Gry komputerowe ogólnie

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Gry komputerowe ogólnie

Post autor: Azrael »

http://www.timesonline.co.uk/tol/commen ... 211999.ece

Autorka tego tekstu twierdzi, że gry komputerowe to "Łamigłówka szatana"... z tego co zrozumiałem twierdzi między innymi, że: "nawet podczas oglądania kreskówki dzieci uczą sie humoru, życia i rozwijają swoje wnętrze, natomiast gdy dzieci grają w gre to rodzice nie mówią idź poczytaj książkę, albo wzbogać swoje wnętrze" :mrgreen:
Tłumaczenie cienkie, ale sens ten sam... a wiecie co jest najlepsze? Opiera swoje spostrzeżenia tylko i wyłącznie na własnych dzieciach... :lol: :mrgreen: :lol:

Jak ich nie potrafi wychować... :roll: :roll: :roll: :roll:
I found myself thinking: oh, why can't they just sit down nicely and watch TV for a bit?
Jezuuu.... tak się składa, że oprócz programów edukacyjnych w TV lecą przeważnie gorsze rzeczy niż w grach... pomijając fakt, że podczas grania nawet minimalna dawka ludzkiej interwencji jest potrzebna... trzeba myśleć, a nawet... (amerykanie niech nie czytają) RUSZAĆ PALCAMI! :mrgreen: :roll:
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Ogólnie artykuł ssie jak najęty, a jego głupota sięga granic. A nawet programy edukacyjne w TV robią z mózgu gorszą sieczkę, niż kombajn zbożowy w SimFarmie :P. Ale tak to jest, jak ma się parcie na szkło, święte przekonanie o swojej wyższości, no i wreszcie dostęp do mass mediów. Radzę zignorować.
Obelix
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6330570
Kontakt:

Post autor: Obelix »

Takimi rzeczami nie warto się przejmowac a samego artykułu nawet nie ruszyłem, bo mam głęboko tam gdzie światło nie dociera że kolejny Prof. S.Jonalizm wyraził swoją opinię na ten temat, że zawsze winne są gry.

Ale co ci ludzie do diabła myślą, było już pare razy tak że jak człowiek popełnił poważne przestępstwo to jeśli powiedział że "głosy z gier mu kazały" to nawet nikt nie zwracał uwagi na to że Alkohol/Fajki/Narkotyki były w obiegu przez 24h przed czynem bo od razu wszyscy rzucają się na gry.

To tak samo sensowne jak puszczanie Stairway To Heaven Zeppelinów od tyłu i gadanie że tam satanistyczne treści są,
Już widze jak Robert Plant wrzeszczy "Szzaaaaaataaaannnnn" a potem mu wychodzi "and she buying the stairway to heaven", tle samo sensu w jednym co i drugim czyli nic, a Prof. S.Jonaliści też mówili że Zeppeliny to szatanowce i i tak nikt ich nie słuchał - po co słuchac kolejnych Prof. S.Jonalistów?
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Słaba sprzedaż Crysisa spowodowała, że na 99% gra ukaże się też na PS3 i Xboxa 360. W zakończonym roku sprzedaż gier na PC była na samym szarym końcu. Nie piszę tego na zasadzie prowadzenia wojny, tylko po prostu chcę pokazać, że stety/niestety już nawet FPPy nie mają racji bytu na PC, w starciach z konkurencją na konsolach...

Z innych informacji - PErsona 3 będzie w Europie! ;)
Har Har Har
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

