Zagrajmy w multiplayera

Miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące gier sieciowych.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Re: cRPG multiplayer.

Post autor: Pita »

Spodziewam się, że pytasz jedynie o gry na PC, więc konsolowych tytułów nie wymieniam...

Darkstone - diablowiec miły i całkiem ciekawy

Seria Phantasy Star Online - tutaj mozna sie bawic rowniez w sieci na wieksza skale, cala seria osadzona jest w klimacie sci-fic i bardzo mi się podoba. Przy okazji zapisała się złotymi literami jako pierwsza na konsole gra RPG online. Na PC polecam szczególnie pierwszą częśc

Lionheart - ujdzie w tłoku

Mody do Warcrafta 3 - znajdziesz wśród nich wiele, które zrobią z niego prawie diablo

całe masy indieRPGów jak seria Avernum, czy Exile, to spadkobiercy Baldurów tylko gry NIEZALEŻNE, dlatego wielu "smakoszY" co to nie tykają się np konsol a pieprzą głupoty o rynku nawet nie wiedzą o ich istnieniu. Ja polecam obie serie, są świetne, ale trzeba trochę w nie uczyć się grać :)

PS: może jak zainstalujesz Hellfire do Diablo 1 będzie działało poprawnie...
Har Har Har
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Evil island ;] imo greatest gra na lanparty z gatunku crpg, ale ja wole na tego typu imprezach pograć w serious sama: secound encounter ;]
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Oooo! Jak ktoś chce pograć w EI, to ja jestem chętny :) Tylko, ^%*E$, pierwsza płytka chyba porysowana i sie nie zainstaluje... :/

Mój pierwszy cRPG... Też polecam :)

Jak chcecie się umówić na konkretną sesję lanparty to poszukajcie tematu "cRPG na sieci" czy jakoś tak...

A ja na serio polecam NWN :) I Disciples 2. A tak to nie wiem :/
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Disciples nie jest czystym cRPGiem takie podciąganie go jest równie grubymi nićmi szyte co wymienienie tutaj Herosów i Age of Wonders...
Har Har Har
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8533882

Post autor: Mr.Ofca »

Chodzi mi oczywiscie o gry na PC. Szczeze powiem ze gry ktore wymienil Pita, niewiele mi mowia. Po sieci znam jedynie EI, ale po sieci probowalismy jedynie w 2 osoby i poziom trudnosci byl za duzy :/ (nudno bic 1 pol-bosa 10 minut). Ale dziekuje. Oczywiscie sprawdze tytuly. A lionheart jest po sieci? Bo zdawalo mi sie ze nie :/. No i jakos nigdzie nie moge znalezc tej gry :(.

Co do disciples i innych strategio-rpg tez juz przechodzilismy. Chodzi mi raczej o tytuly w ktore gra sie minimum ze 2-3 dni, tymi samymi postaciami. W disciples zmienialo sie to co mape.

A serious sam SE... Bajeczka. Przeszedlem to z 2 kolegami na 1 kompie! Tak. To jeat mozliwe :P. 1 osoba gra tylko myszka a 2 tylko klawiatura :P. Najlepsze jest to ze przeszlismy to w 1 dzien, bez przerw :P.

Pozdrawiam. Mr.Ofca.
dópa
vorador
Pomywacz
Numer GG: 0

Re: NWN (i inne cRPG) po sieci - rekrutacja

Post autor: vorador »

Raulin, ja mam wszystko to co wymieniles i czesto pogrywam w Titan. Loki odpada bo to źle napisana gra, tnie się bez powodów na sprzęcie, na którym nie powinna się ciąć. Z_kolei diablo mi obrzydło.
vorador
Pomywacz

Re: cRPG multiplayer

Moim zdaniem IWD 2 jest swietny jako gra na multi. Hmmm DS 2 polecam na_pewno fajna zabawa. Mam tez NWN 2 ale podstawka to kaszana a nie znam fajnych modów więc na_pewno nie będę grał tej biednej kampanii. Zamiast Disciplies 2 polecam Heroes 4 swietna gra sieciowa.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Mr.Ofca pisze:A lionheart jest po sieci? Bo zdawalo mi sie ze nie :/. No i jakos nigdzie nie moge znalezc tej gry :(.
a tu bije sie w piers bo mozliwe ze uzywalem jakis modow/programow. Jezeli tak prosze pokornie o wybaczenie hehe ;p

No i chyba Fallout Tactics nie? Wczesne UFO moze... I kilka indie RPGow... a nie z gatunku polecam Stronghold - pierwszy, oryginalny, Turoka 2, oraz wspomianane SSy :)
Har Har Har
vorador
Pomywacz

Lionheart na 100% posiada tryb multi sam w niego grałem. Przypomina on nieporadne diablo :D.
Dioskias
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Dioskias »

Według mnie gry cRPG przez neta to świetna sprawa. Ja się nie mogę doczekać multiplayera do Gothica :D będzie świetna zabawa :D :D :D
....:::Walka człowieka przeciwko władzy, jest walką pamięci przeciw zapomnieniu:::....
Ughan
Szczur Lądowy
Numer GG: 9140804

Multiplayer w BG2 + ToB

Post autor: Ughan »

Witam wszystkich, załozyłem ten teamt, ponieważ potrzebuje kilku graczy do druzyny w BG2 + ToB.

Wymagana jest znajomosc gry oraz umiejetnosc grania w nią( nie, ze przyjmuje tylko jakichs expertów).

Wszelkich zainteresowanych proszę o zgłaszanie sie na moje gg(9140804) lub pisanie w tymże temacie.
Sihamaah
Bosman
Bosman

Re: Multiplayer w BG2 + ToB

Akurat też szukałem kogoś do gry :) Z chęcią się dołączę, jako powiedzmy kapłan. Kto jeszcze chętny?
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Czy to nie podlega np. pod temat "cRPG przez sieć?", albo ew. Baldurs Gate? Po co zaśmiecać forum.

Ja hm... umiem grać, choć jestem nowicjuszem. (no niby już kiedyś grałem... 8 lat temu?) Jeśli przyjęta zostanie osoba która potrafi tylko klikać myszką na wroga to się zgłaszam. (a że nie za dobrze gram, to jako wojownik)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Ughan
Szczur Lądowy

No to rozumiem, ze Ty Sihamaah dołaczasz do mojego teamu ?:P
A co do Ciebie Azrael, to z chęcią, i jesli móglbys, to odswierz sobie troszke baldura i jesli móglbys to mi na pw wyslij gg ;)
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Mam Baldura odświerzonego, tylko że gram w niego odpoczątku (jeszcze do Naskhell nie dotarłem).

Odezwę się.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Ughan
Szczur Lądowy

Widze, ze ty mówisz o 1 a ja o 2 :P
Sihamaah
Bosman
Bosman

Jak już wiesz z gadugadu, dołączam :P

Az, gramy w dwójkę. Ale w jedynkę też bym chciał...
ODPOWIEDZ