Przepraszam, za te tytuły, ale nie mam do tego talentu.
Zdjęcie, które zaraz tutaj wstawię szczerze mówiąc... wiem, że ostrość skopana, ale ten obraz miał taki potencjał, że żal mi go było wyrzucać. Powtórka była niemożliwa To ostatnie takie zdjęcie jakie tutaj zamieszczę, a że mam teraz więcej czasu to szykujcie się na atak moich fotek . Oczywiście już nie będę zamieszczał takich nieostrych, potraktujcie to jako jednorazowy wyskok.
Kot schodzący z drzewa
-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Kot schodzący z drzewa
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
-
- Marynarz
- Numer GG: 8533882
Re: [Kącik Obrazu] Kot schodzący z drzewa
Super zdiecie.
Nie jestem ekspertem od zdiec. Ba, jestem kompletnym amatorem. Ale to zdiecie jest bardzo ladne na moje oko. Moze brakuje tutaj 300 efektow o dziwnych nazwach, i jest 300 bledow. Ale ja moge sie przyczepic tylko do tego ze kotek jest troche nieostry. Krzaczki w dali fajnie wyszla i widac ze nie ona jest glownym motywem. Barwy sa idealne. Piekna zielen natury i bialy kot. No i wielki plus za ujecie. On tam raczej caly dzien nie siedzial w tej pozycji wiec miales pewine chwile.
Ogolnie zdiecie oceniam na 6, bo dla mnie nie wazne jest jak jest zrobione to zdieice, ale JAKIE jest to zdiecie. Szkoda nieostrosci kota, ale ten blad raczej nie ma szans na zanizenie oceny za takie ujecie.
Nie jestem ekspertem od zdiec. Ba, jestem kompletnym amatorem. Ale to zdiecie jest bardzo ladne na moje oko. Moze brakuje tutaj 300 efektow o dziwnych nazwach, i jest 300 bledow. Ale ja moge sie przyczepic tylko do tego ze kotek jest troche nieostry. Krzaczki w dali fajnie wyszla i widac ze nie ona jest glownym motywem. Barwy sa idealne. Piekna zielen natury i bialy kot. No i wielki plus za ujecie. On tam raczej caly dzien nie siedzial w tej pozycji wiec miales pewine chwile.
Ogolnie zdiecie oceniam na 6, bo dla mnie nie wazne jest jak jest zrobione to zdieice, ale JAKIE jest to zdiecie. Szkoda nieostrosci kota, ale ten blad raczej nie ma szans na zanizenie oceny za takie ujecie.
dópa
-
- Marynarz
- Numer GG: 3827239
- Kontakt:
Kicz ale lubię koty więc wystawiam 4
BTW: załatw sobie aparat z autofocusem to następnym razem kot nie bedzie rozmazany z powodu tego, że trzęsły Ci się ręce.
BTW: załatw sobie aparat z autofocusem to następnym razem kot nie bedzie rozmazany z powodu tego, że trzęsły Ci się ręce.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
Ładna głębia ostrości, dobra ekspozycja i sympatyczny temat, ale poruszenie dyskwalifikuje.
AF jedynie automatycznie ustawia ostrość na danym obiekcie, ale jeśli ten obiekt (bądź aparat) znacząco poruszy się w czasie naświetlania, to i tak będzie rozmazany.
AF nie ma nic do rzeczy, jeśli chodzi o drżenie rąk (a w tym wypadku o ruchomy obiekt). Ruchomy obiekt zatrzyma nam tylko krótki czas migawki. Na drżenie rąk nadaje się funkcja stabilizacji obrazu, albo po prostu statyw.Cain pisze:załatw sobie aparat z autofocusem to następnym razem kot nie bedzie rozmazany z powodu tego, że trzęsły Ci się ręce.
AF jedynie automatycznie ustawia ostrość na danym obiekcie, ale jeśli ten obiekt (bądź aparat) znacząco poruszy się w czasie naświetlania, to i tak będzie rozmazany.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
-
- Tawerniak
- Numer GG: 1655216
- Kontakt:
Szybko musiał kociak złazić skoro 1/160 go rozmyła tak.
Azrael, następnym razem spróbuj robić zdjęcia trybem tematycznym "sport", jeśli masz coś takiego.
Co do kadru to oddaliłbym się nieco by troszkę więcej kotka złapać i nieco w lewo bo listek w prawym górnym rogu poza chaosem nic nie wprowadza wg mnie.
Azrael, następnym razem spróbuj robić zdjęcia trybem tematycznym "sport", jeśli masz coś takiego.
Co do kadru to oddaliłbym się nieco by troszkę więcej kotka złapać i nieco w lewo bo listek w prawym górnym rogu poza chaosem nic nie wprowadza wg mnie.
-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Listak szczerze mówiąc nie zauważyłem... kotka umyślnie tyle do zdjęcia wpuściłem, mi wydawało się to ładne.
To zdjęcie było "robione w sporcie", ale mimo to "nie poszło".
To zdjęcie było "robione w sporcie", ale mimo to "nie poszło".
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie