Wielki Turniej Erystyczny

Forum turniejowe.
Regulamin forum
Na tym forum mogą pisać wyłącznie osoby biorące udział w turnieju. Zalogowani użytkownicy mogą głosować na swoich faworytów.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Wielki Turniej Erystyczny

Post autor: krucaFuks »

Force pisze:A borg szkoda że sie nie rozpisał...
Raczej nawet nie podjął walki :P

Trochę mnie te personalia zaskoczyły, muszę przyznać. Szkoda, bo temat był naprawdę dobry do dyskusji (w końcu kilkanaście wieków już się o tym dyskutuje i sprawa nie została jednoznacznie rozstrzygnięta).
Obrazek Obrazek
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Wielkie polowanie na uczestników! Pobawmy się w posła Macierewicza i odgadnijmy, kto jest agentem "TawerniakX". Fajne hasło, nie?

Dobra, to teraz moje typy. Pod numerem 1 widzę BAZYLa - zaczął od paru zdań, po czym dzielnie odpierał argumenty - i to na jakiś "swój" sposób. Ten styl wypowiedzi pasuje mi do niego, w podobny sposób kontrargumentował swego czasu fdsa i Krucę. Jego antagonistą, Tawerniakiem2, jest IMO Phoven - wskazywałaby na niego emotka ;P, której używa z wyraźnym zamiłowaniem i wprawą. A poza tym parę postów wyżej określił Tawerniaka1 mianem "jednego z najsłabszych w turnieju". To do niego podobne. A co wy sądzicie na ten temat? Może waszym zdaniem absolutnie nie mam racji, a macie jakieś inne przekonujące dowody? Nie czekajcie, podzielcie się, agenci muszą zostać zdemaskowani!
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Borg, co się stało? Taki flegmolejny temat, normalnie... Chyba najbardziej by mi pasował z podanych tematów a i strona borga mi blisko w zasadzie :P Oj, przegrać w taki sposób, borg...
(Pewnie mi się oberwie, bo borg to jest na tym forum KTOŚ! :P)

Co do tego, że BAZYL jest Tawerniakiem1... Też mi się tak zdaje ;)
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

Stawiam swoją nerkę że krucaFuks jest albo T5 albo T6 już go kilka razy wiedziałem jak się tam szwendał... Jego przeciwnikiem jest Phoven...jest wygadany więc może mam racje.

T1 - Jaszczur jak się patrzy, zdradliwy i trujący :P
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 kwietnia 2008, 22:26 przez Force, łącznie zmieniany 1 raz.
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

T1 Bazyl? :D
chyba żartujecie...
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Szkoda borga. Ale fds jest jednym z moich faworytów tego turnieju. Myślę, że po prostu Kubie nie podpasował temat... Czy raczej strona w konflikcie... Choć ja uważam ten temat za prosty. Sądziłem raczej że to (z całym szacunkiem dla rzeczonego) Keyhell, który jest jednak trochę młodszy i bardziej podatny na tematy, które mu nie podchodzą. Ale jak pisałem - swoich podejrzeń nie ujawniam, bo potem okaże się, że się myliłem. Jak dotąd nie zgadłem nikogo z ujawnionych -_-

W gruncie rzeczy ten temat był bardzo podobny do tematu 1, można było powalczyć kopiując argumenty :D Choć z drugiej strony można było je odpierać kopiując kontrargumenty ;)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

A ja mam taką propozycję. Może po 10 - tym poście w danym starciu niech użytkownicy dodają jeszcze 11, w którym argumentowaliby do publiczności (na zasadzie: "Wygrałem spór, ponieważ..."). Moim zdaniem mogłoby to być dość ciekawe.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

A moim zdaniem jeśli chcą tak zrobić, to zrobią tak w 10 poście ;)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

@TB bez przesady, wbrew pozorom 10 postów to dość dużo. Zwykle flejmy mają mniej i tylko te "długie" przekraczają tę granicę. A borg nie miał wcale gorszej strony, akurat w tym wypadku obie są równe ;)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Nie mówię, że miał obiektywnie gorszą, bo dla mnie też są mniej więcej równe. Ale dla niego może i była gorsza...
Sihamaah
Bosman
Bosman

Tawerniak 8 pisze:Zaiste przekonał mnie ten wywód, jak nieprzymierzając seria z rosyjskiej "pepeszy". Szybko, dużo, ale mało celnie. Jak w FPS.
To jest Phoven i nawet to, że udaje, że nie umie stawiać poprawnie przecinków w dalszej części wypowiedzi go nie ukryje :P
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Jakbyście wszyscy mieli racje to musiałbym uczestniczyć w trzech sporach na raz. ;P
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Nie Ty jeden Phoven, a w dodatku niektórzy by dyskutowali sami ze sobą :D
Sihamaah
Bosman
Bosman

Wynik sporu o płeć zaskoczył mnie. Głównie chodzi mi o płeć osób i przydzielone im tematy - udowodnienie, że płeć przeciwna jest lepsza od swojej. I jednocześnie nie wiadomo było, że Tawerniak9 był kobietą. Kurde, pisanie w 1. osobie w trybie męskim mnie zmyliło :P Proste, ale sprytne i skuteczne. Świetnie, że Danai wygrała, głosowałem na nią właśnie :) Tu zaskoczenia jednak nie było. Ale Obelix'owi też poszło dobrze.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

W ramach inspiracji, relacja Piotra VaGli Waglewskiego ze spotkanie Klubu Informatyka na temat Retoryki w dyskusji o informatyzacji. Szczególnie początek filmiku zawiera parę fajnych uwag na temat retoryki, potem dyskusja robi się już bardziej szczegółowa.
Obrazek Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Danai odniosła zasłużone zwycięstwo, to było wręcz fatality. Teraz za to mam dylemat, przy sporze szóstym. Obie strony mnie wnerwiają >_<. Chyba na żadną z nich nie oddam głosu.

Edit: Jednak nie, jeden z interlokutorów jest jednak trochę lepszy ;)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

W sporze szesć mam juz faworyta, ale nie bede mówił... zobaczymy co z tego wyjdzie...

A Danai idzie jak burza... przeraża mnie ta kobieta ;)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Zablokowany