... Jesteś pewien, że mówisz do mniePerzyn pisze:No, ale kto wie, może się wespniesz akurat na wyżyny swoich możliwości i mnie zachwycisz?
[X-men]Sesja X [STALE OTWARTA]

-
Nekonushi
- Bombardier

- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
Re: [X-men]Sesja X STALE OTWARTE

Czerwona Orientalna Prawica

-
Perzyn
- Bosman

- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Re: [X-men]Sesja X STALE OTWARTE
P.K(ot).L. pisze:... Jesteś pewien, że mówisz do mniePerzyn pisze:No, ale kto wie, może się wespniesz akurat na wyżyny swoich możliwości i mnie zachwycisz??
Wychodzę z założenia, że każdy może zrobić dobrą kartę. Tylko trzeba się postarać a nie, jak często widuję w tematach z otwartymi KP pisać na odwal. Jeśli chcesz usłyszeć moją radę to 20% sukcesu to ładnie sformatowana i starannie napisana karta bez błędów, literówek a za to z akapitami. Kolejne 30% to dobry pomysł z powiewem oryginalności, a przynajmniej podobający się MG. A pozostałe 50% to dobry styl pisania bo nawet słaby pomysł zapewni wejście jeśli się go dobrze sprzeda.
Pierwszą z tych rzeczy osiągnąć łatwo bo wystarczy pisać np. w wordzie i do tego nieco przysiąść nad formą. Druga to kwestia indywidualnego przypadku, raz da się wymyślić coś lepszego innym razem nie. A trzecia to połączenie doświadczenia (ale uwaga - XP za zabijanie goblynów się nie liczą!) i czytania książek. To tyle ode mnie. No może jeszcze mała podpowiedź - odkryłem, że wielu MG lubi fabularyzowane karty, które stanowią krótkie opowiadanie a nie typową listę wg. schematu imię, nazwisko, wzrost, ..., historia, ekipunek et caetera.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Nekonushi
- Bombardier

- Kontakt:
Re: [X-men]Sesja X [STALE OTWARTA]
Napisałem w stylu, który ostatnio mnie zaciekawił... mam nadzieję, że się spodoba. Ale jak znam życie to zbyt bardzo odbiegłem od standardu :]

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
PKL - rzuciłem okiem, ale jeszcze nie czytałem. Powiem ci tylko, że dla mnie zbliżony typ karty to standard. Obiecuję ci, że przed upkiem przeczytam i ci powiem czy grasz. No i czy BK cię nie ubiegł 
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
Perzyn, ale tę Twoją koleżankę... Zaraz, jak jej tam <WW szuka nicka w temacie> O! Discordia! No właśnie o nią chodzi... To Ty musisz pogonić do odpisu. To średnio moja działka, nie znam jej, a o ile widzę tylko ona jeszcze nie odpisała... Reszta została pogoniona (prócz Kawaii, kóra nie potrzebuje wspomagania motywacji
), prócz tej pani...

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
Ta sprawa jest już rozwiązana. Zapewne w poniedziałek, a przy odrobinie szczęścia jeszcze dziś wieczorem, już będzie upek ode mnie.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
No to trzymam kciuki, aby nam graczom szczęście dopisało 
Swoją drogą chcesz bym poszukała wśród luda osób chętnych na sesję? Mogę podjąć próbę ściągnięcia tu na sesję kogoś... Moja wrodzona upierdliwość czasem się przydaje, a niekiedy (niestety częściej) bywa uciążliwa...
Swoją drogą chcesz bym poszukała wśród luda osób chętnych na sesję? Mogę podjąć próbę ściągnięcia tu na sesję kogoś... Moja wrodzona upierdliwość czasem się przydaje, a niekiedy (niestety częściej) bywa uciążliwa...

-
Nekonushi
- Bombardier

- Kontakt:
@WW: Tak, dołuj mnie dalej - niech osoba która napisze kartę po mnie dojdzie przede mną, świetnie!
Ehh... mogłem napisać wcześniej, może bym się załapał od początku, a teraz muszę czekać na 'rozwiązanie fabularne' -.-
Ehh... mogłem napisać wcześniej, może bym się załapał od początku, a teraz muszę czekać na 'rozwiązanie fabularne' -.-

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
WW - 5 osób to i tak sporo.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
@P.K(ot).L.: Spokojnie, to tylko propozycja była 
@Perzyn: Skoro masz w temacie wpisane [STALE OTWARTA] uznałam, że warto zapytać
@Perzyn: Skoro masz w temacie wpisane [STALE OTWARTA] uznałam, że warto zapytać

-
Kawairashii
- Bombardier

- Numer GG: 1074973
Ale mnie sarkazmem pojechałaś na caaaałej liniiWinterWolf pisze: Reszta została pogoniona (prócz Kawaii, która nie potrzebuje wspomagania motywacji), prócz tej pani...
Zbiera kończyny z podłogi - zgacha.
A propos mojego bloga.
PS: Swoją drogą nie lubię robić z własnego transgenderyzmu wielkiego halo, więc pominę ostatnie słowa. Nie musisz rzucać aluzjami, jak ci to nie w smak.

-
Discordia
- Majtek

- Numer GG: 0
Z tego co się orientuję to nie było jakiegoś limitu lub restrykcji co do częstotliwości odpisywania
ale postaram się żeby często w miarę moich możliwości. Prowadzę badania do pracy mgr, mam pracę i jeszcze uprawiam czasochłonny sport- więc może być ciężko, ale w innych sesjach mi idzie więc może i w tej jakoś pójdzie.
"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?" Mt 7,3

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
Ścisłego limitu nie ma, ale przychylnie patrzę na takich co odpisują w ciągy 48-72 godzin od mojego posta. Nie jest to rzecz jasna wymóg, ale już poniżej tygodnia to konieczność.
Aha, upek poszedł.
Aha, upek poszedł.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Perzyn
- Bosman

- Kontakt:
Drodzy gracze, ze względu na naturę scenariusza stanąłem przed pewnym wyborem. Mogę teraz bardzo szybko pchnąć akcję do przodu, przy okazji pozostawiając luźne końce, albo mogę w jednym z najbliższych odpisów niczym najwytrwaniejsi twórcy zrobić tzw. timeskim o około 6 miesięcy, zostawiając mniej luźnych końców. Lecz decyzję zostawiam wam. Rzecz jasna może się okazać, że namotacie mi w scenariuszu (który zresztą powoli zaczyna się kończyć i niedługo będzie wielka improwizacja, niemal jak w III części Dziadów) w takim stopniu, że wspomniany wyżej zabieg nie będzie konieczny. Niemniej chciałbym poznać waszą opinię.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
Kawairashii
- Bombardier

- Numer GG: 1074973
Osobiście nie biorę strony, widzę kilka plusów w obu rozwiązaniach.

-
Brzoza
- Bosman

- Numer GG: 0

-
WinterWolf
- Tawerniana Wilczyca

- Kontakt:
@Brzoza: W zasadzie jak byk stoi, że [STALE OTWARTA], więc napisać karty Ci nie szkodzi
Tylko pewnie teraz przesiew bedzie jeszcze większy...
Jeśli luźne końce znaczą niedopowiedziane elementy fabuły, to ja prosze o mniej tych końców czyli możliwość druga. Chciałabym jednak te nitki wykorzystać (dlatego później byłoby ich mniej
). Jeżeli jednak to są możliwości to ja chcę ich jak najwięcej 
Jeśli luźne końce znaczą niedopowiedziane elementy fabuły, to ja prosze o mniej tych końców czyli możliwość druga. Chciałabym jednak te nitki wykorzystać (dlatego później byłoby ich mniej