Komputery czy konsole? - gry

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Komputery czy konsole? - gry

Post autor: Azrael »

azrael jesteś idiotą. Po prostu nie będę ukrywał kretynem, który nie ma własnego zdania, pajacem.
Skąd wziąłeś, że nie mam własnego zdania? Bo nie jestem jak większość, za konsolami?
Albo udajesz głupiego w mistrzowski sposób. Więc wytłumacze ci kilka rzeczy ostatni raz póki mam cierpliwość - w Witcherze podstawowym widokiem jest TPP. Ale nie kumasz tego, prawda?
Ym... ok, być może w "Wiedźminie" podstawowym widokiem jest TPP. Pomyliłem się, mój błąd. Choć wcale nie zaprzeczyłem. Napisałem, że można również grać z innym widokiem.
CDa ograne... tak pismo w którym o Beyond Good & Evil powiedziano jRPG z mangową grafiką hehe. Dobre sobie... Niestety uświadomię Cię - nie ma idealnego pisma, nie ma idealnej witryny www. Pisanie o grach nadal jest w powijakach, co wiem pisząc od ponad 2 lat na profesjonalnych serwisach w profesjonalnych pismach. I tak, jestem najbardziej ograną w RPGach osobą na forum razem z Kyo i t0m3kiem. Podejrzewam, że też dużooooo lepiej orietnuję się w gatunku od dowolnej osoby z CDA
Nigdzie nie napisałem nic o "idealnym pismie itd."- uświadamiam cię. Gdy "ograny" wziąłem w cudzysłów nie chciałem Cię obrażać, chodziło mi raczej o to, że ograna to może być gra. Cóż tu być może również się myłiłem. Pozatym nie wiedziałem o tym jak duże masz osiągnięcia.
Po prostu nie mam siły na ciebie, jesteś za głupi i zbyt uparty by niektóre rzeczy ci tłumaczyć... a że PC nie zginie jako platforma do grania - no k**wa wow, szerloki jak an to wpadliście?
To nie ja stwierdziłem, że PC nie zginie.
aha co do Mass Effect - oczywiście, że poza graficznymi różnicami nie ma żadnych w obu wersajch. W które grałem, Więc stul pysk a nie pierdol gówno wiedząc . Kolejne posty będę kasował permamentnie każdemu pajacowi, który zaofftopuje, albo będzie pierdolił od rzeczy.
Dobrze, różnice są głównie w grafice, ale rozdzielczość i tekstury to nie to samo. Więc "stul pysk" jeśli nie potrafisz się poprawnie wysłowić i "pierdol gówno". Ja tylko cytuję. ( i niemyl gówna z twoją mamą. NIe wiem, nie znam Cie, może ci się zdaża ;/)

A już coś było o wysławianiu sie... wiesz co to idiota? Bo na pewno nie ja (http://pl.wikipedia.org/wiki/Niepełnosp ... elektualna) chodziłem do normalnej szkoły i zbierałem jako takie stopnie.

Pewnie skasujesz tego posta, ale abyś mógł wysłuchać mojej głupiej opini dam ci "kopię" na PW.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
starcu
Majtek
Majtek
Numer GG: 323029

Post autor: starcu »

Nie wiem jak do was się zwrócić. Najlepiej chyba dzieci, ale nawet u dzieci nie słyszałem żeby tak obrzucały się gównem. Kłócicie się o to co zmieni się w Mass Efect? O to jaki jest podstawowy widok w Wiedźminie? (Choć to zależy jak kto gra, bo WIELKI fan Diablo nie będzie grał TPP) O to, że ludzie z CDA nie znają się na rzeczy, choć niektórzy z nich grali w gry gdy niektórzy z was wchodzili na dywan po drabinie, a Pita na 100% jest min. ograny tak jak oni, i nie mamy co tego podważać. Dzieciarnia, zgłoście się o przyznanie funduszy Unii Europejskiej na łopatki, wiaderka i nowa piaskownicę. :?
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.

