Gry komputerowe ogólnie

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
cwany-lis
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Re: Gry komputerowe ogólnie

Post autor: cwany-lis »

YES ! YES ! YES ! :mrgreen: czyli trzeba w końcu kupić x'a 360
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Szykuje się kolejna zadyma MADE by Capcom

Welcome to Africa....

Nowa części już zmierza, szykuje sie dym, sygf, next-gen i wszystko naraz. Bedzie mocno, bedzie z przytupem, bedzie swietnie. Co sadzicie o tej pozycji, jak wyjdzie? NA co ja kupujecie? Lubiliscie RE4? Do premeiry coraz blizej, drugi trailer kosi, Capcom jedzie mocno, bedzie zadyma ;)

Obrazek

KLIK
Har Har Har
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego w AC, gdy zabijam jednego "strażnika" reszta sie patrzy jak idioci? Boże, gdyby nie reszta gry... no cóż i tak strasznie mnie to denerwuje :/
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Dziwne, na mnie rzucali się chwilę później gdy wyszli już z szoku ;) Sam pomyśl, co byś w pierwszej chwili zrobił, gdyby ktoś Ci bezczelnie zabił kumpla stojącego obok?
Meniyaki tsukete shinugaii!
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8533882

Post autor: Mr.Ofca »

Jak podejde niespotrzezenie i niespodziewanie (dla straznika) wbije mu ukryte ostrze w gardlo, to zdaze jeszcze postapic tak z straznikiem obok. Pozniej juz wszyscy maja wyciagniete miecze i zostaje mi wyciagnac moj :).

BTW? Dlaczego nie ma osobnego tematu dla AC? Przeciez to gra roku 2008 (no dobra, zaraz po wiedzminie). Jest taka... Inna.
dópa
Cain
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 3827239
Kontakt:

Post autor: Cain »

Bo Assassins Creed nie jest tego wart. Poza nowatorskim systemem poruszania się i ciekawymi rozległymi miastami jest też nudny przez ciągłe powtarzanie tych samych czynności. Zostało mi dwóch panów do zlikwidowania i zrezygnowałem, a w sumie to zapomniałem o tej grze.
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz

No coz. Moze i masz racje. Jestem dopiero na poczatku wiec ciezko mi to ocenic. Ale jak przejde gre to zastanowie sie czy nie otworzyc dysksusji na ten temat. Bo narazie to cala ta gra jest nowatorska. Zobaczymy jak bedzie pozniej.
dópa
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Sam pomyśl, co byś w pierwszej chwili zrobił, gdyby ktoś Ci bezczelnie zabił kumpla stojącego obok?
Gdybym szedł po mieście i ktoś zabił mojego kumpla to rzeczywiście bym się zdziwił... ale gdybym pilnował wielkiego Urlicha, był uzbrojony, a ten typ zabijałby już trzeciego gościa z rzędu... pewnie bym uciekł : P

To pewnie przez wieloplatformowość, bo w końcu gry na konsole są mniej rozbudowane ;)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Azrael pisze:
To pewnie przez wieloplatformowość, bo w końcu gry na konsole są mniej rozbudowane ;)
Radzę Ci uważać teraz, bo za chwilę cię ktoś sflejmuje...

Szukam jakiś ciekawych gier na pieca a "sidiekszyna" nie kupiłem a sam głowy ponad fm'a i CoD na desa nie wystawiam, lubię wszystkie gatunki gier oprócz samochodówek(My little pony też odpada)
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

Wiedźmin grą 2008 roku? O_O ależ za co
Obrazek
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz

Aras pisze:Wiedźmin grą 2008 roku? O_O ależ za co
-Dialogi
-Walka
-Zadania
-Przemyslana fabula
-Grafika
-Dzwiek
itd, itd.

A masz moze lepsza propozycje?

