[Kącik Obrazu] Roślinka i pająk
-
- Marynarz
- Kontakt:
[Kącik Obrazu] Roślinka i pająk
Jedno ze zdjęć, które zrobiłem w czasie niedawnej wycieczki do arboretum w Rogowie. Zobaczymy jaka będzie wasza opinia i pomyśle nad zamieszczeniem kolejnych zdjęć.
A i jedno pytanie do grupy trzymającej tu władze... Czy przyjmujecie zdjęcia tylko w standardowych rozmiarach czy jakieś...hmmm....składane panoramki też się nadają?
A i jedno pytanie do grupy trzymającej tu władze... Czy przyjmujecie zdjęcia tylko w standardowych rozmiarach czy jakieś...hmmm....składane panoramki też się nadają?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia
Zdjęcia
-
- Tawerniany Bard
- Numer GG: 4825300
Re: [Kącik Obrazu] Roślinka i pająk
4 za roślinkę, 3 za kadr i oświetlenie (zabijesz mnie za to, use your anger...), 6 za pająąąąąąączka :D - po średniej ważonej wychodzi solidna piąteczka. :P
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
There is something to be learnt about irony here.
-
- Marynarz
- Kontakt:
Nie zabiję a będę bronić swojej racji... Co do oświetlenia - uzyskałem całkiem niezły efekt promieni świetlnych. Ponad to takie oświetlenie powoduje prześwitywanie listka na którym jest Pajączek, co z pozwoliło mi na oddanie nietypowej pozycji tego stawonoga - znajduje się on jakby na krawędzi liścia trzymając się go odnóżami po obydwu stronach. Podoba mi się również dobre, dzięki takiemu oświetleniu, ukazanie budowy liścia. No ale cóż to moje zdjęcie i pewnie dlatego mi się tak podoba A co do kompozycji - fakt najlepsza nie jest, ale zdjęcie było robione z trochę innym zamysłem niż stan w jakim jest aktualnie, lecz ograniczenia sprzętowe raczej nie pozwalają mi na wykonanie pierwotnego zamiaru...
Zdjęcia
Zdjęcia
-
- Marynarz
- Numer GG: 5181070
Jak dla mnie zdjęcie na piątkę - sądzę, że gdyby przesunąć kadr trochę w lewo, to byłoby nawet na sześć Te białe brzegi liści są świetne.
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Panoramy też się nadają - zresztą parę pojawiło się w TRPG. Jak dla mnie 5 - nawet bez pająka...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
Bardzo przyzwoicie. Technicznie (pisząc technicznie mam na myśli ekspozycje, przepalenia, ostrość, kolor, szumy - ogólnie jakość) nie mam większych zastrzeżeń, kompozycyjnie mogło być lepiej.
Fotka nie powala, ale znacznie wyróżnia się na tle pozostałych - biorę do PL.
Fotka nie powala, ale znacznie wyróżnia się na tle pozostałych - biorę do PL.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
-
- Marynarz
- Kontakt:
Bardzo dziękuje za uznanie. Z jednej strony zadowolony a z drugiej.... trochę przerażony - inne zdjęcia które miałem zamiar zaprezentować stanowczo nie są na takim poziomie jak to ( przynajmniej wg mnie)
Zdjęcia
Zdjęcia
-
- Tawerniak
- Numer GG: 1655216
- Kontakt:
Odnośnie kadru to zawsze można przyciąć w programie do grafiki. Ja bym uciął część dołu i prawej by wzrok bardziej się na pająku skupiał.
Co do flary to brzydki półprodukt wyszedł. Lepiej aby jej w ogóle nie było bądź by była na całości zdjęcia, bo taka smuga moim zdaniem nic w tym wypadku nie wnosi. Gdyby była skierowana gdzieś bardziej w stronę pajączka.. Ale nad tym w sumie mamy najmniejszą kontrolę
Co do flary to brzydki półprodukt wyszedł. Lepiej aby jej w ogóle nie było bądź by była na całości zdjęcia, bo taka smuga moim zdaniem nic w tym wypadku nie wnosi. Gdyby była skierowana gdzieś bardziej w stronę pajączka.. Ale nad tym w sumie mamy najmniejszą kontrolę