Obrazek <--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Heh, ja jestem wiernym fanem CDA jakby nie bylo. Ale starcu zwaz na to co Pita napisal... a napisal ze w RPGach jest bardziej ograny. Wiec sie nie slin i nie unos az tak bardzo bo Ci peknie jelito grube i bedzie smrod :D
A tak na marginesie, czy ten temat nie jest juz z deczka z poprzedniej epoki? Czy jeszcze jest jakakolwiek roznica miedzy grami na pc a konsole? Nie mowiac o ilosci dostepnych pozycji oczywiscie... No fakt, jeszcze jest, ale to kwestia niedlugiego czasu i WSZYSTKO na pc bedzie wychodzilo na konsole, lacznie ze strategiami i cholera wie czym jeszcze i nie da sie tego uniknac i nie ma sie o co pultac i to bardzo dobrze. Z kolei niewielki procent tego co wychodzi na konsole bedzie wychodzil na pc.... hahahaha i pisze to JA, jak to Pita okreslil Mistrz Zakonu Blachy xD
Kurwa wesolo mi :D Chyba sobie kupie ps3 i nowego pieca na dokladke :D
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Kyou_Kenshi
Pomywacz

Post autor: Kyou_Kenshi »

"Komputery czy konsole? - gry". Moim zdaniem ten temat powinien się raczej zwać "Komputery czy konsole? - czy gry?". Moja odpowiedź brzmi "gry".
Punished is not the man himself, but the evil that resides in him.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

@Kyou_Kenshi - pan z Guttsem na avatarze słusznie prawi, nalać mu samogonu!

@Szelmon
WSZYSTKO na pc bedzie wychodzilo na konsole, lacznie ze strategiami i cholera wie czym jeszcze i nie da sie tego uniknac i nie ma sie o co pultac i to bardzo dobrze. Z kolei niewielki procent tego co wychodzi na konsole bedzie wychodzil na pc
Pierwsza część mi wcale nie przeszkadza po jeżeli ja dostanę coś co mi się podoba bezpośrednio na PC to nie będzie mnie boleć, że konsolowcy też się tym nacieszą. Druga to już większy problem, choć można założyć, że tylko najlepsze pozycje trafią na blachę więc też dobrze. Jeżeli tylko jakość konwersji będzie dobra (bo takie np. Devil May Cry 3 SE to pomstę do piekła woła i faktycznie nawet diabeł by przy tym zapłakał...) to ja będę zadowolony.

PS> Przyjmij mnie do Brotherhood of Steel Mistrzu Szelmonie :P
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Ja i tak będę zadowolony. Pykam i na pececie i na xboxie 360. Obojętnie jak by nie było ja będę szczęśliwy.

Strategie już wychodzą na PS3 i XBOX'a. Przykładowo Uniwerse At War. Może i fajnie, ale i tak wszędzie narzekają na grywalność i sterowanie na padzie.

Ja też z chęcią dołączę do bractwa. Mam nadzieję, że do wyrwy po bombie atomowej nie trzeba się zapuszczać?
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8533882

lol

Post autor: Mr.Ofca »

No coz. Dopiero w lutym 2k8 zmienilem sprzet z starutkiego Pentiuma 866mhz i 256 ramu na cos co ciagnie wszystkie gry, wiec 2k7 mam w plecy.

A tak pozatym. Pita, nie unos sie tak. Ja wiem ze jestes wielkim fanem konsol, ale mowienie ze Super Mario galaxy jest lepsze od Witchera, jest zdecydowana przesada i wydaje mi sie ze teraz poprostu plujesz na wszystko co kojazy sie z PC. Ale powiedz mi jedno. Skoro to konsole sa takie super, mega zawaliste to czemu wiekszosc nadal gra na blaszakach?
dópa
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Re: Gry komputerowe ogólnie

Post autor: Pita »

ke?

Super Mario Galaxy to najlepszy platformer od bardzo dawna i tak IMHO jest grą conajmniej na poziomie Witchera.

ke 2?

80% rynku jest w łapach konsol i to tylko dzięki temu, że PC trzyma w graści MMORPGi i dzięki temu, że the Sims na konsolach...poszły bardzo marnie. W szczytowych momentach 90% rynku należało do konsol, 10% do PC i coin-upów. W Polsce jednak proporcje są 80% dla rynku PC, mimo to rynek konsol stale rośnie. Więc jaka większość gra na PC? Większa część rynku już od lat należy do konsol i nie zanosi się na żadne zmiany - coraz więcej osób je kupuje, a wynalazki typu WIi Fit, przyciągają nowych odbiorców. Popatrz na liste najlepiej sprzedających się gier wszechczasów - tam gdzie samo Playstation 2 ma ponad 100 gier, które przekorczyły milion sprzedanych ezgemplarzy, tam PC ma ich...koło 30stu. W całej swojej historii. A pierwsze Pokemony na GB zaliczyły 40 baniek jeśli pamięc mnie nie myli.
Har Har Har
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz

Mi chodzi o to ile osob woli komputer od konsoli. I mowie to na wlasnych spostrzezeniach. O kompie moge porozmawiac z wieloma osobami. Za to niewiele mowi cokoliwek o konsolach. I tak, chociazby nagle postawlo 1000 super gierek na konsole to i tak ilosc graczy swiadczy o popularnosci platformy. I kosole nigdy nie wypra komputerow z rynku. Bo komputer to dzis podstawa i 90% spoleczenstaw ma do niego dostep. Nie ze wzgledu na gry, ale na multimedia i internet. A do tego mozna sobie pograc czasem w gre. Z konsola jest juz gozej, bo nadaje sie tylko do grania. Wiec skoro mam cos, na czym moge grac i robic reszte rzeczy, to czy musze kupowac cos dodatkowego tylko po to zeby pograc? Nie. No chyba ze jestem zapalonym graczem. Jednak dla wielu, gra to tylko dodatek, z ktorego korzystaja od czasu do czasu. Wiec jak widzisz. Puki w Polsce typowy uczen nie bedzie mogl kupic konsloli za kieszonkowe, do puty wiekszosc bedzie polegala na komputerze, bo z tego zwykle korzysta cala rodzina.
dópa
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

lol

Jesteś za głupi, żebym dyskutować z tobą. Przedstawiłem że 80% sprzedaży = 80% graczy wybiera konsole. Jeśli to dla ciebie nie równa się ilości graczy i popularności zamilcz. Gadamy o grach. W tramcie o grach id ziale o grach. To nie teamt lodówka czy kuchenka - co przydatniejsze rodzinie. To teamt o tym, na czym lepiej się gra. Nie programuje, pisze. Gra
Har Har Har
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz

Jesteś za głupi, żebym dyskutować z tobą.
Hiehie. Widze ze trzymasz poziom. Ale widzisz dziecinko, krzykiem tak naprawde niewiele zdzialasz.
Przedstawiłem że 80% sprzedaży = 80% graczy wybiera konsole. Jeśli to dla ciebie nie równa się ilości graczy i popularności zamilcz.
A ja Ci mowie jak w moim otoczeniu sa popularne komputery. Nie z badan rynku. Z Spostrzezen. A co do drugiego zdania. "Tylko ja mam racje, a jak sie z tym nie zgadzasz to jestes "gupi" i sie nie odzywaj"?
dópa
Azrael
Bosman
Bosman

Nie chcę kontynuwoać dyskusji o konsolach, dodam tylko, że moja wypowiedź była ironią do wypowiedzi "tego kolesia którego nicku nie pamiętam, ale mówił, że gry są mało rozbudowane przez konsole".

@Pita - atakujesz PC'towców zbyt.... agresywnie, mi zarzucałeś brak własnego zdania, natomiast jeśli ktoś niezgdadza się z twoim, to albo jest dzieckiem, albo jest głupi.

@Mr. Ofca - Pita jest chyba starszy od ciebie.
Przedstawiłem że 80% sprzedaży = 80% graczy wybiera konsole.
Dziwne... pozostałe 20% to PC? Jeśli tak to podejrzewam iż to dlatego, że w Ameryce (jeśli to % z całego świata) każdy dzieciak ma Xbox'a, każdy rodzic ma Mac'a (który, nie ukrywajmy do gier się nadaje gorzej niż PC), a w sklepach komputerowych nie kupisz kabla bez komputera ;) - I NIE DYSKUTUJĘ NA TEMAT KONSOL TO TYLKO MOJE SPOSTRZEŻENIA ODNOŚNIE TYCH DANYCH, nie ukrywam, ja i moi znajomi* wolimy, i częściej korzystamy (a nawet gramy) na PC'tach. Nie chce mi się dyskutować na ten temat, bo wiem, że nikogo nie przekonam do moich racji (zresztą wcześniej nawet nie próbowałem, pisałem tylko "ja wole PC", a i tak zostałem zjechany)

* A szczerze mówiąc Ci co mają konsole nie potrafią NICZEGO na PC, i (nie tylko moje spostrzeżenia) są raczej z tych mniej inteligentnych. Dresik, fajka i łysa główka, albo bida i PSX. (wcale nie opisuję tak konsolowców, tylko ja mieszkam w takim chrym mieście)

EDIT: AAAAA nie mogę wytrzymać:
Dla Was Witcher jest grą roku bo nie graliście w 10% dobrych gier z 2k7.
Grałem w ME i wolę Witchera, może dlatego iż jest oparty na prozie Sapka, ale jednak.
Popatrz na liste najlepiej sprzedających się gier wszechczasów - tam gdzie samo Playstation 2 ma ponad 100 gier, które przekorczyły milion sprzedanych ezgemplarzy, tam PC ma ich...koło 30stu.
Tylko, że pierwszy lepszy PC'towy pirat otwiera CDA, patrzy co dobrego wyszło w tym miesiącu odpala eMule i..... po 24 godzinach ma AC :/

To samo co do sprzedaży sprzętu... Jeśli ktoś miał PS, to po iluś tam latach musi kupić PS2 itd. a na PC jednak wiele osób poprostu dokupuje części.