I nie dziwne. Crysis tak pojechal z wymaganiami ze masakra. Malo kogo stac zeby go odpalic na full ustawieniach. 4gb ramu i dwa 8800gtx to troche przegiecie. No ale graficznie i technologicznie to inne produkcje mu dorownaja za 2 lata heh. Tylko jaki jest sens wydawania gry o dwa lata za wczesnie... A taki np. DoD: MW kopie tylki nawet na srednim sprzecie hehehe.
Kolo ode mnie z pracy rypie w WarHawka onlajnowwe taka, i wyglada w pracy jak trup i narzeka ze nie ma czasu na inne gry hiehie. I sie wkurza na sensory w padzie, bo smiesznie wyglada jak macha lapami. Kurde ja nawet nie wiedzialem wczasniej ze ps3 ma taki bajer. Musze do BF2 sobie sprawic takiego pada, to bede masta mysliwcow.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

nie wiedziałeś o Tiltcie ;p ? nom a Warhawk :smile: dla mnie genialan gra i bardzo mnie cieszy, że Sony stale ją supportuje. A czy Crysis wyszedł 2 lata za wcześnie? Hmmm...jeżeli tak to choćbny taki Uncharted na PS3 też, bo graficznie to ta sama liga. Problemem Crysisa jak sam mówisz był brak optymalizacji. I zapłacili za niego. Teraz pytanie czy przyłożą się do konwersji, czy zrobią ją po łebkach, żeby szybko wyciągnąć kasę...
Har Har Har
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Sorry, ale do jednego sie przyczepie. Graficznie to Crysis jest sam w swojej klasie i jeszcze dlugo bedzie. I nie mowie o pc a o calym rynku.
I co by nie mowic to i tak jest zajebista giera, choc rewolucja niestety tylko graficzna. Bo oprocz grafy nic nowego niestety nie wnosi.
A tak ogolnie to sie na BioShocka napalilem poteznie. Nie wiem jak to zrobie ale postaram sie w miesiac (sam w chacie :D) przejsc Modern Warfare, Wiedzmina, BioShocka, STALKERa, Call of Juarez i jak dam rade to jeszcze Call of Cthulhu... Najwyzej nie bede spal hehe.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Szelmon pisze:I nie dziwne. Crysis tak pojechal z wymaganiami ze masakra. Malo kogo stac zeby go odpalic na full ustawieniach. 4gb ramu i dwa 8800gtx to troche przegiecie.
Tak, a widzieliście wymagania Assassins Creed na PC? Biją Crysisa na głowę. Ostatnio nawet Ubisoft przesunął datę premiery AC o miesiąc, a wszyscy się modlą o to, żeby przyczyną tego była optymalizacja kodu.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Szczerze w to watpie, ze bija Crysisa na glowe. Co innego bardzo wysokie wymagania, co innego wymagania nierealne. Crysis ma nierealne. I to jakie wymagania sa podane na pudelku to wielki ch**. Ludzie chca pelnych detali. A jak ktos ma kompa na ktorym wszystko inne smiga na full jak ta lala, to dla jednej gry nie zmieni sprzetu. Wydac na sama grafe ok. 1000euro* to sorry, dla 95% ludnosci na swiecie jest nierealne ;P I na proc niewiele mniej. To oczywiscie tylko jesli chodzi o max detale. Jak sie producent pyta redaktora z duzego pisma branzowego czy beda mieli na czym gre odpalic w redakcji, to cos jest nie tak. A z asasins creed zobaczymy jak wyjdzie, czy bedzie bil na glowe. Oby nie ;P

Crysis i na srednich ustawieniach wyglada cudownie tak na marginesie.

edit:
* No ok troche mniej, najtanszy 8800gtx to:
GeForce 8800 GTX EVGA 768MB: 1659,- zł (http://www.komputronik.pl)
Razy dwa = 3318 PLN, o ile ktos nie ma plyty gl. pod dwie grafy to jeszcze nowa mamusia i wychodzi na to ze NIKT o zdrowych zmyslach nie wladuje tyle siana w gre.
I dlatego sie Crysis chujawo sprzedal.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Oto oficjalne minimalne wymagania Assassins Creed na PC:

