Wielki Turniej Erystyczny
Regulamin forum
Na tym forum mogą pisać wyłącznie osoby biorące udział w turnieju. Zalogowani użytkownicy mogą głosować na swoich faworytów.
Na tym forum mogą pisać wyłącznie osoby biorące udział w turnieju. Zalogowani użytkownicy mogą głosować na swoich faworytów.
-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
Re: Wielki Turniej Erystyczny
@MAd, nieprawda. Do udowodnienia równości nie możesz użyć tych samych argumentów co dla dwóch pozostałych przypadków. To co pasuje do skrajności, nie pasuje do drogi zrównoważonej. Do tego pisanie o równości wymusza przynudzanie. Ciężej jest ciekawie i z ogniem udowadniać równość rzeczy. O wiele łatwiej się w takim przypadku operuje skrajnościami. Dla dwóch równych przeciwników, taki niezbalansowany podział może zdecydować o wygranej lub przegranej.
Ogólnie masz sporo racji, ale nie w tym przypadku ;p IMO oba poglądy jakie tam przydzieliłem są równie łatwe do obronienia - dop. MP
Przesadzacie z tym walkowerem. Nigdzie nie ma przykazu, że spór ma mieć dokładnie po 10 postów. To jest tylko maksymalna ilość. Jeśli ktoś wcześniej udowodni swoje racje, to może się wycofać, wiedząc, że nie musi już dodawać. To zwykłe zagranie taktyczne, faktycznie nieładne, ale normalne. Lepiej w końcu odejść w momencie jak się wygrywa znaczną przewagą, niż kontynuować i dać szansę przeciwnikowi.
Ogólnie masz sporo racji, ale nie w tym przypadku ;p IMO oba poglądy jakie tam przydzieliłem są równie łatwe do obronienia - dop. MP
Przesadzacie z tym walkowerem. Nigdzie nie ma przykazu, że spór ma mieć dokładnie po 10 postów. To jest tylko maksymalna ilość. Jeśli ktoś wcześniej udowodni swoje racje, to może się wycofać, wiedząc, że nie musi już dodawać. To zwykłe zagranie taktyczne, faktycznie nieładne, ale normalne. Lepiej w końcu odejść w momencie jak się wygrywa znaczną przewagą, niż kontynuować i dać szansę przeciwnikowi.
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
No okej. Ale niech chociaż powie, że uważa to za koniec dyskusji, z powodów takich i takich, oraz da przeciwnikowi możliwość wytłumaczenia, czy rozwinięcia swojego wpisu. Brak odpowiedzi to ucieczka od dyskusji i nie ma tutaj żadnego wytłumaczenia.fds pisze:Przesadzacie z tym walkowerem. Nigdzie nie ma przykazu, że spór ma mieć dokładnie po 10 postów. To jest tylko maksymalna ilość. Jeśli ktoś wcześniej udowodni swoje racje, to może się wycofać, wiedząc, że nie musi już dodawać. To zwykłe zagranie taktyczne, faktycznie nieładne, ale normalne. Lepiej w końcu odejść w momencie jak się wygrywa znaczną przewagą, niż kontynuować i dać szansę przeciwnikowi.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Tawerniany Księgarz
- Numer GG: 9053067
Ech, Alucard, mogłeś bez problemu wygrać ten spór. Prowadziłeś póki nie napisałem tego ostatniego posta (pomińmy fakt, że z powodu wczesnej pory i niejakiego braku kontaktu z rzeczywistością schrzaniłem jeden z argumentów ). Co się stało?
"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
OSO ?! A ja się spodziewalem kogoś innego
Po pierwsze przepraszam, że zakończyłem bez usprawiedliwiania, ale całą dobę spędziłem w Krakowie nie będąc ani razu na mieszkaniu (spotkałem się z dziewczyną) więc nie dałem rady odpisać. Przepraszam, że nie uprzedziłem.
Po drugie- dziękuje za ciekawą rozmowę. Naprawdę, spodobało mi sie kłócenie z tobą. Szczególnie interesujące było przybranie twarzy kogoś, kim sie nie jest, ironia potrzebna do traktowania przeciwnika z przymróżeniem oka i złośliwosć Świetnie mi sie rozmawiało, tym bardziej, że przeciwnik wymagający.
Po trzecie- Wolna muzyka... szczerze mówiąc wolałem twoją stronę i przez pewien czas nie miałem pojęcia, jak argumentować moją stronę.
Cieszę się, że zostałem jakoś doceniony i nawet początkowo porządnie prowadziłem.
Gratuluje zwycięzcy i życzę powodzenia w następnych etapach
Po pierwsze przepraszam, że zakończyłem bez usprawiedliwiania, ale całą dobę spędziłem w Krakowie nie będąc ani razu na mieszkaniu (spotkałem się z dziewczyną) więc nie dałem rady odpisać. Przepraszam, że nie uprzedziłem.
