MG poszukiwany/poszukiwana!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Re: MG poszukiwany/poszukiwana!

Post autor: Ninerl »

Domyślam się :P . A tak poza tym, reflektowałby ktoś na sesję w klimatach Naggaroth właśnie? Bo mam pewien pomysł i może bym się skusiła na prowadzenie... Właściwie dawałby sporą dowolność w profesjach Druchii, no i więcej nie powiem ;) ...
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Ninerl pisze: A tak poza tym, reflektowałby ktoś na sesję w klimatach Naggaroth właśnie?
Ja! Ja! Tutaj! <macha rękami> Elfi korsarz melduje się na rozkaz! <staje na baczność i salutuje>
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Ninerl
Bombardier
Bombardier

To jak ktoś jeszcze wyrazi chęć, to mogę otworzyć odpowiedni temat w Rekrutacji ;)... Myślę, że na dniach, jak tylko pozbieram istotne informacje na temat Druchii właśnie..
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Jeśli bez znajomości świata można się przyłączyć to jestem chętny. (Ze względu na elfy i MG.)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Ninerl
Bombardier
Bombardier

Zamierzam zrobić dokładne FAQ czym są Druchii. Bo tak naprawdę mało osób je zna, a ja trochę tych wyszperanych materiałów mam:). Musze jeszcze tylko nieco przekonwertować profesje, nie wiem ile mi to zajmie, ale nie powinno długo. No i wtedy otworzę temat :smile: ....
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Jakby dużo pracy z tym było, to mogę pomóc :)
Ninerl
Bombardier
Bombardier

Opracowuję właśnie profesje pod 2 ed. i przyda mi się czyjaś opinia :), więc jeśli byłbyś chętny, to wyślę listę:).
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Always happy to help :) Wysyłaj :)
ugurth
Majtek
Majtek

Post autor: ugurth »

Mam pytanie czy zechciałby ktoś poprowadzić sesję do Neuroshimy. Taką nietypową sesję, tzn. Że akcja rozgrywa się w małej osadzie ew. Gracze to grupka osadników, która rozważa, gdzie rozbiją obóz. Potem jakoś sami go budują, muszą chodzić na polowania, bronić się przed zbójami... Ogólnie walczyć o przetrwanie. Aby nie było prosto proponuje grac w kolorze rtęci. Ktoś byłby odpowiedzialny za rozrysowywanie mapki wszystko byłoby drogą demokratyczną np. Chcemy wybrać dowódcę głosowanie wszystkich albo inne ważniejsze sprawy „wioski” byłyby podejmowane wspólnie. Ale na przykład jakby ktoś odchodził na polowanie sam miałby własną mini kampanię i dołączałby się dopiero po powrocie do głównej osady.
odtralanie zakończone 100% półorka:)

http://www.mythai.info/ naprawdę bardzo fajne forum
Matt_92
Mat
Mat
Numer GG: 6781941

Post autor: Matt_92 »

W internecie coś takiego już jest i jest sporo graczy (nie pamiętam na jakiej stronie, ale to na pewno jedna z pierwszych 10 jakie wyskoczą w googlach), tak więc pomysł jest... nieoryginalny :P.
No i założyłem rekrutację do Neuro, ale jakoś brak chętnych. A może ktoś chce zagrać?
A d'yaebl aep arse!
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Ktoś zna gre Penumbra, albo film The Thing?
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
ugurth
Majtek
Majtek

Matt_92 pisze:W internecie coś takiego już jest i jest sporo graczy (nie pamiętam na jakiej stronie, ale to na pewno jedna z pierwszych 10 jakie wyskoczą w googlach), tak więc pomysł jest... nieoryginalny :P.
No i założyłem rekrutację do Neuro, ale jakoś brak chętnych. A może ktoś chce zagrać?

