Pajączek

ODPOWIEDZ

Jak oceniasz ten tekst?

Na 1.
0
Brak głosów
Na 2.
1
13%
Na 3.
5
63%
Na 4.
2
25%
Na 5.
0
Brak głosów
Na 6.
0
Brak głosów

Liczba głosów: 8
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Pajączek

Post autor: Ardel »

Zdjęcia i grafiki powinny być umieszczone jako załączniki, a nie linki do innych serwerów.
Zacznę od tego, ale mam tak wolny internet, że aż boli wrzucanie czegokolwiek na jakiś serwer. Jeśli koniecznie będę musiał to zmienić, to proszę napisać. Mam nadzieję, ze nie...

Zdjęcie przydrożnego drzewka ze wstawką

[Wrzucenie na jakikolwiek inny serwer to tyle samo... Przerzuciłem do załącznika - dop. BZL]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Avitto
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Re: Pajączek

Post autor: Avitto »

Czy to bardzo stare i duże drzewo, czy też pajączek taki maleńki? Ujęcie w porządku, tylko ten efekt rozmycia wypukłości raczej nie powinien mieć miejsca... Ale ja tu tylko sprzątam. 3 wg tawernianej skali.

Moment... Jak oceniam tekst? Popraw ktoś tą ankietę...
Eriol Velcrow
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Eriol Velcrow »

Hmmm.... pajączek jest nie ostry, a jak rozumiem on miał przyciągać wzrok. I małe zdjęcie - byłbym wdzięczny za większą wersje. Nie wiem jakie było otoczenie ale ja osobiście bym spróbował ująć tego pajączka trochę inaczej. Nie podoba mi się również rozmazanie wypukłości. Nie mam nic do tego efektu w tle - sam go często stosuję, ale na wypukłościach jest to dziwne. Ogólnie 3.
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.

Zdjęcia
Narmo
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5450570
Kontakt:

Post autor: Narmo »

Zdjęcie nie jest złe, ale nie ma też w nim nic porywającego, trochę wieje "nudą". Usterek technicznych nie ma za bardzo.
Eriol Velcrow pisze:I małe zdjęcie - byłbym wdzięczny za większą wersje.
Broń panie Boże, na cóż to? Żeby powiększyć sobie? Normalne zdjęcia też należy oglądać z lupą? Taki rozmiar jest dużo wygodniejszy do oglądania w przeglądarce (a propos tej kwestii - aktualizacja regulaminu) i szybszy w ładowaniu.
Avitto pisze:efekt rozmycia wypukłości raczej nie powinien mieć miejsca... Ale ja tu tylko sprzątam
Eriol Velcrow pisze:Nie mam nic do tego efektu w tle - sam go często stosuję
Fizycznie raczej trudne do ominięcia, jeśli nie pobawimy się przesłoną. Taka jest zasada optyki - jeśli głębia ostrości jest bardzo mała (zwłaszcza w makro) to działa to i przed i za obiektem na który ostawiona jest ostrość.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Avitto pisze:Czy to bardzo stare i duże drzewo, czy też pajączek taki maleńki?
Drzewo duże i stare, a pająk może ze dwa razy większy od mrówki?

A rozmycia uniknąć się nie dało. A swoją drogą daje także dość ciekawy efekt wizualny.
Dziękuję za komentarze
Fuine Faireva
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 1655216
Kontakt:

Post autor: Fuine Faireva »

Szkoda tylko, że trochę za pająkiem. Następnym razem może spróbuj przymknąć przysłonę o jakieś 2/3 działki. Powinno pomóc.

Uciąłbym z 1/3 fotki od prawej i może trochę od dołu. Ciekawszy kadr by był.
ODPOWIEDZ