Łącznie mam 3 karty postaci. Dziś będę przesyłać na PW uwagi co do nich.
[FullMetal Alchemist] Zasada równoważnej wymiany

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
Re: [FullMetal Alchemist] Zasada równoważnej wymiany
Uch, przeczytałam kartę postaci Kaw. Szczegółowe uwagi przekażę na PW, ogólnie powiem, że zapowiada się nieźle
Ale tak "kuchnia własna" mnie przeraża
Mam się bac?

-
Kawairashii
- Bombardier

- Numer GG: 1074973
Tak myślałam że się spodoba, historia częściowo poparta biografią prawdziwej osoby, do tego ciągle żyjącej ^^ mój kochany diadziunio, jak ja uwielbiam słuchać jego opowiastek.
Jak to kiedyś zrobił fotkę upadającego Kulikowa, podczas wejścia po zniszczonej trapie na jeden z okrętów, a tu na ucho napotkał na komentarz, Panie P... niech pan to wyśle do USA z podpisem "układ warszawski padł" hehe, i to wszystko jeszcze za jego trwania.
Czy jak to rzeczywiście chodził po cywilnemu na służbie. Inna historyjka przykład zastraszenia milicji w owych czasach, którzy podwozili go bez większych kłopotów z nienaganną uprzejmością. Jak niewiadomo o co chodziło, to lepiej żeby się nie interesować hehe.
Co do Laury to z tą kuchnią własną to taki dowcip ^^
Jak to kiedyś zrobił fotkę upadającego Kulikowa, podczas wejścia po zniszczonej trapie na jeden z okrętów, a tu na ucho napotkał na komentarz, Panie P... niech pan to wyśle do USA z podpisem "układ warszawski padł" hehe, i to wszystko jeszcze za jego trwania.
Czy jak to rzeczywiście chodził po cywilnemu na służbie. Inna historyjka przykład zastraszenia milicji w owych czasach, którzy podwozili go bez większych kłopotów z nienaganną uprzejmością. Jak niewiadomo o co chodziło, to lepiej żeby się nie interesować hehe.
Co do Laury to z tą kuchnią własną to taki dowcip ^^

-
Perzyn
- Bosman

- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Cóż, Kawairashii zawarła w karcie dowcip. Ja cię tu ostrzegę poważnie. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to sesję będzie można przetytułować na SteamPunk1920
. Kaw, o ile nie zmieniła konceptu, i Necron wnieśliby wkład mechaników, ja kowal-metalurg-alchemik (no i pewnie inni Alchemicy też się trafią) i BK - dziecko niespodzianka. Jeżeli zdołamy się dogadać to... świat już nigdy nie będzie taki sam
Polecam twej uwadze stronę 29 z Chromebook
.
Polecam twej uwadze stronę 29 z Chromebook
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Kawairashii
- Bombardier

Cyberpunk i Steampunk dwa ulubione światy, do kogo ten komentarz z 29 stronom chrombook'a?
Mniejsza z tym.. pytanie do WW, dostałaś trzy karty, są tam jacyś alchemicy? Nie chcę grać jedną z wielu mechaników
.
Mniejsza z tym.. pytanie do WW, dostałaś trzy karty, są tam jacyś alchemicy? Nie chcę grać jedną z wielu mechaników

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
Tak, są alchemicy. Jeden jest bardzo... Specyficzny (tak Perzyn, to do Ciebie
).

-
Plomiennoluski
- Mat

Hmm karta wlasnie przed chwila poszla, moze przejdzie
choc jak zwykle mam watpliwosci 
K.M.N.
Don't make me dance on your grave...

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
Komentarz o Chromebook był do Wilczycy, ale ponieważ twój udział będzie raczej nieodzowny dla realizacji tego co mi przyszło do głowy to sądzę, że dobrze by było jakbyś ty też rzuciła okiem.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Kawairashii
- Bombardier

Perzyn co do twojej propozycji, z poprzedniej strony.
Jeśli nadal nie jest to dla ciebie problemem, to wyślij mi swoją kartę.
Jeśli nadal nie jest to dla ciebie problemem, to wyślij mi swoją kartę.