Po drugie- dziękuje za ciekawą rozmowę. Naprawdę, spodobało mi sie kłócenie z tobą. Szczególnie interesujące było przybranie twarzy kogoś, kim sie nie jest, ironia potrzebna do traktowania przeciwnika z przymróżeniem oka i złośliwosć Świetnie mi sie rozmawiało, tym bardziej, że przeciwnik wymagający.
Po trzecie- Wolna muzyka... szczerze mówiąc wolałem twoją stronę i przez pewien czas nie miałem pojęcia, jak argumentować moją stronę.
Cieszę się, że zostałem jakoś doceniony i nawet początkowo porządnie prowadziłem.
Gratuluje zwycięzcy i życzę powodzenia w następnych etapach
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica
-
- Tawerniany Księgarz
Oj, dałeś mi popalić, dałeś. I dzięki Ci za to Początkowo myślałem, że pójdzie łatwiej, ale też w pewnym momencie zorientowałem się, że tak naprawdę nie mam żadnego porządnego argumentu. Nie sądziłem, że to wygram, chociaż miałem ochotę jeszcze pomarudzić (łącznie z zasugerowaniem wspomnianego przez Ciebie powrotu do bębenków ).
No, a teraz mogę w spokoju przyznać, że w odtwarzaczu mam właśnie wolne i spokojne rytmy.
No, a teraz mogę w spokoju przyznać, że w odtwarzaczu mam właśnie wolne i spokojne rytmy.
"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."
-
- Marynarz
- Numer GG: 2363991
hmm, nastąpiła niejaka przerwa ... no i mam pytanie - czy turniej zostanie wznowiony? po krótkim sparringu czas by było przejść do poważnych rozgrywek
DUB W NOSIE !
Sprawozdania z Drugich Międzynarodowych Warsztatów na Temat Nagich Myszy
-
- Arcymod Tawerniany
Będzie, będzie - przerwę zrobiłem, żeby się nie przyjadło ;p
-
- Majtek
Za kolejny temat proponuję obrać na celownik długość postów w sesjach PBF
-
- Tawerniany Che Wiewióra
Po co? Świeży temat, nudziarstwo by było, samo kopiowanie.liego pisze:Za kolejny temat proponuję obrać na celownik długość postów w sesjach PBF
-
- Majtek
Skoro chcecie zrobić turniej na temat długości postów w sesjach, to może by podkręcić poziom trudności? Osoby, które normalnie są przeciw długim postom miałyby wykazać, że długie posty są lepsze, a osoby, które uważają, że długie posty są super i git musiałyby przekonać publikę, że długie posty są beznadziejne.
Innymi słowy - zamiana miejsc.
Innymi słowy - zamiana miejsc.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Pierwsza sprawa: liego raczej wyrażał się z dość sporą dawką dystansu i ironii, innymi słowy: żartował. Po drugie - na świeże tematy dyskutuje się - jak zauważył fds - mało oryginalnie. Po trzecie - taka zamiana miejsc byłaby zagrożeniem dla anonimowości uczestników, czyli dla bezstronności sędziów (alias publiczności). Gdyby bowiem przyjąć założenie, że strony wybiera się z myślą o konkretnych osobach i ich postawach, na tej podstawie można by przynajmniej ograniczyć grupę podejrzanych. A to często wystarczy.
-
- Majtek
No nie gadaj.Tevery Best pisze:Pierwsza sprawa: liego raczej wyrażał się z dość sporą dawką dystansu i ironii, innymi słowy: żartował.
Ach, ale pomyśl o tej adrenalinie, gdy próbujesz bronić strony, której nie przyznajesz racji ;pPo trzecie - taka zamiana miejsc byłaby zagrożeniem dla anonimowości uczestników, czyli dla bezstronności sędziów (alias publiczności). Gdyby bowiem przyjąć założenie, że strony wybiera się z myślą o konkretnych osobach i ich postawach, na tej podstawie można by przynajmniej ograniczyć grupę podejrzanych. A to często wystarczy.
[Jest na tym forum taki bajer jak wygaszanie postów?]
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Na to można trafić bez zbytniego wysiłku i bez swoistej predestynacji, jaką proponujesz. Wystarczy mieć pecha w losowaniu. No i, szczerze mówiąc, muszę ci przyznać rację - bycie adwokatem diabła to fajna sprawa. Do czasu, niestety.
-
- Tawerniany Księgarz
Khem...
Nie to, żebym się czepiał, ale niedługo ta przerwa przekroczy czas poświęcony na turniej do tej pory. Ludu, walczmy o nasze igrzyska!
Nie to, żebym się czepiał, ale niedługo ta przerwa przekroczy czas poświęcony na turniej do tej pory. Ludu, walczmy o nasze igrzyska!
-
- Arcymod Tawerniany
W nadchodzącym tygodniu ruszamy na nowo - osoby, które jeszcze nie walczyły proszone są o wysłanie PMki kiedy najszybciej mogą zacząć - tak będzie sprawniej ;p
-
- Marynarz
- Numer GG: 2363991
anytime, anywhere
DUB W NOSIE !
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
MAd, tyczy się to też osób, które chciały by dołączyć do zabawy?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Mafia Radioaktywnych Krów