No i wolałbym mówić o standardach polskich.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

lol

Post autor: Aras »

Azrael otwórz oczy, na tyle żeby dosterzec choćby 'małą Polskę' czyli Zjednoczone Królestwo - a tam an czym grają? a we Francji? a Hiszpanii, w Niemczech... nie wiem co jest tak bolącego w tych statystykach, ale przecież jawnie przekładają się na liczbę i jakość produktów.
Teraz wychodzi MGS4, jakoś cały świat o tym mówi, przypadek? największe portale pisza same dla siebie?
Grałem w ME i wolę Witchera, może dlatego iż jest oparty na prozie Sapka, ale jednak.
chodzi o to, ze Witcher to rzemiosło, doskonała gra, ale nie dająca nic nowego swemu gatunkowi... jak więc taka pozycja może zostać szpilem roku? bo nie za bardzo nadążam. Tyle się w 2k7 wydarzyło w branży, tyle pomysłów zostało zrealizowanych a Wiedźmin ma być najlepszy? sorry, nie ujmuję tej grze niczego, ale nie można też jej przyznawać najwyższych laurów za byle co, za to, że na PC była posucha...
No i wolałbym mówić o standardach polskich.
nie ma czegoś takiego, u nas jest grota piractwa, zacofania sprzętowego i umysłowego.
Pita pisze:Jesteś za głupi, żebym dyskutować z tobą.
Po wypowiedzaich ofcy, mogę tylko poprzeć tego pana.
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman

nie ma czegoś takiego, u nas jest grota piractwa, zacofania sprzętowego i umysłowego.
Akurat polska edukacja stoi na bardzo wyskoim poziomie ;-P
chodzi o to, ze Witcher to rzemiosło, doskonała gra, ale nie dająca nic nowego swemu gatunkowi... jak więc taka pozycja może zostać szpilem roku?
Ja sam wcale nie twierdzę iż zasłużyła ona na grę roku, ale jeśli mówimy o "wnoszeniu czegoś do gatunku" to na PC w tym roku zbyt dużo gier nie wyszło. (nie atakujcie teraz PC, błaaaaaaagam napisałem na PC, bo w konsolach siedze tyle co na imprezach).
Azrael otwórz oczy, na tyle żeby dosterzec choćby 'małą Polskę' czyli Zjednoczone Królestwo - a tam an czym grają? a we Francji? a Hiszpanii, w Niemczech...
Z tych czterech krajów tylko Hiszpania nie jest w G7... a tam poprostu za późno dotarły PC'ty ;)
nie wiem co jest tak bolącego w tych statystykach, ale przecież jawnie przekładają się na liczbę i jakość produktów.
No nie bardzo... Fakt jest najlepiej sprzedającą się gazetą, a Bravo Girl czasopismem... Polsat ma dużą oglądalność, a Radio Maryja wielu miłośników. Takie przykłady można mnożyć.

Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

lol

Post autor: Szelmon »

Azrael pisze:No nie bardzo... Fakt jest najlepiej sprzedającą się gazetą, a Bravo Girl czasopismem... Polsat ma dużą oglądalność, a Radio Maryja wielu miłośników. Takie przykłady można mnożyć.
Oj, aly ty jestes malo kumaty jakis... To, ze 99% wszystkiego na swiecie to komercyjny crap, to wie kazdy. Ale chodzi o to, ze 1% z 80% rynku to i tak wiecej niz 1% z 20% rynku. Kumasz juz?
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Azrael
Bosman
Bosman

Ale chodzi o to, ze 1% z 80% rynku to i tak wiecej niz 1% z 20% rynku. Kumasz juz?
To kumałem od początku :-/

Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Az - sorka za momentami zbyt mocne słowa, ponosiło mnie, wybacz. Póki co kończę dyskusję, jak dalej będzie chlew chwilowo zamknę topic. Pokój ;)
Har Har Har
ODPOWIEDZ