Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Muzyka

Post autor: krucaFuks »

kajtek Raulin pisze:Pierwsza płyta PJ. Najlepsza pod słońcem.
Najlepszy jest Vs. ;) Zresztą cztery pierwsze płyty PJ są wszystkie doskonałe (choć zupełnie różne), więc pewnie co kto lubi...
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

W sobotę znajomy puścił mi Jelonka. Polecam, bardzo, bardzo. Bardzo. I jeszcze bardziej ;)
Połączenie skrzypiec i ostrego brzmienia. Coś jak Apocaliptica, ale w wykonaniu jednego gościa.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

#### przerwa na inne klimaty ####
1) Czesław śpiewa
2) Janusz Grzywacz - Młynek kawowy
3) Moby - Last Night

http://pl.youtube.com/watch?v=MwyPI-zKq ... re=related

Jak widać nie jestem takim satanistą-kury-jedzącym jak to mówią :D

#### koniec przerwy ####
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
ulger
Majtek
Majtek

Post autor: ulger »

Ja ostatnimi czasy słucham najnowszej płyty Airbourne - taka podróbka ACDC, nawiasem mówiąc też pochodzą z Australii.
Obrazek
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Falka pisze:W sobotę znajomy puścił mi Jelonka. Polecam, bardzo, bardzo. Bardzo. I jeszcze bardziej ;)
Połączenie skrzypiec i ostrego brzmienia. Coś jak Apocaliptica, ale w wykonaniu jednego gościa.
No niekoniecznie jednego goscia, bo on gra tylko na skrzypcach, a tam sa jeszcze gitary, perkusja itd, ktore nagrywali jego znajomi.

Taka muza co to mozna posluchac, ale w sumie nic ciekawego. Ostatnio bylem na koncercie i sie mocno na nim zawiodlem - strasznie monotonne, choc z tego co sie orientuje, to malo bylo glosow krytycznych na temat tego wystepu.
Bussumarus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2565250

Post autor: Bussumarus »

Ja słucham głownie Break Beat'ów, Black Rapu i troche polskiego HH. Czasem soul i rock (ostatnio miałem manie na Ire). Dawno temu bardzo podobała mi sie muzyka liryczna (z resztą nadal mi się podoba), uwielbiałem słuchać Grzegorza Turnaua i Ś.P Marka Grechuty [*] :cry:...jak teraz o tym piszę to znów mnie wzięła ochota na ich piosenki...
OLDSCHOOL!
mone0
Mat
Mat
Numer GG: 12563782

Post autor: mone0 »

Z muzyką to jest różnie, w zależności na co przyjdzie mi ochota tego słucham. Nie wszyscy moi znajomi to pochwalają, ale ja lubię eksperymentować z muzyką. Z tego co mi sie nie znudzi jest na pewno pogodny house z dobrym wokalem, trochę trance'u Nie lubię monotonii, więc często zmieniam muzykę na winampie. Rap nie jest mi obcy, to samo dotyczy mroczniejszych brzmień.
Nawiasem mówiąc jelonek nie jest taki zły, jakoś się jeszcze nie odezwał :lol: gra dość przyjemnie.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
Kruk
Majtek
Majtek
Numer GG: 5250226

Post autor: Kruk »

Jeśli mowa o Jelonku, to dodam od siebie, że w mojej opinii jest to jedna z ciekawszych polskich płyt ostatniego czasu. Podchodzi mi znacznie bardziej niż Apocaliptica. A jeśli komuś spodobała się jelonkowa muzyka, to proponuję zapoznać się z twórczością Huntera, gdzie także udziela się na płytach, ostatnio coraz więcej i wyraźniej ;)
Sex, Drogen und Industrial
gaudat
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 12362182

Post autor: gaudat »

Ja mimo wszystko wolę Apocalyptice ;) Z wyjątkiem pierwszej płyty opartej na coverach Metallici.
A ostatnio mam fazę na Slayera i Dark Tranquillity :smile: klasyka w najlepszym wydaniu. Seasons in the abyss to genialna płyta.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
ulger
Majtek
Majtek

