Muzyka duszy... sesji

-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
Re: Muzyka duszy... sesji
Karczmarz - z typowo wojennej muzyki to mogę polecić OST z Supreme Commandera - żadnych śpiewów a wszystko wykonane przez poważną orkiestrę symfoniczną , mogę podać ci link do forum fanowskiego gdzie są te wszystkie piosenki spakowane w 3 rary (part) ale wymaga to rejestracji, więc jak ci to nie przeszkadza to zarejestruj się na forum http://www.supremecommander.pl/ i znajdziesz to w downloadzie.
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars

- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0
Na spokojnych sesjach mroczno-spirytualnych słuchamy ostatnio Hexentanz, Dead Can Dance, Soil Bleeds Black. Niby banalne, ale działa jak cholera.

-
- Szczur Lądowy
Re: Mistrz Gry - porady
A mam też 2 pytanie. Jaka muzyka najbardziej nadaje sie do gry.
Poniższe posty zostały wydzielone z innego wątku. - D-moon
Poniższe posty zostały wydzielone z innego wątku. - D-moon

-
- Bosman
Na to bardzo łatwo wpaść, wszyscy wymieniają folk(najcześciej jakieś celtyckie motywy), muzykę filmową(chociażby z LOTR'a, ale ona wydaje mi się być dosyć żuzyta, podobnie jak z gladiatora) no i instrumentalne kawałki powermetalowych kapel(najprostszy przykład zespołu to Blind Guradian[zaraz się na mnie ktoś rzuci że to nie powermetal, jakby co już się na tym nie znam])

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
oprócz Blind Guardiana (najlepiej płyta Forgoten Tales), to In Extremo, Tyr, Garmarnia, no i oczywiście Summoning (i np. utwór Khazad Dum, lub Land of the dead) dość dobre są sountracki z Wiedźmina, pozatym np. muzykę w Lineage II masz zapisaną w formacie Mp3, wystarczy ściągnąć gre, zainstalować i już masz, a kawałki są tam dość fajne 

"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów

-
- Majtek
Zależy tez od klimatu, bo na wakacjach często gram ze znajomymi przy zespołach zza wschodniej granicy
zajmujących się grą muzyki dawnej: Drolls czy Stary Olsa. To, że zdarzało się z tymi zespołami na żywo spotkać i pomachać mieczem to inna sprawa :p
Wśród moich znajomych jest wielu 'grajków' więc zawsze gitara lub dwie znajdą się na sesji bezproblemowo, nikt się nie krępuje chwytać za wiosło w odpowiednim momencie, żeby zanucić jakąś smętną balladę czy szybsze rytmy zagrzewające do walki.
Ostatnio natrafiłem także na piosenkę, która była podpisana jako pierwsza ścieżka z płyty "Empire Defenders" wydanej przez Warhammer Entertainments... Nawet nie miałem czasu, żeby za tym pogooglować, ale radzę sprawdzić. A nóż ten Graal istnieje
Atmosferę wprowadza naprawdę odpowiednią.
Zapomniałbym; na lżejsze chwile w sesji, czy może na sceny romantyczne - sami dobierzecie, gdzie pasuje - polecam płyty Enyi(Enya). Albumy z rodzaju "The Celts" - genialne.
Pozdrawiam

Wśród moich znajomych jest wielu 'grajków' więc zawsze gitara lub dwie znajdą się na sesji bezproblemowo, nikt się nie krępuje chwytać za wiosło w odpowiednim momencie, żeby zanucić jakąś smętną balladę czy szybsze rytmy zagrzewające do walki.
Ostatnio natrafiłem także na piosenkę, która była podpisana jako pierwsza ścieżka z płyty "Empire Defenders" wydanej przez Warhammer Entertainments... Nawet nie miałem czasu, żeby za tym pogooglować, ale radzę sprawdzić. A nóż ten Graal istnieje

Zapomniałbym; na lżejsze chwile w sesji, czy może na sceny romantyczne - sami dobierzecie, gdzie pasuje - polecam płyty Enyi(Enya). Albumy z rodzaju "The Celts" - genialne.
Pozdrawiam

-
- Chorąży
Jak juz o muzyce mowa to kiedys dawno na stronie http://www.neuroshima.org były do pobrania kilka albumów w klimatach post-apokaliptycznych świetnie nadających się na sesje np Neuroshimy. Między innymi znalazł sie tam zespół Lunatic Asulym. Rozpocząłem od sciagania płytki Neo-Messiah a że miałem wtedy słabego kompa i nie siedziałem długo przy nim, to nie sciagnąłem całego albumu (utwory ściągało ise pojedynczo). I tutaj taka prośba. Jezeli ktoś miałby tę płytkę to bardzo proszę dac ją gdzieś na rapida najlepiej i wysłać mi link na PW.
A coby za bardzo nie offtopować to ja jeszcze polecam taki klasyczny hard rock w stylu Alice Cooper, KISS, Motley Crue, Motorhead czy AC/DC do sesji w Stanach Zjednoczonych. Idealnie wpasowują się w te klimaty.
Do sesji bardziej starozytnych polecam cały gatunek folk metal. Mogę tu smiało wymienic zespoły takie jak Ensiferum, Korpiklaani, Finntroll, Trollfest, Turisas, XVI Dark Centuries czy Agalloch. Do takich sesji nadadzą sie równiez zespoły takie jak Summoning, In the Woods... czy Solefald.
Poza tym do bardziej klimatycznych sesji (podchodzących już do horroru) świetnie nada się drone. Czyli na przykład Sun O))) lub Ufomammut.
A coby za bardzo nie offtopować to ja jeszcze polecam taki klasyczny hard rock w stylu Alice Cooper, KISS, Motley Crue, Motorhead czy AC/DC do sesji w Stanach Zjednoczonych. Idealnie wpasowują się w te klimaty.
Do sesji bardziej starozytnych polecam cały gatunek folk metal. Mogę tu smiało wymienic zespoły takie jak Ensiferum, Korpiklaani, Finntroll, Trollfest, Turisas, XVI Dark Centuries czy Agalloch. Do takich sesji nadadzą sie równiez zespoły takie jak Summoning, In the Woods... czy Solefald.
Poza tym do bardziej klimatycznych sesji (podchodzących już do horroru) świetnie nada się drone. Czyli na przykład Sun O))) lub Ufomammut.
.

