Trochę mnie te personalia zaskoczyły, muszę przyznać. Szkoda, bo temat był naprawdę dobry do dyskusji (w końcu kilkanaście wieków już się o tym dyskutuje i sprawa nie została jednoznacznie rozstrzygnięta).
Wielkie polowanie na uczestników! Pobawmy się w posła Macierewicza i odgadnijmy, kto jest agentem "TawerniakX". Fajne hasło, nie?
Dobra, to teraz moje typy. Pod numerem 1 widzę BAZYLa - zaczął od paru zdań, po czym dzielnie odpierał argumenty - i to na jakiś "swój" sposób. Ten styl wypowiedzi pasuje mi do niego, w podobny sposób kontrargumentował swego czasu fdsa i Krucę. Jego antagonistą, Tawerniakiem2, jest IMO Phoven - wskazywałaby na niego emotka ;P, której używa z wyraźnym zamiłowaniem i wprawą. A poza tym parę postów wyżej określił Tawerniaka1 mianem "jednego z najsłabszych w turnieju". To do niego podobne. A co wy sądzicie na ten temat? Może waszym zdaniem absolutnie nie mam racji, a macie jakieś inne przekonujące dowody? Nie czekajcie, podzielcie się, agenci muszą zostać zdemaskowani!
Borg, co się stało? Taki flegmolejny temat, normalnie... Chyba najbardziej by mi pasował z podanych tematów a i strona borga mi blisko w zasadzie Oj, przegrać w taki sposób, borg...
(Pewnie mi się oberwie, bo borg to jest na tym forum KTOŚ! )
Co do tego, że BAZYL jest Tawerniakiem1... Też mi się tak zdaje
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Stawiam swoją nerkę że krucaFuks jest albo T5 albo T6 już go kilka razy wiedziałem jak się tam szwendał... Jego przeciwnikiem jest Phoven...jest wygadany więc może mam racje.
T1 - Jaszczur jak się patrzy, zdradliwy i trujący
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 kwietnia 2008, 22:26 przez Force, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkoda borga. Ale fds jest jednym z moich faworytów tego turnieju. Myślę, że po prostu Kubie nie podpasował temat... Czy raczej strona w konflikcie... Choć ja uważam ten temat za prosty. Sądziłem raczej że to (z całym szacunkiem dla rzeczonego) Keyhell, który jest jednak trochę młodszy i bardziej podatny na tematy, które mu nie podchodzą. Ale jak pisałem - swoich podejrzeń nie ujawniam, bo potem okaże się, że się myliłem. Jak dotąd nie zgadłem nikogo z ujawnionych -_-
W gruncie rzeczy ten temat był bardzo podobny do tematu 1, można było powalczyć kopiując argumenty Choć z drugiej strony można było je odpierać kopiując kontrargumenty
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
A ja mam taką propozycję. Może po 10 - tym poście w danym starciu niech użytkownicy dodają jeszcze 11, w którym argumentowaliby do publiczności (na zasadzie: "Wygrałem spór, ponieważ..."). Moim zdaniem mogłoby to być dość ciekawe.
@TB bez przesady, wbrew pozorom 10 postów to dość dużo. Zwykle flejmy mają mniej i tylko te "długie" przekraczają tę granicę. A borg nie miał wcale gorszej strony, akurat w tym wypadku obie są równe
Tawerniak 8 pisze:Zaiste przekonał mnie ten wywód, jak nieprzymierzając seria z rosyjskiej "pepeszy". Szybko, dużo, ale mało celnie. Jak w FPS.
To jest Phoven i nawet to, że udaje, że nie umie stawiać poprawnie przecinków w dalszej części wypowiedzi go nie ukryje
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Wynik sporu o płeć zaskoczył mnie. Głównie chodzi mi o płeć osób i przydzielone im tematy - udowodnienie, że płeć przeciwna jest lepsza od swojej. I jednocześnie nie wiadomo było, że Tawerniak9 był kobietą. Kurde, pisanie w 1. osobie w trybie męskim mnie zmyliło Proste, ale sprytne i skuteczne. Świetnie, że Danai wygrała, głosowałem na nią właśnie Tu zaskoczenia jednak nie było. Ale Obelix'owi też poszło dobrze.
Mów mi Sih
W ramach inspiracji, relacja Piotra VaGli Waglewskiego ze spotkanie Klubu Informatyka na temat Retoryki w dyskusji o informatyzacji. Szczególnie początek filmiku zawiera parę fajnych uwag na temat retoryki, potem dyskusja robi się już bardziej szczegółowa.
Danai odniosła zasłużone zwycięstwo, to było wręcz fatality. Teraz za to mam dylemat, przy sporze szóstym. Obie strony mnie wnerwiają >_<. Chyba na żadną z nich nie oddam głosu.
Edit: Jednak nie, jeden z interlokutorów jest jednak trochę lepszy