz, że ile miałaby trwać rozgrywka? 4h?
-
- Pomywacz
- Numer GG: 8607024
- Kontakt:
W niedzielę nie ma mnie cały dzień, jadę po motor
W poniedziałek jak najbardziej
We wtorek wieczorem
W poniedziałek jak najbardziej
We wtorek wieczorem
Peace means reloading your guns
-
- Majtek
W takim razie zaklepujemy poniedzialek 18 - awaryjnie bedziemy sie zastanawiac nad wtorkiem.
A ile bedziemy grac ? Ja moge pewnie cala noc, wiec to glownie od was zalezy. Sesja bedzie na jakies 2-6h ale pod reka mam pare fabularnych planow b ;]
Jak mozecie, to przeslijce mi te swoje karty na PW. Latwiej bedzie, jak bede je mial w jednym miejscu.
serwer warszawa.ircnet.pl ?
niestety nie mam juz zadnych kanalow z prawami i nie chce mi sie za bardzo robic.
Bedziemy liczyc na to, ze nikt nie bedzie robil balaganu.
A tu dla przypomnienia jak dostac sie na irca.
Sciagamy program z http://www.mirc.com
klikamy na symbol foldera z narzedziami.. na servers i add.
bedzie to wygladalo jak na screenie.
http://images28.fotosik.pl/262/ddd73c7b288a7971.jpg
zapamietujemy i dajemy connect to server.
jak sie juz polaczymy zapyta nas o nazwe kanalu na ktorych chcemy gadac.
przetestujecie to juz teraz, zeby nie bylo wtopy przed sesja ;]
adres: warszawa.ircnet.pl
kanal: ultima-pl
jak sie polaczycie i bedzie kanal z ludzmi (troche dziwnymi) to znaczy, ze dziala ;]
A i w zakladce connect musicie podac jakis swoj nick. Niech to bedzie imie postaci.
Nazwe kanalu, na ktorym bedziemy grac podam kazdemu na pw, po tym jak przysle mi postac.
A ile bedziemy grac ? Ja moge pewnie cala noc, wiec to glownie od was zalezy. Sesja bedzie na jakies 2-6h ale pod reka mam pare fabularnych planow b ;]
Jak mozecie, to przeslijce mi te swoje karty na PW. Latwiej bedzie, jak bede je mial w jednym miejscu.
serwer warszawa.ircnet.pl ?
niestety nie mam juz zadnych kanalow z prawami i nie chce mi sie za bardzo robic.
Bedziemy liczyc na to, ze nikt nie bedzie robil balaganu.
A tu dla przypomnienia jak dostac sie na irca.
Sciagamy program z http://www.mirc.com
klikamy na symbol foldera z narzedziami.. na servers i add.
bedzie to wygladalo jak na screenie.
http://images28.fotosik.pl/262/ddd73c7b288a7971.jpg
zapamietujemy i dajemy connect to server.
jak sie juz polaczymy zapyta nas o nazwe kanalu na ktorych chcemy gadac.
przetestujecie to juz teraz, zeby nie bylo wtopy przed sesja ;]
adres: warszawa.ircnet.pl
kanal: ultima-pl
jak sie polaczycie i bedzie kanal z ludzmi (troche dziwnymi) to znaczy, ze dziala ;]
A i w zakladce connect musicie podac jakis swoj nick. Niech to bedzie imie postaci.
Nazwe kanalu, na ktorym bedziemy grac podam kazdemu na pw, po tym jak przysle mi postac.
-
- Marynarz
- Numer GG: 2565250
W poniedziałek jestem cały dzień w domu więc nie będzie z niczym problemu. Zobaczymy jak stoisz z umiejętnościami mistrzowania .
OLDSCHOOL!
-
- Majtek
Nie przypominam sobie, bym twierdzil, ze jakiekolwiek posiadam.Bussumarus pisze:Zobaczymy jak stoisz z umiejętnościami mistrzowania .
Licze na was ;]
-
- Marynarz
No to co, gotowi na dzisiejszą sesję ? Wszystko aktualne ?
OLDSCHOOL!
-
- Majtek
jasne. Shields up, weapons online!
-
- Marynarz
A jaka jest nazwa serwera ?? Bo na #sesja-wh jakoś nie wchodzi ^^.
OLDSCHOOL!
-
- Majtek
warszawa.ircnet.pl
Sesja skonczona, ofiar w ludziach nie bylo. Zrobilismy wiecej niz sadzilem ;]
i tak, wiem, pisze sie Manann ;]
Teraz co do mojej dokladniejszej oceny.