No racja ale tam nie ma rzutów oraz jest masa ludzi a tu kilka by było:). Informację o takiej sesji widziałeś pewnie na głównej stronie neuro bo tam jest komunikat o niej:). Ja mógł bym z chęcią pograć w Neuroshime ale tak bym mógł być treserem chyba że uznasz profesję "snajper" :D. A to że jest gdzie indziej podobna to nie znaczy że nie możemy zrobić własnej, usadzilibyśmy się w konkretnym miejscu mapy plądrowalibyśmy konkretne zgliszcza itp.

Errer_Avares
Mat
Mat
Numer GG: 11764336

Post autor: Errer_Avares »

Cała Europa żyje wydarzeniami z Austrii i Szwajcarii dlatego pomyślałem sobie, że piłkarski akcent na tawernie RPG jest jak najbardziej wskazany. :) Chciałbym zorganizować sesje polegającą na tym, że gracze zaczynają jako młodzież w szkółce jakieś mało znaczącej drużyny i wraz z rozgrywanymi meczami zdobywają umiejętności, prestiż i być może uda im się przenieść do drużyny seniorów, albo przenieść do innego lepszego zespołu... A może uda im się zagrać na euro 2010 w Polsce? :D Zanim napiszę w rekrutacji chciałbym wiedzieć, czy byliby jacyś chętni na taką sesje?
Mój miecz to moja siła
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Ja bardzo chętnie. Ciekaw tylko jestem jakby to wyglądało w praktyce
Obrazek
Fioletowy Front Wyzwolenia Mrówek
Klub Przyjaciół Kawy
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Errer - bardzo fajny pomysł. Tylko jak Ty to zamierzasz zorganizować?
Czerwona Orientalna Prawica
Errer_Avares
Mat
Mat
Numer GG: 11764336

Post autor: Errer_Avares »

Myślałem, żeby zacząć od karty... Wrzucić cztery statystyki: Szybkość (ogólnie bieganie), skoczność (walka o górna piłkę), siła (zastawienie się, walka bark w bark) i budowa (tutaj mam na myśli wzrost zawodnika). Oczywiście każdy zawodnik posiadałby taką samą ilość pkt do rozdania... Podobnie ze statystykami: Podanie, drybling, gra głową, strzał, strzał z dystansu, dośrodkowanie, gra z pierwszej piłki, odbiór, krycie, wślizgi itd. Tutaj także odpowiednia ilość punktów. Z punktu samej fabuły to ja mam już taki niby pomysł... Nic ambitnego. Co do samego rozgrywania meczów (a to będzie tylko element rozgrywki) to ja widzę to tak: Rozgrywamy tylko kilka kluczowych akcji w meczu (w jednym meczu może ich być pięć, a w innym piętnaście) przedstawiam sytuacje wysyłając wam pw i muszę wam zaufać, że nie będziecie konsultować własnych ruchów (i tutaj czuje jedyny problem... :/) każdy robi to co zamierzał, a kości przychodzą mi z pomocą jeżeli chodzi o to, co wam wyszło, a co nie i dalej kreuje rozwój sytuacji. Myślę, że to najprostsze rozwiązanie. Co wy na to?
Mój miecz to moja siła
ugurth
Majtek
Majtek

A ja jeszcze co do mojego przytoczę. Mianowicie oto link do tamtej sesji http://forum.elx.pl/viewtopic.php?p=92737. Co do oryginalności mojego pomysłu to on jednak w pewnym sensie jest jedyny.

"Pamiętajcie, że to NIE jest sesja RPG. Ideą gry jest odpowiedź na pytanie w ankiecie.
Jeśli chcecie, możecie odgrywać postacie, ale chciałbym prosić, aby gra taka nie wychodziła poza obszar dyskusji nad pytaniem zadanym w ankiecie. Prowadzący nie będą przesuwać akcji naprzód według pomysłów graczy."

To jest opis tamtej sesji i jak widać oni tylko gadają :).

ODPOWIEDZ