Makro: samotność
-
- Tawerniak
- Numer GG: 1655216
- Kontakt:
Makro: samotność
Pewnego dnia do domu zawitały róże..
Oświetlenie: lampa błyskowa
EDIT: zapomniałem o ankiecie, poprawiam..
Oświetlenie: lampa błyskowa
EDIT: zapomniałem o ankiecie, poprawiam..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Marynarz
- Kontakt:
Re: Makro: samotność
Wpędzasz mnie w kompleksy Kiedyś na serio myślałem, że fotografuje poprawnie. Ale przy Twoich zdjęciach moje to dno
A co do zdjęcia. Piękne, wspaniałe, artystyczne ale... No właśnie zawsze jest jakieś ale. Nie podobają mi się te przepalenia - chciałbym tam zobaczyć jakiś lekki, jasny róż a nie zupełną biel. I może odrobinę większą głębie ostrości by wypukła część płatka również była ostra.
Ogólnie - 5
A co do zdjęcia. Piękne, wspaniałe, artystyczne ale... No właśnie zawsze jest jakieś ale. Nie podobają mi się te przepalenia - chciałbym tam zobaczyć jakiś lekki, jasny róż a nie zupełną biel. I może odrobinę większą głębie ostrości by wypukła część płatka również była ostra.
Ogólnie - 5
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia
-
- Majtek
- Numer GG: 0
Jakoś nie wiem, co o tym myśleć. Genialnie wyszło, tylko jak? Zasypałbym pytaniami, choćby skąd sie ta kropelka wzięła i w jakich warunkach zdjęcie zostało wykonane... 'Ale' takie samo jak wyżej, zdjęcie sporo na tym traci, chociaż i tak ślizga się o ideał.
-
- Marynarz
- Numer GG: 8533882
-
- Tawerniak
- Kontakt:
Dopalałem w ciemnym pomieszczeniu lampą z bliska - ciężko uniknąć przepaleń. A mając do wyboru czy przepalić górę a mieć dobrze naświetloną resztę, czy nie przepalić góry a mieć niedoświetloną resztę.. Nie można mieć wszystkiego a raczej - nie tym sprzętem.Eriol Velcrow pisze:Wpędzasz mnie w kompleksy Kiedyś na serio myślałem, że fotografuje poprawnie. Ale przy Twoich zdjęciach moje to dno
Ogólnie - 5
Takie zwiększenie GO wymagałoby sporego przymknięcia przysłony i moja wbudowana lampa nie dałaby już rady.. I tu kompakty mają przewagę.
Jak chcesz się pobawić w większe przybliżenia to kup na allegro albo w jakimś komisie foto [na pewno jest jakiś w Łodzi skoro tutaj jest kilka...] obiektyw Helios 44M [albo 44M-2, 44M-4 itd.. niewielka różnica]. Przyłóż przodem do obiektywu w swoim aparacie i ciesz się dużym powiększeniem.. koszt: 30~50 zł, a ile frajdy.
Kropelka wzięła się od kraplacza..od kropli do nosa przymocowanym odwrotnie Heliosem 44M-6 i wbudowaną lampą błyskową.Avitto pisze:Jakoś nie wiem, co o tym myśleć. Genialnie wyszło, tylko jak? Zasypałbym pytaniami, choćby skąd sie ta kropelka wzięła i w jakich warunkach zdjęcie zostało wykonane... 'Ale' takie samo jak wyżej, zdjęcie sporo na tym traci, chociaż i tak ślizga się o ideał.
Tak ogólnie to średnio się czuję w makro. Wolę portrety
A może coś konstruktywniejszego?Mr.Ofca pisze:Nie liczac kropelki, nic specjalnego. 2 to max co moge dac.
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Mogłeś zrobić dwie foty i potem zmontować. High dynamic range imaging co nie? Ale to już byłby fotomontaż... Co nie zmienia faktu, że świetny fotomontaż.Dopalałem w ciemnym pomieszczeniu lampą z bliska - ciężko uniknąć przepaleń. A mając do wyboru czy przepalić górę a mieć dobrze naświetloną resztę, czy nie przepalić góry a mieć niedoświetloną resztę.. Nie można mieć wszystkiego a raczej - nie tym sprzętem.
Tak czy siak - oceniam fotkę na 5+
-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Hm... najgorsza z twoich fotek jakie tu zamieściłeś :/
Gdyby nie to "do domu zawitały róże" w życiu bym się nie domyślił, no i ostrość (choć pewnie tak miało być) moim zdaniem skopana. Nie pod względem technicznym a graficznym - wolałbym widzieć całość.
Trudno dać mi ocenę, gdyż wiem iż zdjęcie technicznie jest dobre... hm... dałbym chyba 3, albo 2, lecz powstrzymam się od tego ze względu na mój krzywy gust.
Gdyby nie to "do domu zawitały róże" w życiu bym się nie domyślił, no i ostrość (choć pewnie tak miało być) moim zdaniem skopana. Nie pod względem technicznym a graficznym - wolałbym widzieć całość.
Trudno dać mi ocenę, gdyż wiem iż zdjęcie technicznie jest dobre... hm... dałbym chyba 3, albo 2, lecz powstrzymam się od tego ze względu na mój krzywy gust.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
-
- Marynarz
A po co? Nad czyms ciekawym moge pomyslec. To mi sie nie podoba i poprostu nie chce mi sie mowic co jest zle. Bo po co?Fuine Faireva pisze:A może coś konstruktywniejszego?Mr.Ofca pisze:Nie liczac kropelki, nic specjalnego. 2 to max co moge dac.
dópa
-
- Tawerniak
- Kontakt:
Chociażby po to, bym więcej takich błędów nie popełniał.Mr.Ofca pisze:A po co? Nad czyms ciekawym moge pomyslec. To mi sie nie podoba i poprostu nie chce mi sie mowic co jest zle. Bo po co?Fuine Faireva pisze:A może coś konstruktywniejszego?Mr.Ofca pisze:Nie liczac kropelki, nic specjalnego. 2 to max co moge dac.
P.S.: Zarzuć może coś swojego
Sih - jasne, że mógłbym. Gdyby nie fakt, że robiłem z ręki
Azrael - może jest dobre, a może nie jest wiem, że popełniam błędy - inna sprawa, że niekoniecznie zdaję sobie z nich sprawę.
-
- Marynarz
Ale ja nie wiem co jest zle. Poprostu mi sie nie podoba. Taka opinia amatora. A swojego zdiecia nie wrzuce, bo niczego godnego pokazania w zyciu nie zrobilem. Jezeli chcialbys mnie skrytykowac, to z gory powiem ze niczego lepszego niz ty bym nie zrobil .
dópa