-
- Bombardier
- Kontakt:
Hmmm
Jeśli chodzi o muzę to zawsze polecam do Neuro/CP i wszystkich industrialowych klimatów Dark Ambient. Darmowa muza i to tyle, że starczy na bardzo długo, a niemal każdy kawałek jest wyśmienity na sesje.
Jeśli chodzi o muzę to zawsze polecam do Neuro/CP i wszystkich industrialowych klimatów Dark Ambient. Darmowa muza i to tyle, że starczy na bardzo długo, a niemal każdy kawałek jest wyśmienity na sesje.

-
- Marynarz
muszewpisac10znakow
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 lipca 2014, 10:25 przez Trankvilus, łącznie zmieniany 1 raz.
Koyaanisqatsi!

-
- Bosman
Dla klimatów nordyckich, krasnoludzkich i ogółem dekadenckiego Ragnarok i fin de siecle proponuję Vicking Rocka, a dokładniej prekursora- zespół Ultima Thule. Ma kilka naprawdę niezłych fajnych balladek i piosenek w północnych klimatach. Dodatkowo zespół Hel(tego to już ciężko sciągnąć).
A teraz jako że staram się wklimacić(znaczy przygotowac do sesji) w Dzikie Pola tu na forum żem jakieś dumki, piosnki i inne dziwne ukraińskie rzeczy zaczął słuchać.
A teraz jako że staram się wklimacić(znaczy przygotowac do sesji) w Dzikie Pola tu na forum żem jakieś dumki, piosnki i inne dziwne ukraińskie rzeczy zaczął słuchać.

-
- Szczur Lądowy
Ja najczęściej używam muzyki z gier i filmów.
Do zwykeago chodzenia jak i do karczmy pasuje muzyka z Twierdzy 2.
Natomiast do momentów grozy, Soundtrack z Draculi. Naprawdę genialny, chociaz mi się już troszkę przejadł.
A do walki to różnie, ale częśto z gladiatora itepe.
Pozdrawiam
Do zwykeago chodzenia jak i do karczmy pasuje muzyka z Twierdzy 2.
Natomiast do momentów grozy, Soundtrack z Draculi. Naprawdę genialny, chociaz mi się już troszkę przejadł.
A do walki to różnie, ale częśto z gladiatora itepe.
Pozdrawiam

-
- Chorąży
Brzoza pisze:Dla klimatów nordyckich, krasnoludzkich i ogółem dekadenckiego Ragnarok i fin de siecle proponuję Vicking Rocka, a dokładniej prekursora- zespół Ultima Thule. Ma kilka naprawdę niezłych fajnych balladek i piosenek w północnych klimatach. Dodatkowo zespół Hel(tego to już ciężko sciągnąć).
O, do tych klimatów sie jeszcze zespół Shaman łapie (ten Shaman, który później wyewoluował w Korpiklaani, ten Shjaman, który wydał 2 płyty: Idja i Shamaniac)
.

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
no i nie zapominaj o kampfarze
też polecam

"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"

-
- Bosman
Tak nie specjalnie, bo to metal, a ja mówiłem o vicking rocku.Deep pisze:Brzoza pisze:Dla klimatów nordyckich, krasnoludzkich i ogółem dekadenckiego Ragnarok i fin de siecle proponuję Vicking Rocka, a dokładniej prekursora- zespół Ultima Thule. Ma kilka naprawdę niezłych fajnych balladek i piosenek w północnych klimatach. Dodatkowo zespół Hel(tego to już ciężko sciągnąć).
O, do tych klimatów sie jeszcze zespół Shaman łapie (ten Shaman, który później wyewoluował w Korpiklaani, ten Shjaman, który wydał 2 płyty: Idja i Shamaniac)

-
- Chorąży
Shaman jest bardziej rockowy niż metalowyBrzoza pisze:Tak nie specjalnie, bo to metal, a ja mówiłem o vicking rocku.Deep pisze:Brzoza pisze:Dla klimatów nordyckich, krasnoludzkich i ogółem dekadenckiego Ragnarok i fin de siecle proponuję Vicking Rocka, a dokładniej prekursora- zespół Ultima Thule. Ma kilka naprawdę niezłych fajnych balladek i piosenek w północnych klimatach. Dodatkowo zespół Hel(tego to już ciężko sciągnąć).

.

-
- Szczur Lądowy
Podaliście mroczna muzykę a mi chodzi o taką podniosłą. Na przykład do walki coś takiego http://pl.youtube.com/watch?v=z9jY9GJZhww
a na jakieś podróże jakieś inne spokojniejsze.

-
- Chorąży
Chcesz epicką muzykę? Hans Zimmer, Summoning, Bal-Sagoth. Jak cos mi sie jeszcze epickiego przypomni to dopiszę.Koren pisze:Podaliście mroczna muzykę a mi chodzi o taką podniosłą. Na przykład do walki coś takiego http://pl.youtube.com/watch?v=z9jY9GJZhwwa na jakieś podróże jakieś inne spokojniejsze.
.