Ja bardziej od Dark Tranquillity wolę In Flames a przynajmniej ich starsze płytki (najbardziej whoracle i colony). Do ich ostatnich dwóch albumów mam stosunek umiarkowanie sceptyczny.
Obrazek
Septimus Helmheid
Majtek
Majtek

Post autor: Septimus Helmheid »

Ja ostatnio ciagle slucham Pantery, Disturbed i Rage Against the Machine.
Nic nie dziala na sasiadow lepiej niz "Cowboys From Hell" puszczone o 3 nad ranem na pelny regulator...
Szczegolnie ze sasiedzi sa Hindusami i jedyne czego sluchaja to tych swoich niezrozumialych jekow :)
Septimus Helmheid
Arcymag z Blackhill
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Ja ostatnio wracam do korzeni hehe. Coraz czesciej wykopuje stare albumy ktorych nie sluchalem od lat. Napalm Death, Extreme Noise Terror, Hiatus, Doom, Disrupt i tak dalej, sam syf :D Grind, crust, noise core. Kurde moze przez ta muze bylem kiedys taki agresywny xD
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
gaudat
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 12362182

Post autor: gaudat »

ulger - też czasem lubię posłuchać In Flames.
Ogólnie lista zespołów które słucham jest długa i szeroka gatunkowo ;) od G'n'S (co prawda głównie dla Slasha :D ), przez Slipknot, czy DragonForce po Amon Amarth albo starych płyt CoFa. Death metal czy Black odpychają mnie tematyką. Teksty o budowie cepa ( Goood iz Deeeef ! Deeeeff iz Gooood ! - WTF ? :lol: ). Oczywiście nie mam nic do fanów tej muzyki ;) Nie traktujcie tego jako napinki.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

gaudat, black/death nie sprowadza się do usmiercania Boga i wysmiewania religii ;) z tego co wiem Death na przykład nie ma nic wspólnego z antyreligijnymi tresciami ;)
.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

(Goood iz Deeeef ! Deeeeff iz Gooood ! - WTF ? :lol: ).
http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3g_nie_%C5%BCyje

Poza tym chciałbym zwrócić uwagę, że ponoć black metalowy Samael wcale treści satanistycznych ostatnio nie ma :P OK, bo to już nie jest black. Ale jednak.
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
ulger
Majtek
Majtek

gaudat pisze:Death metal czy Black odpychają mnie tematyką. Teksty o budowie cepa ( Goood iz Deeeef ! Deeeeff iz Gooood ! - WTF ? :lol: ).
Prawdę mówiąc w metalu przede wszystkim interesuje mnie melodia a nie to co i jak koleś śpiewa (zresztą w przypadku większości zespołów na ogół i tak ciężko jest zrozumieć delikwenta czego owocem są wszelkiej maści klipy z rodzaju misheard lyrics).
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

ulger pisze:
gaudat pisze:Death metal czy Black odpychają mnie tematyką. Teksty o budowie cepa ( Goood iz Deeeef ! Deeeeff iz Gooood ! - WTF ? :lol: ).
Prawdę mówiąc w metalu przede wszystkim interesuje mnie melodia a nie to co i jak koleś śpiewa (zresztą w przypadku większości zespołów na ogół i tak ciężko jest zrozumieć delikwenta czego owocem są wszelkiej maści klipy z rodzaju misheard lyrics).
Prawdę mówiąc to z tą melodią często jest tak samo jak z tekstem ;) Kolega kiedyś mi puścił parę kawałków, to za cholerę nie potrafiłem ich od siebie odróżnić. Dlatego nie lubię metalu - bo nawet zanucić się tego nie da :D Za to ostatnio często męczę Radiohead - muzyka raczej do posłuchania, niż do nucenia, ale parę naprawdę dobrych piosenek mają. A tak poza tym to, co zawsze - Pink Floyd, Gorillaz... Chociaż staram się urozmaicać "dietę", czasem nawet coś polskiego się wkręci ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
ODPOWIEDZ