@edit
A tak pozatym to wcale nie trzeba dowodow. Gra roku 2000, bylo moim zdaniem Diablo 2. Co tam bylo ciekawego? Grafika (640x480)? Dzwieki (roooar,grrrr, ciach, grrrr, ciach, rooorar, ciach). Fabula? Innowacyjny ekwipunek czy system przydzielania doswiadczenia? Nie. I do dzis sam nie wiem co w tej grze jest takiego wypasionego. Ale pamietam, ze jak usiadlem rano, to sie nagle sciemniac zaczelo i trzeba bylo isc spac. Bez dowodow, a bede sie trzymal tego ze jest to gra roku 2000!

@Azrael. Faktycznie Twoja wypowiedz mogla kogos zirtowac :P. W kazdym razie przygotuj sie na wyklad Prof. Pity na temat wyzszosci konsol nad prymitywnymi blaszakami ;).
dópa
Adamir
Marynarz
Marynarz

Post autor: Adamir »

Przeciez to gra roku 2008 (no dobra, zaraz po wiedzminie).
Eee, a Wiedźmin tymczasem w 2007 nie wyszedł?
[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]Obrazek[/url]
kaziu
Mat
Mat

Kubashenko pisze:
Przeciez to gra roku 2008 (no dobra, zaraz po wiedzminie).
Eee, a Wiedźmin tymczasem w 2007 nie wyszedł?
Tak wyszedł w 2007 roku, 26 października.

Mi tam Wiedźmin jako gra średnio się podoba, wole Bard's Tale odpalić(kiepska gra, ale humor 1 klasa ;]).
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Assasyn też wyszedł w 2007, bo nie mówimy tu o rynkach podrzednych jak np rynek PC.

Lepsze gry od Witchera z 2k7? Mass Effect, przede wszystkim Bioshock (ktory zgranal wiekszosc nagród na gre roku), KoF XI, Persona 3 (najwiecej nagród za RPGa roku:)), Halo 3, Call of Duty 4, Izuna, Orange Box, nowa Zelda, Ratchet.... FF VI Advance, FFT:WoTL, Front Mission 1st, Virtua Fighter 5, Warhawk, Uncharted, rockband, Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3, God of War 2,... i wiele, wiele innych. Dziecko, zrozum, że rok 2007 był przypuszczalnie najlepszym rokiem w historii gier wideo. Tylko, że mając i grajac tylko ślepo na pc nie mogleś tego doświadczyć....

Dobre gry z 2k8? GTA IV, No More Heroes, Persona IV, Persona 3: FES, Shiren, Izuna 2, KoF 98 UM, KoF Orochi Saga, SS Antohology, Ninja Gaiden 2... I to tak piszę z pamięci, bez większego zastanawiania się nad nimi ...

ofca - nie chce mi się robić wykładów. Dla Was Witcher jest grą roku bo nie graliście w 10% dobrych gier z 2k7. Ja grałem w sporo więcej. I Witcher jest świetną grą, ale nie jest nawet RPGiem roku, co dopiero grą wszechczasów, czy najlepszego roku w historii branży. Jeszcze lat potrzebuje, żeby nadrobić wszystkie fajne gry z 2k7, ponieważ jednak na grę konsolową trzeba przeznaczyć więcej czasu niż PCtowe popłuczyny, ewentualnie niedorobione konwersje w które gra się na blaszkaach rok-dwa lata po konsoli, to nieprędko zasiąde do wszelkich hiciorów... Szczególnie, że DS przykuwa masę mojej growej uwagi.
Har Har Har
kaziu
Mat
Mat

Ja mam takie małe pytanie to znawców gier na konsole ;

Czy były jakieś mmorpg na konsole oprócz któregoś tam FF i Phantasy Star Online?
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Tak, jeżeli nie liczymy multi po sieci ala Diablo lub BG (bo tego troszkę wyszło) to mamy:

Final Fantasy XI + ileśtam dodatków
Nobunaga
Phantasy Star Online 1,2,3 etc
Seria Monster Hunter
Everquest (nie ten z PC)

zmierza Conan, kilka innych produkcji multi i ekskluzywnych, na bank jeszcze coś przeoczyłem
Har Har Har
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Metal Slug 7, co wiemy ;)

Obrazek

KLIK
Har Har Har
ODPOWIEDZ