Moim zdaniem:
Hieronimus:
bardzo dobry, aktywny tryb gry, z dobrym wczuciem w niezle stworzona i gleboka postac.
Niestety pod koniec pojawily sie jakies przeszkadzajki w RL ale na to sie nic nie poradzi
Petesti
jak na kogos, kto nie zna Warhammera - bardzo dobrze. Wydaje mi sie, ze brakowalo tylko troche wiekszej aktywnosci. Ale jesli to poczatki, to jest to zrozumiale ;]
Brego
Bardzo fajna, barwna i wesola postac. Az do epizodu ze zboczeniem. Pomijam juz fakt, ze bylo to sprzeczne z opisem postaci, zaserwowanym mi przed sesja... Jest cos takiego, co nazywa sie destruktywnym odgrywaniem postaci i o dziwo wystepuje to czesciej u starszych graczy, niz u poczatkujacych. Dobry gracz ZAWSZE stawia dobro sesji, ponad swoimi fanaberiami zwiazanymi z odgrywaniem. Wykreowales postac, ktora rozwalisz wiekszosc przygod. Nawet jesli pod wzgledem odgrywania nie daloby sie jej nic zarzucic, to po prostu nie jest to dobra gra i nie sluzy zabawie calej druzyny.
Sesja skonczona, ofiar w ludziach nie bylo. Zrobilismy wiecej niz sadzilem ;]
i tak, wiem, pisze sie Manann ;]
Teraz co do mojej dokladniejszej oceny.
Moim zdaniem:
Hieronimus:
bardzo dobry, aktywny tryb gry, z dobrym wczuciem w niezle stworzona i gleboka postac.
Niestety pod koniec pojawily sie jakies przeszkadzajki w RL ale na to sie nic nie poradzi
Petesti
jak na kogos, kto nie zna Warhammera - bardzo dobrze. Wydaje mi sie, ze brakowalo tylko troche wiekszej aktywnosci. Ale jesli to poczatki, to jest to zrozumiale ;]
Brego
Bardzo fajna, barwna i wesola postac. Az do epizodu ze zboczeniem. Pomijam juz fakt, ze bylo to sprzeczne z opisem postaci, zaserwowanym mi przed sesja... Jest cos takiego, co nazywa sie destruktywnym odgrywaniem postaci i o dziwo wystepuje to czesciej u starszych graczy, niz u poczatkujacych. Dobry gracz ZAWSZE stawia dobro sesji, ponad swoimi fanaberiami zwiazanymi z odgrywaniem. Wykreowales postac, ktora rozwalisz wiekszosc przygod. Nawet jesli pod wzgledem odgrywania nie daloby sie jej nic zarzucic, to po prostu nie jest to dobra gra i nie sluzy zabawie calej druzyny.
-
- Mat
- Numer GG: 12563782
@ Tadeus
Jeżeli chodzi o mistrzowanie to postarałeś się o ciekawe opisy, dla mnie miło było wyobrazić te wszystkie zjawiska, miejsca i postacie to na in plus dla ciebie.
IMO za dużo PD przyznałeś po tej sesji, jeżeli mogę wiedzieć za co otrzymałem to napisz mi na pw. Za odgrywanie rozumiem jakieś 50 PD [tym razem się postarałem], a co z fabułą? [wątpię, że pociągnęliśmy ją daleko].
Czekam na kolejną sesję z mnóstwem wyzwań.
Jeżeli chodzi o mistrzowanie to postarałeś się o ciekawe opisy, dla mnie miło było wyobrazić te wszystkie zjawiska, miejsca i postacie to na in plus dla ciebie.
IMO za dużo PD przyznałeś po tej sesji, jeżeli mogę wiedzieć za co otrzymałem to napisz mi na pw. Za odgrywanie rozumiem jakieś 50 PD [tym razem się postarałem], a co z fabułą? [wątpię, że pociągnęliśmy ją daleko].
Czekam na kolejną sesję z mnóstwem wyzwań.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
-
- Majtek
Czasy, w ktorych ja mistrzowalem dobrze, to odlegla historia, wiec ciesze sie, ze nie bylo tragicznie ;]
Co do doswiadczenia. Uznalem, ze macie ciekawe koncepcje postaci ale nie odzwierciedlaja tego w pelni wasze umiejetnosci i cechy. Doswiadczenie dostaliscie po to, by zrownowazyc jedno z drugim i by slowa w opisach nie byly tylko pustymi slowami ale prawdziwym potencjalem postaci w swiecie gry.