-
Delf
- Marynarz

- Numer GG: 0
Nawet nie chcę mówić, że jestem zainteresowany, bo pewnie znowu się nie zbiorę na czas... 
Niemniej jednak pytanie jedno mam, odnośnie części "krąg wymagany". Mianowicie PA (a co za tym idzie byli PA i pewnie każdy na tyle inteligentny, żeby na to wpaść) mają często przygotowane kręgi do jakiejś konkretnej transmutacji (Mustang na rękawiczce, Kimblee we wnętrzach dłoni, itp.). Rozumiem, że takie coś jest dopuszczalne, przy odpowiednim uzasadnieniu?
Niemniej jednak pytanie jedno mam, odnośnie części "krąg wymagany". Mianowicie PA (a co za tym idzie byli PA i pewnie każdy na tyle inteligentny, żeby na to wpaść) mają często przygotowane kręgi do jakiejś konkretnej transmutacji (Mustang na rękawiczce, Kimblee we wnętrzach dłoni, itp.). Rozumiem, że takie coś jest dopuszczalne, przy odpowiednim uzasadnieniu?

-
necron1501
- Mat

- Numer GG: 10328396
Karta już gotowa tylko przedyskutować z Kaw i gotowe.
@Kawairashii fajnego miałaś dziadka
@Kawairashii fajnego miałaś dziadka

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
@Delf: Owszem dopuszczalne, aczkolwiek dotyczyć on będzie jedynie jednego rodzaju transmutacji (tak jak w przypadku Roya i tego drugiego).

-
Grim
- Marynarz

Czy może być tak, że ktoś specjalizuje się w dwóch rodzajach transmutacji? Np: żelaznej kończyny (vide Ed) oraz drugiego konkretnego rodzaju związanego z zupełnie innym żywiołem? (np: Wodą)
For Honor & BIG Money!

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
Grim - sądzę, że o ile nie będziesz kombinował jakiś przesadnie wymyślnych sztuczek to transmutacja kończyny swobodnie zmieści się jako ogólna. Na przykład moja postać jest metalurgiem (podejrzewam, że w tych kręgach nawet dość sławnym), ale potrafi też robić amunicję a do tego potrzeba prochu, lecz ten nie jest zbyt trudny do zrobienia. Ogółem, musisz bardziej doceniać alchemię ogólną.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Grim
- Marynarz

No bo wiesz... Zamierzam zrobić chirurga, a walce te.. hmm... narzędzia byłyby dość ciekawe...
. Pzoa tym to lekarz, iwęc myslałem nad bardziej medyczną transmutacją, jak rozrzedzanie krwi, w celu kliwidacji zatorów, blokowanie jej w miejscu rany czy zwyczajne gotowanie kogoś od środka..x]
For Honor & BIG Money!

-
Kawairashii
- Bombardier

Może substancje halucynogenne, albo bustery. Alchemik bawiący się w drinki energetyzujące hehe. W końcu co za dużo to niezdrowo.

-
necron1501
- Mat

- Numer GG: 10328396
WW umarła śmiercią tragiczną czytając moją kartę postaci czy jak???
Kiedy zaczniemy???
Kiedy zaczniemy???

-
Plomiennoluski
- Mat

Nie spojrzala na PW z moja karta, zwiesila glowe i tak jej zostalo, bo pelni ostatnio nie bylo wiec to jeszcze nie ta pora miesiaca
spokojnie, w WW trzeba wierzyc, zabiegana istotka, ma wiele na glowie, nawet pomimo uzywania tego samego szamponu co Angua ze Strazy
generalnie cierpliwosc doradzana, to moze cos sie ruszy 
K.M.N.