Procesor: dwurdzeniowy 2.6 GHz Intel Pentium D lub AMD Athlon 64 X2 3800+ (zalecane Intel Core 2 Duo 2.2 GHz lub AMD Athlon 64 X2 4400+ bądź lepsze)
RAM: 2 GB (zalecane 3 GB)
Karta grafiki: 256 MB kompatybilna z DirectX 10.0 lub DirectX 9.0 z Shader Model 3.0 lub lepszymi (karta z pamięcią 512 MB jest zalecana)*
Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0 lub 10.0
DirectX: biblioteki DirectX 10.0 (będą na dysku z grą)
DVD-ROM: napęd DVD-ROM dual-layer
Dysk twardy: 12 GB wolnego miejsca

Jakby ktoś się pytał, to oficjalne minimum Crysisa:

Procesor: 2,8 GHz dla XP, 3,2 GHz dla Visty
RAM: 1 GB dla XP, 1,5 GB dla Visty
GPU: 256 MB, Wspierane układy: NVIDIA GeForce 6800 GT lub lepszy, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro dla Visty) lub lepszy

Ubisoft musi coś zrobić z AC, bo inaczej po prostu nie sprzeda mu się ta gra. Jak to Pita zauważył kiedyś - taniej będzie kupić konsolę niż rozbudowywać PC.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

BAZYL pisze:Oto oficjalne minimalne wymagania Assassins Creed na PC
Zalecane, znaczy ze wg. tworcow uciagna gre na full wypasie. Tak ja rozumiec ;)

BAZYL pisze:Jakby ktoś się pytał, to oficjalne minimum Crysisa:

Procesor: 2,8 GHz dla XP, 3,2 GHz dla Visty
RAM: 1 GB dla XP, 1,5 GB dla Visty
GPU: 256 MB, Wspierane układy: NVIDIA GeForce 6800 GT lub lepszy, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro dla Visty) lub lepszy

LOL. A teraz porownaj to do tego (specyfikacja konieczna by z Crysisa wydusic wszystko):

"...co prawda najmocniejszy GeForce(z 768Mb pamieci) wystarczy pojedynczy, ale do niego przydaloby sie jeszcze 4GB ramu oraz... Intel Core 2 Quad Extreme QX6850"
to jest nieoficjalna rekomendacja chlopcow z Cryteka...
Zobaczcie ile kosztuje taki proc + taka karta. Za ta kase mozna od zera zlozyc spasionego kompa.
BAZYL pisze:Ubisoft musi coś zrobić z AC, bo inaczej po prostu nie sprzeda mu się ta gra. Jak to Pita zauważył kiedyś - taniej będzie kupić konsolę niż rozbudowywać PC.
A kiedy nie bylo taniej?? Hehe.
Azrael
Bosman
Bosman

Gdzieś był temat o Bioschocku, ale nie mogę go znaleźć, więc napiszę o tym tutaj.

Będzie ekranizacja Bioschock'a!!! A biorąc pod uwagę, kto się za nią bierze może być pierwsza udana ekranizacja gry ^^.
http://www.filmweb.pl/%22BioShock%22+w+ ... s,id=43018
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Był o tym news na Tawernie. Myślę więc, że ci, którzy regularnie czytają nagłówki z RSS - a, wiedzą już o tym, co chciałeś im przekazać. A poza tym popraw ten link.
cwany-lis
Majtek
Majtek

Post autor: cwany-lis »

terefere Mortal Kombat był udaną ekranizacją :mrgreen: i Silent Hill, podobno Hitman też nietęgi - tylko czy udana ekranizacja to taka gdzie być być wierną pierwowzorowi uwypukla się growe idiotyzmy i mielizny fabularne ? nie licząc Cichego Wzgórza [chociaż ...] dotychczasowe gry zaadaptowane na ekran są bardzo na bakier z logiką i sensem :P
Obrazek
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

o tak, MK jako film jest równie debilny jak gra, bardoz udana ekranizacja. SH zdecydowanie najlepszy.

z innej beczki: luźne przemyslenia na temat trzeciej części God of War
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman

Najlepszą ekranizacją gry byłby Pitch Black, gdyby tylko wyszedł jakieś trzy lata później ;)

Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Obrazek

KLIK

Eviva l'arte!

Beyond Good & Evil 2 ;)
Har Har Har
ODPOWIEDZ