Na jaką grę czekacie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Na jakiego cRPG-a czekacie?

Post autor: Azrael »

masa tego będzie, tradycyjnie nic na PC i PSP, bo na zdechłe do grania platformy raczej nic ciekawego się nie ukazuje:
Wiesz Pita, jak się nie chce czegoś zauważyć to się nie zauważy. Ślepy nie zobaczy mimo, że chce również.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

To zupełnie jak Ty z tym, że nie widzisz tego, że FPPy rządzą na konsolach. Bo na co z RPGów mam czekać na PC ? konwersje z Xa? nie rozśmieszaj mnie. O Witcherze 2 na razie nic nie wiadomo. O Elvelonie też niewiele. MMORPGi mnie nie interesują, a na siłę tytułów nie będę szukał. Może czekam na Fallout 3. Multipatformowego Fallout 3 :)
Har Har Har
Azrael
Bosman
Bosman

A słyszałeś o dodatku do Two Worlds? Pierwszej grze RPG w której będzie można przenosić przedmioty? O egranizacji Lost? Być może, nie jest to gra z pierwszych półek, ale zaciekawiło by to chociażby fanów serialu.
O Wiedźminie 2, rzeczywiście nic nie wiadomo, ale... gdzieś czytałem o dodatku.
Niedługo ma dojść Internetowa wersja Herosów.

W tej chwili nie mam przy sobie najnowszego CDA, lecz gdy tylko do mnie wróci (dobry zwyczaj nie pożyczaj) mogę ci wypisać przynajmniej 10 tytułów które niedługo wyjdą, a są ponad przeciętną (nie napisałem o Crysisie 2 bo to jednak jeszcze kilka lat pracy)

P.S
To zupełnie jak Ty z tym, że nie widzisz tego, że FPPy rządzą na konsolach.
Z całym szacunkiem, ale najlepszy gracz w FPS na świecie, (zarobił na samym graniu[poza reklamami i pomocy w produkcji sprzętu] milion dolców) twierdzi, że najlepsze FPS są na PC. Powiedział mniej więcej, że "konsole to taka zabawa sam gram, ale prawdziwa gra zaczyna się po uruchomieniu kompa".

P.S.S Oczywiście możesz pisać, że dostaje za to gruby szmal, ale to samo mogę powiedzieć o tobie ;)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

LOST nie jest RPGiem a o tych piszemy w tym temacie... zreszta ponownie to multiplatforma

Najlepszy gracz w FPPY? wszystkie? turniejowe konsolowe tez? te ktorych zwyciezcy zarabiaja miliony dolarow, podobnie jak graczy w bitki (jeden na ubezpiecozne palce na pol miliona dolcow) ? CI ktorzy uwazjaa PC za zabawke? no wlasnie :) wiesz ilosci, ocen i popualrnosci FPPow na konsolach takie gadanie nie zmieni. Zaczelo sie od Perfect Dark na N64 lata temu. A dzis obok masy ekskulzywnych FPPow na konsole, kazdy wazny z PC wczesniej czy pozniej na nie wychodzi. nawet Crysis :)
Har Har Har
Azrael
Bosman
Bosman

Lost nie jest RPG? A czym, FPS'em? Nie mam jeszcze CDA (poczekajcie do pn./wt. a będe miał) a więc nie podam cytatu z tej "gazety", ale oto cytat z WP:
Jednym z pierwszych zadań Elliota będzie naprawa przewodu paliwowego rozbitego samolotu. Innym razem musi udowodnić towarzyszom, że nie jest terrorystą, zupełnie jak robił to Sayid.
Nawet jeśli nie jest w 100% RPG to z pewnością ma z niej dużo... więcej niż BioSchock o którym sam założyłeś temat w cRPR Corner.

Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Azrael666 pisze:Lost nie jest RPG? A czym, FPS'em? Nie mam jeszcze CDA (poczekajcie do pn./wt. a będe miał) a więc nie podam cytatu z tej "gazety", ale oto cytat z WP:
Niezbyt wiarygodne źródło z tego CDA zatem się robi z dnia na dzień, jeżeli naprawdę komuś będą tam wkręcać, że Lost jest RPGiem. Wikipedia na temat Lost: Genre(s) Modern Action Adventure. Gamespot na temat Lost: "Genre: Modern Action Adventure. Set during the first two seasons of Lost, Via Domus is an adventure game in which you'll assume the role of an all-new character whose storyline intertwines with those of other castaways instantly recognizable from the show"

IGN: "Based on the popular TV show, the game incorporates familiar locations and will feature main characters from the show. Solve puzzles, outsmart enemies, battle the smoke monster, and overcoming many other challenges to survive the island and ultimately come out alive."
Nawet jeśli nie jest w 100% RPG to z pewnością ma z niej dużo... więcej niż BioSchock o którym sam założyłeś temat w cRPR Corner.
no, ale ja nie twierdzę, że Bio jest RPGiem, jak i wiele innych gier o których tematy założyłem. A ten topic niby tyczy się tylko RPGów, co chyba będe musial zmienić ;)

zmieniłem temat na tyczący się ogólnie gier na które czekamy ;) pokój i maślanka wszystkim
Har Har Har
Azrael
Bosman
Bosman

Re: Na jaką grę czekacie?

Based on the popular TV show, the game incorporates familiar locations and will feature main characters from the show. Solve puzzles, outsmart enemies, battle the smoke monster, and overcoming many other challenges to survive the island and ultimately come out alive."
Eh... to też nie jest 100% wiarygodne źródło, bo na http://www.wp.pl napisali, że będzie to 1,2 i 3! sezon.
Niezbyt wiarygodne źródło z tego CDA zatem się robi z dnia na dzień, jeżeli naprawdę komuś będą tam wkręcać, że Lost jest RPGiem.
Pisałem z pamięci, jednak RPG - to "gra w odgrywanie postaci", a to z pewnością znajdzie się w tej produkcji Ubisoftu....
Moge się założyć o Piwo.

Reszte dyskusji, lepiej przenieść do "Konsole vs PC" - tematu nie fair...

Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

IGN i Gamespot są niewiarygodnymi źródłami, podczas gry Wp jest? :shock: BUHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

wybacz podważasz właśnie dwa serwisy, które już w tą grę GRAŁY. A mogę Cię zapewnić, że polskie serwisy komercyjne nie dostały jeszcze previeva w łapska. O ile w ogóle go dostaną.

Zatem z gier czekam sobie na.... Następce Puzzle Questa. Jedynka jest megawyrąbana, ale nudzi lekko. Czas to zmienić z sequelem ;)
Har Har Har
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

O dołączam się do Twoich oczekiwań Pita. Puzzle Quest jest naprawdę dobrą gierą, a jeśli robią kolejną część, to dla mnie "must have".
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Azrael
Bosman
Bosman

Nie chciałem napisać o Gamespocie, że jest "niewiarygodny".
Chodziło mi raczej o to, że na wp wyczytałem "coś takiego".
(moje CDA wciąż nie wraca do domu i nie mogę powiedzieć co tam piszą na ten temat... :( )

Dioskias
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Dioskias »

ja się nie mogę doczekać GTA IV ale na PC oraz Gothic 4!!! :D :D :D :D
....:::Walka człowieka przeciwko władzy, jest walką pamięci przeciw zapomnieniu:::....
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Tak ulepszajmy PC dla konwersji i multiplatform!!!!!!! UŁ JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Czekam na The King of Fighters XII 8)
Har Har Har
starcu
Majtek
Majtek
Numer GG: 323029

Post autor: starcu »

Ja na 90% kupuję Xbox'a 360 dla Fable2.
A na PC czekam tylko na chyba mało wyczekiwaną i znaną gierkę a mianowicie Fallout 3.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.

Obrazek <--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Ja czekam na Chrono Trigger, C.O.R.E na ds'a.
A na piecu Fallout 3.
Lorandilas
Pomywacz
Numer GG: 7785668

Post autor: Lorandilas »

A ja czekam na BG 3 w Infinity Engine stworzone przez BioWare :roll:
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

to się nie doczekasz...
Har Har Har
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Pita, nie niszcz człowiekowi marzeń :P. W sumie ma rację przecież. Sam mówiłeś, że niektóre serie nie powinny wychodzić poza 2D, a to, że nie ma na to szans, to inna bajka.
ODPOWIEDZ