Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Arka satana nieodlaczie kojarzy mi sie z sylwestrem.
No ale hymn: chlejeje chlejeje chlejejeeeeee... (i to, ze 1.1 kilka osob mialo go na opisie :P) o czyms swiadczy :)

A tak swoja droga, to czarna wóda roxx (tzw dobre i czarna, ewentualnie "czarna mana")
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Właśnie wróciłam z koncertu Nightwisha. Było super!
Kolejka była taka długa, że jak w końcu się dostałam do środka, to pierwszy z zespołów skończył grać. Potem był jakiś inny, którego nazwy nie pamiętam. Grali prawie ok - basy były tak głośne, że nie słyszałam wokalisty. No ale potem był właśnie Nightwish i było świetnie! Jestem przygłucha, szyja i nogi mnie bolą, i chcę więcej! ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Craw
Bosman
Bosman

I jak, zorganizowalas jakis mlyn? Ludzie bili sie o paleczke perkusisty. No i czy ktos w koncu rzucil gitare? :P
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Nic z tych rzeczy :P
Ale za to cala publika zgotowala im aplauz na stojaca (a warto nadmienic, ze byly tylko miejsca siedzace, jednak nikomu to nie przeszkadzalo;))

W ogole koncert byl calkiem niezly od strony wizualnej: swiatla, buchajace ognie i nawet mini fajerwerki. Bylo nie tylko co sluchac, ale i na co patrzec. I nawet papierowe motylki wypuscili :D Ludzie w pierwszych rzedach zostali tym zasypani :D

Najbardziej z calego wieczoru podobala mi sie ich wersja 'Division Bell' Pink Floyd. Akurat jest to jedna z moich ulubionych piosenek tego zespolu, wiec jak uslyszalam poczatkowe dzowneczki, to oniemialam. Potem stalam tak chwilke w szoku zanim zaczelam sie ruszac ;)
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Cholera i mnie tam nie było :(
Kocham Pink Floyd, a usłyszeć ich utworek na żywo...
(Jeszcze żeby sam zespół się zreaktywował i przyjechał na trasę do Polski... Wtedy poczułbym, że żyję w pięknym (i radioaktywnym) świecie!
Craw
Bosman
Bosman

Nightwish gra Division Bell na kazdym koncercie. Zreszta bardzo czesto utwor ten w ich wykonaniu jest bardzo krytykowany :P
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Wiekszosc utworow w ich wykonaniu i te ktore graja jest krytykowana. Co nie dziwi, sadzac po tym jak graja ;]
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

no ja tez ich nielubie, wole paktofonike :D

a jak kiedys zobaczylem ich plyte w dziale z black metalem to mnie prawie ze sklepu wywalili bo sie tak smialem :D
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Fakt PFK jest dobra znaczy się była :P teraz jest pocahontas bodajże
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Craw
Bosman
Bosman

A ja ostatnio jade na Chastisemencie (dobry death nie jest zly) i The Coffinshakers (eviliczne country ^^)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Będzie zbiorówka :)
Craw pisze:Nightwish gra Division Bell na kazdym koncercie. Zreszta bardzo czesto utwor ten w ich wykonaniu jest bardzo krytykowany :P
Bo ludzie rzadko kiedy lubią tak odmienne gatunki muzyki. A mi się podobało i tyle.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Wiekszosc utworow w ich wykonaniu i te ktore graja jest krytykowana. Co nie dziwi, sadzac po tym jak graja ;]
Niektórych dziwi. Jak ktoś mądry powiedział: o gustach się nie dystkutuje. Większości normalnych ludzi nie podoba się taka muzka, jakiej Ty słuchasz (a jaki to gatunek, to się nie liczy - zawsze się znajdzie odpowiednio duża grupa 'normalnych', wszak normalność jest pojęciem względnym;))
Kloner pisze:teraz jest pocahontas bodajże
Dokładniej 'PokahontaZ' - tam musi być Z na końcu, żeby było bardziej cool. Co to za zespół hiphopowy, który nie jest cool?
laRy
Kok
Kok

niee, ja sie w hh zatrzymalem na pfk, grammatik, fenomen, peja, k44 (oczywiscie plyty wydane do max. 2002 roku, a wlasciwie to wczesniej). jak ja jeden8l czy jak on/oni sie nazywa/nazywaja to sie tak usmialem. teraz to robienie na ziomali jak w stanach. "patrz jakie mam zaje****e spodnie, a jak ci sie niepodoba to w morde!" <- tak wyglada dla mnie amerykanski rap (oczywiscie ten nowy, to 2pac-a to jeszcze trawie, tak samo jak pierwsza plyte eminema, ale metal, w szegolnosci black i death rlz ofc!!!)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Ja się z hh zatrzymałam na Grammatiku, Fiszu i K44. Innych zespołów po prostu nie trawię. Dla mnie to nie jest robienie się na czarnych, to jest rymowane disco polo. A Peja mnie dobija wszystkim: tekstami, wyglądem i głosem.

BTW. Lubisz się śmiać, laRy, nie? :>
laRy
Kok
Kok

tak, ale to zapewnia mi taka jedna fajna rzecz :D kto chce zobaczyc jak to wyglada to PW/gg :D (swojej roboty :D).

a smiech to zdrowie.

co do hh, to slucham nie z powodu, ze jestem jakims super fanem, raczej chodzi o to, ze jak slysze te glosy, bity i rymy to mi sie przypomina fajny czas w moim zyciu.... jednym zdaniem: niektore piosenki przypominaja mi jakies 2 lata mojego zycia (jako hh i skate ale to nie takie wazne)
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Ja ogólnie hh baaardzo nie lubię (ni licząc "Bezele kochana" Tede i Kołcza :D ), kiedyś lubiłem amerykański hh (w szczególności 50centa i Eminema), ale mi przeszło. Polskiego za to nie lubie, że się on coraz bardziej produkuje, jest coraz więcej "ziomali" na polskiej scenie hip-hopowej, którzy w sporej części nic nie umieją i zalewają rynek swoimi dantetnymi utworami... HH zaczyna sie przeradzać w hiphopolo, włączam polską vive, ogladam rpzez pół godziny i non-stop leci jakieś hh! Przesadzają z tym, nadmiar może tylko zaszkodzić...
żyję
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Heh ja hh słuchałem z 2 lata temu pfk i k44. Teraz to tylko metal. A jak to kiedyś w radiu powiedzieli : "To był polski Hip-Hop a teraz posłuchajmy muzyki" :P
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Waltos pisze: jest coraz więcej "ziomali" na polskiej scenie hip-hopowej, którzy w sporej części nic nie umieją i zalewają rynek swoimi dantetnymi utworami...
Z nadmiarem ziomali sie zgodze. To sa pseudo artysci. Zaczelam sie zniechecac do polskiego hh jak uslyszalam takie 'hity' jak 'Laska jak tabasko' czy 'wiekie jol'. Porazka.

BTW. Nie obrazaj Dantego ;P
ODPOWIEDZ