Mam sklonnosc do "uzupelniania" na poczatku postaci do poziomu, w ktorym moga naprawde pokazac to, co w nich fajne, wyjatkowe i ciekawe dla wszystkich grajacych. Oczywiscie nie zrobi to z przykladowego najemnika zaraz czempiona chaosu.. ale po prostu ciekawa postac zoldaka, ktory duzo widzial i faktycznie moze wniesc cos swoimi umiejetnosciami do gry.
Gdybysmy grali czesciej, to oczywiscie nie rozdawalbym w tak naiwny sposob pd'kow, bo za szybko przepakowalibyscie bohaterow ;]
Co do doswiadczenia. Uznalem, ze macie ciekawe koncepcje postaci ale nie odzwierciedlaja tego w pelni wasze umiejetnosci i cechy. Doswiadczenie dostaliscie po to, by zrownowazyc jedno z drugim i by slowa w opisach nie byly tylko pustymi slowami ale prawdziwym potencjalem postaci w swiecie gry.
Mam sklonnosc do "uzupelniania" na poczatku postaci do poziomu, w ktorym moga naprawde pokazac to, co w nich fajne, wyjatkowe i ciekawe dla wszystkich grajacych. Oczywiscie nie zrobi to z przykladowego najemnika zaraz czempiona chaosu.. ale po prostu ciekawa postac zoldaka, ktory duzo widzial i faktycznie moze wniesc cos swoimi umiejetnosciami do gry.
Gdybysmy grali czesciej, to oczywiscie nie rozdawalbym w tak naiwny sposob pd'kow, bo za szybko przepakowalibyscie bohaterow ;]
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
E tam, mi się podobało, choć trochę za wolno - za wiele czasu spędziliśmy w karczmie Mam nadzieję, że kolejna będzie nieco żwawsza.
Prosiłbym też Tadeusa o przesłanie mi poprawionej przez niego karty postaci I tak btw. co mam zrobić z tymi PDkami, bo nie mogę znaleźć w podręczniku?
Kiedy gramy znowu?
Prosiłbym też Tadeusa o przesłanie mi poprawionej przez niego karty postaci I tak btw. co mam zrobić z tymi PDkami, bo nie mogę znaleźć w podręczniku?
Kiedy gramy znowu?
-
- Mat
- Numer GG: 12563782
Znajdź profesję, którą odgrywasz w podstawce, tam masz schemat rozwoju. Za każde 100 PD możesz dodać +5% do cechy, które masz w rozwinięciu [np.: Akolita ma w schemacie +5 do WW, US, Odp i +10 do Int, SW i Ogd, a także + 2 do Żyw], więc możesz dodać do cechy podstawowej [tej co losowałeś] +5 do WW i np.: +1 do Żyw [Cechy drugorzędne "kosztują" 100 PD za 1 pkt.]Sihamaah pisze: I tak btw. co mam zrobić z tymi PDkami, bo nie mogę znaleźć w podręczniku?
Pamiętaj, że to jest na przykładzie Akolity! Znajdź swoją profesję i wg tego schematu dodawaj.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
-
- Pomywacz
Re: Sesje online
Jestem członkiem grupy regularnie rozgrywającej sesje za pośrednictwem komunikatora głosowego Skype. Dysponujemy całą gamą różnorodnych systemów, w tym licznymi nowościami. Jesteśmy przy tym nieustannie otwarci na nowe osoby chcące spróbować tego sposobu rozrywki.
Zapraszam!
Zapraszam!
-
- Marynarz
To kiedy następna sesja mistrzu ? Coś cicho się zrobiło, mam nadzieję że drużyna się nie rozpadła...Jeżeli o mnie chodzi to nie straciłem zapału do gry .
EDIT:
EDIT:
A ze zboczeniem to było na końcu , Phoven też mi to wypominał . Postaram się odgrywać wesołą nie zboczoną postać .Tadeus pisze:
Brego
Bardzo fajna, barwna i wesola postac. Az do epizodu ze zboczeniem...
OLDSCHOOL!
-
- Majtek
Poki co napalilem sie na prowadzenie kampanii gasnacych slonc przez skype'a.
Warhammera raczej dlugo nie bedzie ;]
Chociaz w sumie to prawie to samo..
Warhammera raczej dlugo nie bedzie ;]
Chociaz w sumie to prawie to samo..